Спектрофотометър X-Rite i1 Plus – идеалното решение за профилиране в широкоформатния печат

93
Спектрофотометър X-Rite i1 Plus – идеалното решение за профилиране в широкоформатния печат

Фирма ГЕД представя компактния уред за измерване на цвета с множество приложения, с които можете да подобрите качеството и резултатите.

 

X-Rite

 

Профилирайте новите си материали бързо и лесно самостоятелно и постигайте по-точни цветове на всички ваши машини!

Създаването на профили е един от най-добрите начини, за да можете да постигнете максималните възможности на вашите машини с всяка от медиите, които използвате и X-Rite i1 Plus е идеалното решение за това.

Най-често към i1 Plus имaт интерес компании, които имат широкоформатен принтер и искат да:

 • могат бързо и лесно да създават профили за новите материали, които използват, включително канава и беклит;
 • постигнат най-доброто със своите машини, като печатат ярки и наситени цветове;
 • стандартизират цветовете на своите машини, така че един и същи файл да има близко цветопредаване, независимо на коя машина е отпечатан;
 • искат да започнат да спестяват мастило от всяка своя поръчка без това да влияе на качеството на крайния резултат.

Спектрофотометърът X-Rite i1 Plus е специално разработен, за да отговори на нуждите на тези печатници и да може да се използва оперативно без нужда от сложни обучения или предварителна подготовка.

 

Купете чисто нов i1 Pro 3 и върнете вашия стар уред срещу отстъпка! Вижте как тук.

 

Какво представлява X-Rite i1 Pro Plus и как се различава от стандартния X-Rite i1

X-Rite i1 е компактен, ръчен спектрофотометър, който е създаден с идеята да се интегрира с профилиращ софтуер от X-Rite или външен разработчик. Уредът е много лек, предлага бързо и точно измерване и е създаден с идеята да е издръжлив в производствени условия.

 

X-Rite i1 Pro Plus

 

Инструментът се предлага в два модела, които са насочени към нуждите на различните печатни технологии:

 • i1 Pro 3 е с 4.5 мм апертура и е подходящ за измерване на гладки материали, като обработена хартия например.
 • i1 Pro 3 Plus е с по-голяма апертура от 8 мм и е идеален за профилиране на материали с високо ниво на текстура, като структурирана хартия, текстил, канава и други. Също така за материали, които може да имат нестандартно разпределение на цветовете и плътността на самия материал, като стъкло, керамика и различни филми. Включва филтър за поляризация, за да се избегнат нежелани ефекти при измерване на материали в които има много добавки, включително оптични избелители.

 

Разгледай всички уреди от серията X-Rite i1

 

i1 Pro 3 Plus е идеален за печатниците с широкоформатни принтери, заради възможността да профилират голям набор от материали. По-голямата апертура позволява да се измерват по-големи пачове и резултатът да се осреднява, за да се постигне по-точен анализ на материала.

Към уреда можете да изберете една от две конфигурации:

 • Basic – реално е уредът без придружаващ софтуер, като идеята е да се свърже с друг софтуер за профилиране като ColorGate ProductionServer или Onyx Thrive. В тази конфигурация външният софтуер управлява уреда и го използва като свързан инструмент. Ако нямате външен софтуер, във варианта Basic можете да използвате уреда и за
  • Калибрация на монитори – без нужда от допълнителен софтуер, стига вашият монитор да поддържа такава калибрация
  • Качествен контрол на принтери и изходни устройства

 

X-Rite

 

 • Publish – уредът се предлага със софтуер за профилиране от X-Rite, с който можете да създавате бързо и лесно качествени профили за вашите печатни устройства. Включва голям набор от лесни за използване инструменти, както и знанието на X-Rite относно управлението на цветовете и цветовите пространства. С лесен и интуитивен интерфейс можете да правите профили на различни материали за много кратко време и с малък разход на материал.
  • RGB, CMYK, CMYK+ и Device Link профилиране
  • Профилиране на беклит материали
  • Профилиране на скенери и проектори

Заедно с това можете да добавите автоматизация с масата за автоматично измерване на скали i1iO. Поставяйки уреда на автоматизираната ръка на масата намалявате времето за измерване на материали няколко пъти.

Какво можете да правите с X-Rite i1 Pro Plus и защо профилирането е поддръжка, която трябва да правите редовно

Наличието на собствен спектрофотометър е от изключителна важност за всяка печатница с широкоформатни машини. Нарастващото разнообразие от материали, супер късите срокове за изпълнение, постоянната смяна на композицията на материалите, липсата на предвидимост в доставки – всичко това прави печатът сложен и непредвидим. Клиентът иска всичко в супер кратък срок, а на вас е възможно често да ви отнема време и ресурс, за да постигнете правилни цветове.

Благодарение на X-Rite i1 Pro Plus ще можете да:

 • профилирате съществуващите и нови материали, които идват във вашето производство, в много кратки срокове;
 • ще можете да профилирате точно дори беклит и други прозрачни материали и да постигате точни и плътни цветове за страхотни резултати;
 • калибрирате вашите монитори, за да обработвате файловете и да ги виждате правилно във вашия предпечат.

Ако имате RIP или файлов работен поток като Thrive или ProductionServer то i1 Plus ще ви помогне да правите калибрациите и линериаризациите на вашите принтери, независимо дали е инцидентно, прави се като част от вашата месечна профилактика или се изисква от софтуера.

Как можете да закупите X-Rite i1 Pro 3 Plus

Можете да се свържете с ГЕД на sales@gedbg.com ако имате нужда от повече информация и да получите вашата персонална оферта за i1 Pro 3 Plus.

Можете да разгледате различните уреди от серията X-Rite i1 в сайта на ГЕД и да им изпратите запитване за конкретен модел.

За X-Rite
Компанията предлага едно от най-големите портфолиа от инструменти и софтуер за измерване и контрол на качеството и управление на цветовете. X-Rite е пионер и лидер в голяма част от темите свързани с разбирането на цветовете, управлението на цветовите пространства и цялостното разбиране на начина по който цветовете се възприемат от хората.

За ГЕД
ГЕД е разполага с голям набор от свързани продукти, които предоставят готови решения за различни приложения и печатни технологии, които целят да оптимизират тяхното производство, намалят разходите и подобрят възможността за постигане на цветовите цели.

Интернет портал за печатни технологии.