Printbox – киоски за печат, копиране и сканиране

6393
Printbox – киоски за печат, копиране и сканиране

Printbox си поставя за цел да се превърне в най-голямата световна мрежа за киоски, на които всеки сам да има възможност денонощно да сканира, копира или разпечатва своите документи. Идеята стартира през 2010 година при търсене на просто и достъпно решение за този тип услуга. Две години по-късно се появява и самото решение под формата на киоски за самообслужване, предлагащи иновативен подход и високо качество.

 

Printbox


Файловете могат да се качват в облачния личен Printbox акаунт, чрез имейл, през web портал или USB. Документите се конвертират в PDF и изчакват в опашката за принтиране, което може да се случи на всяко едно устройство.

 

Printbox


Плащането може да бъде извършено, както през акаунта, така и на самите терминали – в брой, с карта, с телефон (посредством NFC). Printbox би намерил приложение на всякакви обществени местоположения – бензиностанции, библиотеки, търговски центрове, гари, автогари, летища, хотели, университети, училища и други публични пространства.

Цялата технология и софтуер са създадени на територията на Европа. Само в Словения оперират над 160 подобни киоски, които обслужват 60 000 потребители. На сайта са обявени 15 държави, в които услугата оперира или предстои да бъде стартирана. Една от тях е и България. Услугата бе презентирана и по време на последното издание на Fespa, проведено преди няколко месеца в Мюнхен, Германия. Самият проект е съфинансиран от Република Словения и от Европейския фонд за регионално развитие.

Текста написа: Антон Даскалов
Източник: printbox.net

Антон Даскалов
 | Website

Име: Антон Даскалов

Бакалавър по телекомуникации в Нов Български Университет, а също и бакалавър по Икономика с профил Бизнес администрация. Практик с над 10 годишен опит в сферата на офсетовия печат и номерацията. Въвежда дигиталния печат в портфолиото на офсетовата печатница Оптимал принт. В момента - технолог дигитален печат и фото ентусиаст с добро портфолио.

http://antondaskalov.photography/