Печатът оживява – genARate

3130
Печатът оживява – genARate

Приложението за добавена реалност genARate на Konica Minolta прави създаването на материали с добавена реалност детска игра.

print in motion

В днешния дигитален свят печатните материали все още имат силата да въздействат. С пускането на genARate през ноември – платформата за създаване на добавена реалност (AR), на Konica Minolta прави лесно превръщането на печатно съдържание във вълнуващи, интерактивни комуникации. Благодарение на genARate, няма нужда от специализирани знания за добавянето на завладяващо дигитално съдържание към печатните продукти: без значение дали сте агенция, печатница или маркетингов отдел, вече е лесно да създавате брилянтни преживявания с добавена реалност.

„В информационно наситен свят битката за ангажираност никога не е била по-ожесточена – особено когато интерактивните дигитални преживявания стават все по-широко използвани“, казва Christian Kiesewetter, ръководител Добавена реалност, Konica Minolta Business Innovation Centre Europe. „В този бързо развиващ се медиен пейзаж би било лесно да се смята, че печатът е станал по-малко ценен в маркетинговия микс. Всъщност, обратното е вярно и организациите могат да използват печатни материали, за да бъдат дигитални пионери. genARate не е само приложение за подобряване на печата, а разширява дигиталните комуникации чрез безпроблемно интегриране на печатни материали. „genARate е гъвкаво AR-базирано решение на Konica Minolta, което може да даде нов живот на печатни материали. Инструментът не изисква кодиране или предишен опит. genARate покрива дигиталното съдържание като видео, анимации или 3D модели, за да създавате богати и вълнуващи печатни материали. Потребителите могат да гледат и взаимодействат с тези виртуални обекти чрез своя смартфон или таблет, които автоматично разпознава. Това осигурява по-убедителен начин потенциалните клиенти да си взаимодействат със съдържанието и да повишат процента на конверсиите. Добавената реалност също така предоставя по-подробна или задълбочена информация.

Създадени без усилие и лесни за измерване

genARate прави създаването на добавена реалност възможно за всеки. Потребителите могат да започнат в рамките на няколко минути, като използват прост и ефективен инструмент – genARate Studio. Просто отворете уеб браузър, влезте в профила си и започнете да създавате съдържание. Инструментът е много интуитивен – добавянето на дигитални интерактивни обекти отнема само няколко щраквания на мишката и целият творчески процес се осъществява бързо и лесно, благодарение на простия интерфейс от типа „drag and drop“. genARate също така включва вградени анализи, които измерват използването на приложението и ангажираността на потребителите със съдържанието. Това също не изисква задълбочени технически умения или подробни познания за платформата. Като хоствана услуга с проста ценова структура, тя е бърза, лесна и много достъпна, за да стартирате кампания.

 

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.