Помагайте на нови бизнеси

2778
Помагайте на нови бизнеси

Разраствайте бизнеса си, като помагате на друг, нов бизнес да расте

Помислете за времето, когато сте стартирали бизнеса си … всички неща, от които сте имали нужда, всички компании, които са предлагали тези услуги … Как избрахте с кои от тях да работите? Сега помислете за услугите на вашата компания. Ще се интересуват ли нови бизнеси от това, което можете да предложите? Можете ли да им помогнете да стъпят здраво на краката си в този жизненоважен етап от тяхното развитие?растение

Грижа в началото
Да се свържете с бизнес в най-ранните дни на неговото развитие представлява отлична възможност. Това ви дава възможност да изградите силна връзка с една организация за цял живот, без първоначалната пречка, свързана с конкуриране с техния настоящ доставчик. Това също така ви дава възможност да станете толкова добре запознати с техния бизнес модел, така че никоя друга компания да не ги познава добре като вас. В началото на начинанието им можете да изградите доверие и в крайна сметка да бъдете тази разлика, която ги кара да процъфтяват. С течение на времето те биха могли да станат някои от вашите най-ценни – може би дори най-доходоносни – клиенти.

Инвестиране в бъдещето
Всеки трябва да започне отнякъде … и въпреки, че по-утвърдените бизнеси може да са по-съблазнителни – предизвикателството е, че всички ваши конкуренти са на една и съща опашка. Въпреки че новите фирми може да нямат толкова големи бюджети – те са по-отворени към предложения и насоки – следователно – не е нужно да преживявате болезнения процес на „да им дадете това, което те смятат, че искат“, преди да осъзнаят какво всъщност им е необходимо. Ситуацията е такава, че вие сте наясно с всичко това през цялото време.

Как да ги намерим?
Има много компании за B2B данни, които твърдят, че предлагат висококачествени данни за „нови бизнеси“. Също така търсете компании, които предлагат нещо повече от „адреси“ без телефонен номер и без имейл – защото, ако голяма част от тях не се занимават активно с търговия – колко ресурс бихте загубили за свързване с тях по имейл? Ключът тук е да се намери агенция, която се обажда на нови компании и предлага актуални данни за фирмите, които действително съществуват, с телефонни номера за контакт. Няма много такива – което прави избора ви много по-лесен. Тук нещата наистина опират до качеството, а не количеството.

Каква е селекцията, от която трябва да избирате?
Има много опции, които са налични при избиране на подходящите данни за вашия клиент с нов бизнес. Нека да разгледаме някои от тях сега:

Местоположение – Може ли вашата компания да предлага широко обхватна услуга в цялата страна или клиентите трябва да са близо до вас?

Вид индустрия – кои видове компании най-много биха се нуждали от вашите решения, продукти или услуги?

Свързване? Телефон или имейл? –  всички записи трябва да идват с пощенски адрес и телефонен номер, в края на краищата – последното е методът, използван за събиране на по-голямата част от информацията! И-мейл адресите ще се ползват, когато са налични – защото ако планирате да стартирате имейл кампания, може да искате само данни с включен имейл.

Лице за вземане на решения – повечето данни трябва да имат име на лице за вземане на решения, но ако нямат, можете да искате да изберете само тези, които са посочили изпълнителен директор например. Друга възможност е да намерите контакт в Linkedin! – има вероятност да има по-малко конкуренция, ако положите допълнителни усилия, което вашите конкуренти не правят!

Вид промяна – последно, но не на последно място по значение – това определя какъв тип „промяна“ се извършва в една компания. Това трябва да бъде проучено по-подробно, за да решите кой е подходящият избор за вас.

Към кои видове да се стремим?
Съществуват четири основни типа промени, които могат да бъдат намерени в „данните за нови бизнеси“ и един, който е по-малко значителен.

Нов бизнес – Буквално нови стартиращи бизнеси, които търгуват за първи път и затова изискват много нови услуги и решения.

Нови клонове – Казано накратко – отваря се нов клон на компания с един или повече обекти, най-вероятно на друго място. Това може да означава, че някои от техните нужди се управляват от главния им офис, но други все още могат да бъдат предлагани за търг или напълно свободни.

Нов собственик – Когато компанията е поета от нов човек, който вероятно има различни планове, идеи и виждания за организацията. Компании, които може да са били недостъпни преди, поради бюрокрация и установени виждания, сега могат да си струват още един опит.

Преместване –  поемане по нов път! Това би могло да бъде чудесна възможност да се помогне на тези бизнеси да имат плавен преход в нещо, което може да се окаже много натоварено и стресиращо.

Промяна на името на компанията е друг вид, който трябва да се вземе под внимание. Моля, имайте предвид, че обемът на тези компании е сравнително малък, но може да се окаже една чудесна категория, която да опитате. Например – ако сте стационарна компания, предлагаща поръчкови стоки, можете да им предложите да им помогнете в процеса на ребрандиране.

Полагайте необходимите грижи и се радвайте на резултатите
Независимо дали се свързвате с нови бизнеси или с такива в процес на промяна, тези компании преминават през нещо вълнуващо и всеобхватно. Това е повратна точка за тях и прекрасна възможност да помогнете за успеха им. За разлика от директния маркетинг към по-утвърдени бизнеси – това не е кампания, която би включила много различни бизнеси: Поради тази причина посланието, което изпращате, и начина, по който го доставяте, трябва да се обработва внимателно, с грижа към детайлите и изключително старание. Отличете се от другите компании, като предлагате лична услуга и бъдете на разположение в трудните моменти, а не само когато нещата вървят гладко.

Не само ще изградите възнаграждаващи, трайни взаимоотношения, но в днешната интернет ера новините се разпространяват бързо.

Със социални медии като Linkedin и Facebook – никога не е имало по-добро време за изграждане на вашата репутация чрез предлагане на чудесна услуга. Излишно е да се споменава: помагането на нови бизнеси да стартират успешно своята дейност ще помогне на вашата компания да достигне още по-големи висоти.

Автор: Виктория Уилсън

Източник: Коника Минолта България

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.