Често задавани въпроси и отговори за новата Pantone FORMULA GUIDE (GP1601B)

5285
Често задавани въпроси и отговори за новата Pantone FORMULA GUIDE (GP1601B)

Pantone добавиха нови цветове в Pantone Matching System. Вижте най-често задаваните въпроси и отговори свързани с промяната.

 

Pantone FORMULA GUIDE (GP1601B)

 

Колко нови цвята бяха добавени?
Добавени са 224 нови смесени цвята и 5 нови основни (бази) цвята мастила. Общо 229 нови цвята.

Кои продукти насочени към графичната индустрия на Pantone съдържат новите цветове?
Новите цветове са добавени в скалите Pantone Formula Guide, Pantone Color Bridge, Pantone Solid Chips, Pantone Solid Guide Set, Pantone Reference Library, Pantone Portable Guide Set, Pantone Essentials Set и Pantone Solid Color Set. Това означава, че всички тези пакети цветни каталози имат нови версии и нови добавени цветове.

Добавени ли са нови цветове към скалите Metallics, Pastels и Neons Guides или Chip Books?
Не. Нови цветове не са добавени към нито една от тези продуктови линии, но цветът на кориците на тези скали са променени, както и SKU номера им (добавена буква B вместо А), за да бъдат идентифицирани като част от пускането на новия продукт. Реална промяна при тях няма.

Как могат да бъдат достъпни новите Pantone цветовете в популярни софтуерни решения за дизайн и системи за печат, и контрол на качеството (включително измервателни инструменти и софтуер на X-Rite)?
Новите цветове на Pantone са налични в Pantone Connect, а също и в плъгина Pantone Connect за Adobe Creative Cloud.

Какво е различното в новия каталог за Pantone?
Върху всички цветове на Pantone в най-новите скали може да се прилага покритие и са по-щадящи околната среда, отколкото в предишната версия на ръководството. Това означава, че цветовете по Pantone могат да имат покритие, нанесено по време или след процеса на печат, за да се предотврати надраскване или да се отговори на изискванията за опаковане и етикетиране. Освен това, всички цветове на Pantone сега се произвеждат с растителни масла и е сигурно, че не съдържат опасни вещества, според изискванията на OSHA, ЕС и GHS.

Какви видове покрития могат да се нанасят върху Pantone цветовете?
Цветовете на Pantone, както са отпечатани в последната версия на каталога, са напълно съвместими с надпечатни лакове, както и водни, и UV покрития.

Какъв печатен процес се използва за производството на Pantone каталозите?
Използва се офсетов печат, за производството на всички ръководства Pantone FORMULA GUIDE.

Променена ли е хартията в новите Pantone Formula Guide?
Въпреки неотдавнашните проблеми с веригата за доставки в хартиената промишленост, Pantone поддържа използването на същия доставчик и качество на хартията (както с покритие, така и без покритие) за FORMULA GUIDE.

Променени ли са формулите за смесване на цветовете Pantone?
Pantone търси предимството в екологичността и възможността за нанасяне на покритие, за да бъдат тези свойства достъпни за дизайнерите и доставчиците за всички цветове на Pantone. Най-новата скала по Pantone FORMULA GUIDE съдържа нови рецепти, базирани на мастила, които имат тези свойства.

Промени ли се външният вид на цветовете на Pantone Color Matching System в последното ръководство?
Pantone винаги се стреми към най-доброто качество, което може да бъде постигнато с процеса на производствен печат. Новите цветове са съобразени с Pantone Master Digital Data, което е в съответствие с всяко отпечатване на Pantone Formula Guide.

Защо каталогът Uncoated в Pantone FORMULA GUIDE изглежда сякаш има малки бели точки върху някои от цветовете?
Тъй като най-новата Pantone FORMULA GUIDE използва най-съвременния офсетов печат, може да откриете, че някои от цветовете на Pantone FORMULA GUIDE Uncoated имат малки бели точки. Това е типично за офсетов печат върху хартии без покритие. В резултат на това, е по-видимо за някои цветове в ръководството за Pantone без покритие. Този външен вид има минимален ефект върху цветовите качества на всеки цвят по Pantone, като това е констатирано с измервания по време на производството на FORMULA GUIDE Uncoated.

Pantone FORMULA GUIDE (GP1601B) можете да поръчате от тук.

Вижте и всички други Pantone скали , които предлагаме в нашия онлайн магазин.

При възникнали други въпроси, моля, свържете се с нас на тел.: 0878 100 148

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.