10 маркетинг статистики за печатната реклама

4076
10 маркетинг статистики за печатната реклама

Печатната реклама е много по-мощен инструмент за промотиране на продукти и услуги и ако не вярвате в това, вижте статистиките по-долу.

 

znak

В ерата на дигиталния маркетинг, който ни се представя като най-ефективното и единствено лекарство е добре да знаем, че не всичко, което се повтаря като мантра е истина. Дигиталните медии се налагат и определят като основен канал за комуникация предимно от свързаните с това лица, най-често фенове на новите технологии. Но нека се запитаме дали си заслужава да се доверяваме на нещо ново и модерно, само защото някой твърди, че печатът е отживелица? По-важният въпрос е дали новото, което ни се предлага е правилното решение за вашия бизнес? Вие може да бъдете по-различни, избирайки печатната реклама в момент, в който огромен дял от конкурентите ви избират дигиталния маркетинг. Нужно ли е да плащате високи цени за онлайн реклама в съревнование за челни места и повече показвания, след като може да изберете много по-добре приеманата от потребителя печатна реклама? Вижте 10-те маркетинг статистики по-долу и преценете сами за себе си в какво съотношение е добре да бъдат вашите печатна и онлайн реклама.

79% от домакинствата казват, че четат или най-малкото преглеждат рекламите получени по пощата
Замислете се само колко реклами получавате в своята физическа пощенска кутия и колко от тях преглеждате? Със сигурност процентът на прочетени писма е много по-голям, отколкото съотношението получени/прочетени реклами в електронната поща. Тук може да прибавим и факта колко реклами пропускаме, докато сме в интернет. А, ако печатните рекламни послания са персонално насочени към получателя, тогава ефектът е още по-голям.

39% от потребителите казват, че са се опитали нов продукт или услуга, след като са получили печатна реклама
Страхотен начин за намиране на нови потребители, нали?

Средно 1:13 е съотношението на направени инвестиции към приходите от печатната реклама
Малкият бизнес се опасява от високата инвестиция, която трябва да направи в печатна реклама, но средните нива на възвращаемост говорят, че няма нужда от опасения. Да не забравяме факта, че цените на онлайн рекламата растат постоянно, поради все по-голямата конкуренция между фирмите за челните рекламни места.

92% от младите потребители предпочитат да взимат решение, базирано на печатна реклама
Процентът е по-малък (67%), когато се разглеждат отговорите на анкетираните във всички възрастови групи. Все повече онлайн магазини залагат на печатни каталози, за да популяризират своите продукти и да привличат клиенти, които не са фенове на интернет.

Чрез директен мейлинг различни организации събират до 78% от своите дарения
Събирането на дарения никога не е било по-лесно. Освен това организирането на събитие е много по-скъпо, отколкото една печатна кампания.

За всеки 167$ похарчени за печатна реклама, разпространявана по пощата, фирмите на американския пазар са направили продажби в стоки за 2095$
Дали Facebook или Google AdWords се отплащат по подобен начин?

За последните 10 години нивата на взаимодействие на потребителите след получена печатна реклама са се увеличили с 14%
За същия период взаимодействията след имейл реклама са намалели с 57%.

56% от клиентите намират печатната реклама за най-достоверния тип маркетингов инструмент
Според тези данни, ако искате да изградите доверие е необходимо да заложите на печата.

44% от потребителите посещават интернет сайта на компанията, чиито печатен материал са получили
Ако знаехте, че 4 от всеки 10 потребители получили вашата пощенска картичка ще посетят сайта ви, щяхте ли да вземете решение за инвестиция в печатна реклама? Необходимо е да допълним, че това е с 10% повече от потребителите, които ще посетят сайта след получен имейл.

48% от хората запазват получените печатни материали за бъдещо ползване
Дори и вашият печатен материал да не е постигнал желания ефект на момента, то не се отчайвайте. Потребителите имат навика да запазват тези материали и да ги използват, когато взимат решение за покупка.
Данните от това проучване са базирани на изследване направено от: Choose Print, Print is Big и Rochester Institute of Technology.

Източник: expandedramblings.com

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/