Как се променят B2B потребителите в дигиталния свят

3532
Как се променят B2B потребителите в дигиталния свят

Начинът, по който B2B потребителите проучват и търсят, се променя драматично през последните 5 години. Все повече от тях, дори в крайна сметка да пазаруват офлайн, правят своето проучване онлайн. Според данни на Google 67% от поръчките при индустриалните бизнеси са повлияни от дигиталните технологии.коледа

Photo by Heidi Sandstrom. on Unsplash

Все по-голям дял от B2B купувачите извършват огромно количество независими изследвания чрез възможностите, които дава интернет. В резултат на това те намират най-добрите оферти и промоции, въз основа на конкретни спецификации на продуктите. Отново по данни наGoogle, 58% от B2B клиентите в индустриалния сегмент започват търсенето с комбинация от конкретен продукт и търговски бранд. В резултат, това цифрово преимущество прави клиентите по-нетърпеливи относно времето, за което ще получат продукта.

Не е за подценяване и фактът, че потребителите, които пазаруват офлайн имат голям потенциал в ангажираността онлайн. Правилното съдържание в точния момент могат да доведат до високи нива на лоялност. Според изследването наGoogle , половината потребители не са били обект на онлайн взаимодействие след покупка под формата на имейл, сваляне на приложение или създаване на акаунт. Последното следва да е важно условие заB2B маркетинга, който иска да създава дългосрочни отношения със своите клиенти. Особено важно е тези онлайн взаимодействия да са със силно персонализирано съдържание, за да предизвикат желания ефект.

За постигането на успех е добре да бъде определена ясна цел в областта на B2B маркетинга и да се работи по нея от целия екип. Тестовете са задължителна част, тъй като няма друг сигурен начин за измерване на онлайн влиянието върху офлайн продажбите. За финал редовно преглеждайте наличните данни, за да взимате адекватни на моментното състояние решения какво работи и какво – не.

Следете още публикации за поведението на B2B потребителите и стратегиите как да привличате вниманието им в блога на Thinkwithgoogle тук.

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/