Netflix планира издаване на собствено списание

4526
Netflix планира издаване на собствено списание

Филмовата платформа Netflix ще издава собствено списание. Според официална информация, публикувана в Bloomberg, това е следващата цифрова компания, която ще стартира свое собствено печатно издание.netflix

Помните ли преди почти 5 години, когато платформата за наемане на апартаменти Airbnb започна да издава собствено списание? Примерът им бе последван и от други изцяло дигитални компании като Netflix. Очаква се списанието да е от поне 100 страници и да популяризира собствената филмова продукция и герои на компанията, която вече успешно влезе в битката за наградите Оскар. Само за миналата годинаNetflix са произвели около 700 програми, включващи филми, сериали, документалистика, анимация, стендъп комедии и други.

Идеята е не толкова традиционното разпространение, колкото разпращането до лидери на мнение и раздаването по време на специални събития. Това не би било изненадващо, с оглед на факта, чеNetflix си поставя за цел да бъде възприеман наравно с холивудските филмови компании. Очаква се още през юни изданието да бъде получено от „акулите“ в индустрията, тъй като именно тогава започва гласуването за наградитеEmmy.

От Netflix до момента не са потвърдили, нито отрекли официално изнесената от Bloomberg информация. Осъществяването на този проект със сигурност ще покаже, че Netflix, както и останалите дигитални компании считат печата за престижен и добавящ стойност към техните услуги и продукти. От друга страна това за пореден път ще противопостави компанията на другите филмови студиа, които по никакъв начин не залагат на печата. Най-важният въпрос ще бъде дали по този начинNetflix ще успее да промени нагласите към себе си и съответно дали печатът ще допринесе за така желаните награди. Предстои да видим.

Антон Даскалов

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/