Konica Minolta навлиза на пазара за индустриален печат

3432
Konica Minolta навлиза на пазара за индустриален печат

индустриален печат

Konica Minolta докладва успех в продажбите на Drupa 2016. Около 260 000 посетители дойдоха на най-голямото и важно търговско изложение за печат и крос медия решения в света. Въпреки, че посещаемостта беше по-ниска от Drupa 2012, Konica Minolta отчете повишаване на броя посетители на щанда от 2400 кв. м. си с около 25 процента.

Важен експонат на щанда на производителя беше AccurioJet KM-1, който дебютира на пазара по време на изложението. По време на Drupa, AccurioJet KM-1 привлече много положително настроени посетители, които искаха да видят как тази иновативна технология може да им помогне да се диверсифицират на различни пазари като производство на книги и опаковки или да обслужват по-добре пазарите, за които работят в момента. Първите две поръчки на AccurioJet KM-1 се случиха по време на изложението – компаниите от САЩ – Postcard Mania и Cohber Press. Тези поръчки, заедно с няколко поръчки за принтера за етикети bizhub C71CF, които също се случиха на Drupa, са първият успех на Konica Minolta в областта на индустриалния печат.

Решения от Accurio Pro
Освен това, водещата позиция на Konica Minoltaв производствения сектор за цветен печат със средно натоварване беше подсилена от решението на клиенти от различни държави да инвестират в печатни системи и софтуер на компанията. Освен крайните устройства и технологиите, свързани с тях, KM показа и решения за управление на работен процес от портфолиото на Accurio Pro, които могат да увеличат ефективността и доходността.

Партньорство с MGI
Партньорство на Konica Minolta с MGI Digital Technology беше друг акцент на щанда на drupa. Технологията JETvarnish на френската компания беше демонстрирана съвместно с няколко системи Konica Minolta, сред които бяха AccurioJet KM-1 и етикетния принтер bizhub PRESS C71CF.

Yuji Nakata, изпълнителен директор на Konica Minolta Business Solutions Индия, коментира, „Drupa 2016 беше отлична платформа за нас, която ни позволи да демонстрираме, че доставяме правилните решения и можем постоянно да предлагаме иновации на клиентите си. На шоуто компанията, която е пазарен лидер, доказа, че е сред малкото компании, които са в авангарда на вълнуващия свят на цифровия печат и се стреми към нови хоризонти. Също така, приехме изключително много нови поръчки.“

Източник: dqindia.com

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.