Печат – 3 проблема, които решава

3553
Печат – 3 проблема, които решава

Печатът е много повече от поставяне на мастило върху хартия. Печатните материали, върху които се фокусират потребителите не са нито флаерите, нито плакатите, а тези, които ги забавляват, образоват и карат да се чувстват специални.

бутилка

Ето защо е важно разработването на такива маркетингови стратегии, които да отговарят на горните изисквания и очаквания. Всеки ден някъде по света някой измисля нещо ново и свежо, което е такова благодарение на печата. Вижте за какво говоря:

Проблем #1: Скуката в градския транспорт
Ако използвате често градския транспорт, то със сигурност ви е направило впечатление как всички са забили нос в екрана на своя смартфон. Всъщност може да не сте забелязали ако и вие сте един от всички, ловящи покемони по улиците. Сега си представете, че се возите в трамвай в Амстердам и една малка бележка ви накара да погледнете встрани, където ви очаква един малък крокодил, готов за игра. Истинска добавена реалност в печата, без необходимост от мобилно устройство. Единственото условие е да движите главата си, докато трамваят се движи и да „изяждате” главите на пешеходците. Забавно е нали? Всъщност най-добре вижте цялата идея на Daniel Disselkoen и www.headmade.nl във видеото:

Проблем #2: Тъмна или светла бира?
Всъщност марката TO ØL (самото име означава „две бири” на датски) произвежда приблизително 800 000 литра бира годишно, но е 9-тата най-добра в света пивоварна според Ratebeer Best. При нея изборът е много повече от тъмно или светло. Компанията произвежда 6 продукта, носещи наименованията: Mr. Blonde, Mr. Blue, Mr. Brown, Mr. Orange, Mr. Pink и Mr. White. Всеки който разбира поне малко от цветове по CMYK веднага ще разпознае вида на бирата по нейния етикет, но за всички останали те ще си останат загадка. Разликата в етикета идва при Mr. White, където дизайнерите на етикета решават да покажат къде се намира всяка една от бирите в цветовия спектър. Решихте ли коя бира е по вкуса ви или първо ще ги опитате на вкус?

Проблем #3: Романтичните предложения за брак
Едно предложение за брак може да е толкова романтично, колкото сам го направиш. В някои случаи се изискват големи инвестиции за изпълнението на всички идеи. Не е ли най-важен жестът? С достатъчно фантазия може да покажете всичко, което сте искали да направите и това да не коства цяло състояние. За целта вижте идеята на www.theflippist.com – малки ръчно рисувани книжки, които при бързо разлистване представят предложение за брак в анимиран вариант. По този начин лесно може да се превърнете в звезда в собствения си филм. Разбира се подобни книжки са подходящи и за други специални събития, но най-добре вижте повече за този продукт в следващото видео:

Това бяха само три проблема, които печатът може да реши. Убеден съм, че някъде там чакат още много пъти по 3!

 

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/