Как печатът превръща медицинските сканирания в приключение

3778
Как печатът превръща медицинските сканирания в приключение

Да видиш уплашения поглед на дете, на което предстои да бъде направен ядрено-магнитен резонанс не е никак приятна гледка. Това е причината индустриалните дизайнери от GE Helathcare да създадат проект, обхващащ 27 детски болници. Целта е отделенията за извършване на медицински сканирания да бъдат превърнати в малки тематични и приключенски паркове.

Част от лабораторните помещения и самите апарати са превърнати в космически кораб, пиратски остров и други приключения от този тип с помощта на дигиталния печат. Медицинските лица също са част от сценария, а различните теми са подбрани в зависимост от времетраенето на самото изследване и необходимостта децата да бъдат неподвижни през това време. В края на изследването децата получават и тематични играчки като подарък.

Проектът се посочва на много места като иновационен модел. Ако до момента децата са започвали да плачат и са се вкопчвали в своите родители, то сега те влизат развълнувани в лабораториите. Авторите на проекта изчисляват, че преобразуването на всяка една подобна стая им е струвала между 50 000 и 100 000 долара.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.fespa.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/