Електронни или хартиени фактури предпочитат клиентите?

3487
Електронни или хартиени фактури предпочитат клиентите?

54% от притежателите на кредитни карти в САЩ получават хартиено извлечение по пощата, а 46% заявяват, че не биха се отказали от тази услуга, независимо от таксите, които се налага да плащат за нея.

еко

Това показват наскоро оповестените резултати от проучване на creditcards.com, от които стават ясни нагласите на обществото в Америка към печата върху хартия.

Според данните обществените нагласи в САЩ са в полза на печата върху хартия.

Около половината потребители не се отказват от хартиеното извлечение, получавайки същевременно и достъп до електронната услуга. Тези данни кореспондират с проведеното от Two sides проучване от 2013 година, при което 64% от анкетираните бяха обявили, че не биха избрали доставчик на услуга, който не предлага опция за издаване на хартиена фактура. Пак там се виждат и следните тенденции в нагласите:

  • 72% вярват, че печатът и хартията са устойчив начин на комуникация, когато се произвеждат и използват отговорно

  • Над 50% не вярват на лозунгите, приравняващи премахването на хартията с полезното за природата

Тези резултати от проучване на Two sides през 2015 година добавят нови щрихи към предпочитането на хартията от хората:

  • 80% предпочитат хартията като метод за водене на документация

  • 74% считат, че хартиените сметки служат по-добре като метод за напомняне за плащане, а също така се четат по-лесно

  • 34% отпечатват част от сметките си в домашни условия

  • Едва 15% четат сметките, получени по електронен път, докато 50% правят това с хартиените сметки

Промотираното от различни компании „зелено” е по-скоро насърчаване на използването на електронни услуги, което обаче не допада на повечето потребители. Причина за последното е, че голяма част от потребителите вярват, че това се прави с цел редуциране на разходите за фирмите, прикрито зад опаковката, че се грижат за околната среда.

Наскоро Two sides питаха и представители на британското правителство как точно увеличаването на електронни услуги, води до опазване на околната среда, тъй като няма такива научни доказателства. От организацията обещават още проучвания с позитивни резултати за околната среда при използването на хартия и печат.

Източник: http://www.twosides.info/

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/