Дисни представи книжка за оцветяване с 3D добавена реалност

5064
Дисни представи книжка за оцветяване с 3D добавена реалност

Докато оцветявате можете да виждате триизмерен образ на героя в книжката.

elephant

 

Компанията Crayola е първата, която събира на едно място книжките за оцветяване и мобилните приложения в своята серия Color Alive, чрез които децата могат да съживят творбите си. От Disney Research правят нещо повече, добавяйки възможност героите да бъдат виждани в триизмерен образ още по време на оцветяването.

Това става възможно благодарение на приложението за добавена реалност, което може да следи и улови в реално време изображенията, предавани от камерата на мобилното устройство, след което да ги преобразува в 3D.

В примера тук може да видите как работи самото приложение, при оцветяване на панталоните на слона. По абсолютно същия начин може да се процедира и с всякакъв друг вид изображения, например замък, космически кораб и други.

Самото приложение все още е в работна фаза, поради което не трябва да очаквате, че вече може да го изтеглите и работите с него върху книжки за оцветяване. Това обаче е една добра стъпка за пресъздаване върху мобилни устройства на добре познатото оцветяване с моливи и пастели. Нещо, което не е особено добре развито към момента.
Източник: Disney Research

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/