Нова опаковка от McDonald’s – очила за добавена реалност

4816
Нова опаковка от McDonald’s – очила за добавена реалност

Очила за добавена реалност, направени от кутия за храна. Решение на McDonald’s.

Шведският клон на веригата за бързо хранене Макдоналдс представи новата кутия за детско меню, която се превръща в очила за добавена реалност. Очилата имат сходна конструкция с представените от Google и са произведени от картон.

McDonald's

Необходимо е да поставите своя смартфон на определено място и да гледате през лещи, позволяващи да се насладите на 3D приложения или 360-градусови видеа.

Новото меню ще се предлага само в определени ресторанти от веригата на територията на Швеция. Очакванията са Макдоналдс да следят внимателно какъв е интересът към това нововъведение и в последствие да го предложат и в други страни. Самото меню е с цена 4,10$, което го превръща в доста евтино решение за сдобиване с очила за добавена реалност.

McDonald's

Самите очила са перфориани върху самата кутия в разгънат вид, така че лесно да бъдат отделени, след което следва да бъдат сгънати според инструкцията във видеото. Накрая е необходимо да бъдат поставени лещите и самият смартфон. От компанията предлагат за изтегляне и 3D игра, наречена „Slope Stars„, чрез която децата могат да се научат колко важно е да се внимава, когато са на ски писта. Самата игра е направена с подкрепата на шведския отбор по ски.

Видео:

Източник: http://www.slashgear.com/

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/