Защо в Канада има безплатна услуга за персонализирани пощенски картички?

2946
Защо в Канада има безплатна услуга за персонализирани пощенски картички?

postcard

Канадската компания Prime Data, лидер в дигиталния печат с променливи данни и други маркетингови решения, подкрепи протестния женски марш, провел се във Вашингтон в началото на годината.

По иновативен начин компанията позволява на потребитлите да изпратят съобщение под формата на пощенска картичка чрез смартфона си до своите избранници в канадския парламент. Целият процес отнема няколко секунди, чрез попълване на форма в docs.google.com, след което пощенската картичка се отпечатва и изпраща по пощата в рамките на няколко часа.

От Prime Data са вдъхновени от примера на womensmarch.com, където американските жени са призовани да се ангажират 100 дни с каузата, като на първо място всяка от тях напише пощенска картичка с най-важните за нея въпроси до представляващият я сенатор в Конгреса. Разработения за целта на протеста сайт представя възможност за сваляне на пощенска картичка. Заявилите участие в САЩ наброяваха над 500 000 души, но основният проблем е в тристъпковия процес по изтегляне и отпечатване на предложените темплейти, закупуване на пощенска марка и изпращане, което редуцира чувствително броя на включилите се в кампанията.

Последното провокира Prime Data да предложат един по-улеснен метод, който същевременно е безплатен за потребителите, а разработването му е отнело само 15 часа. Това, че услугата е безплатна идва от факта, че в Канада за изпращането на поща до правителството не се заплащат пощенски разходи. Именно това спомага идеята на Prime Data да позволи на избирателите да се свържат със своите представители в парламента чрез отпечатани картички и писма, които според създателите на решението оказват по-голямо въздействие, в сравнение със социални медии или онлайн петиции, върху вземащия решение.

Текста написа: Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/