Vistaprint придоби платформата 99 designs

369
Vistaprint придоби платформата 99 designs

 

 

 

Печатната компания Vistaprint, която предлага маркетингови решения за малкия бизнес, обединява силите си с 99 designs – една от най-популярните платформи за дизайн услуги от дизайнери на свободна практика.

Според информация от двете компании, 99 designs ще станат част от Vistaprint, но същевременно ще работят като отделна марка, а изпълнителният директор на 99designs Patrik Llewelyn ще продължи да ръководи екипа.

Придобиването ще даде възможност на дизайнерите на свободна практика да се свържат директно с 20-те милиона малки фирми, които използват Vistaprint за печат на визитки, плакати, флаери и други маркетингови материали. По този начин Vistaprint отговаря на всички нужди на клиентите си от дизайн и печат на едно място.

 

„Движещата сила за бъдещото развитие на Vistaprint и 99 designs е нашата страст да помагаме на малкия бизнес“ – заяви Кийн в своето изявление за придобиването. – „99designs и Vistaprint споделят общи ценности и визия да бъдат доверен партньор на собствениците и създателите на фирми, които поставят основата за нещо по-голямо и по-ценно, отколкото всеки от нашите екипи може да създаде сам. “

Финансовите условия на придобиването не са оповестени. Сделката е сключена на 1 октомври 2020г. и ще бъде финализирана през февруари 2021г.

 

 

Vistaprint е част от компанията-майка Cimpress, която се търгува публично. Според финансовите отчети Cimpress  реализирала приходи от 2, 48млрд. долара за миналата година като 1 ,34млрд долара са генерирани от Vistaprint.

Cimpress управлява 13 web-to-print портала на няколко континента, като придоби последователно по-голямата част от тях. Вижте портфолиото им тук: Our business.  Тази година компанията навърши 25 години. Създадена е от Robert S. Keane, който и до днес я управлява като изпълнителен директор и председател на борда.

Платформата 99 designs е все още частна компания, въпреки плановете на Llewellyn да излезе на борсата преди няколко години. Дизайнерската компания е основана през 2008 г. в Мелбърн, Австралия. Има представителства в Германия и САЩ и е събрала общо 45 милиона долара от инвеститорите си Accel and Recruit Strategic Partners.

Вижте още новини за Cimpress.

Източник: Vistaprint

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.