Усъвършенствани ултразвукови почистващи системи от Alphasonics

5761
Усъвършенствани ултразвукови почистващи системи от Alphasonics

Alphasonics проектират и произвеждат усъвършенствани ултразвукови почистващи системи от 1993 г. в централния офис в Ливърпул и вече са акредитирани по BS EN 1SO 13485. Оборудването им се предлага с няколко патентовани технологии, които им позволяват да осигуряват дълъг живот на всички системи, наред с ненадмината производителност.

Системите и сериите на Alphasonics от усъвършенствани ултразвукови почистващи машини са проектирани да се справят с широк спектър от замърсявания, включително мастило, грес, масла и много други, което позволява безпроблемен процес на почистване за анилоксови валове, хирургически инструменти и много други.

Като семейна компания, Alphasonics са изградили световна репутация за иновации и технически постижения в индустрията за ултразвуково почистване. За да предоставят превъзходен продукт на своите клиенти, компанията има екип от надеждни агенти в световен мащаб в райони като Африка, Америка, Азия и Европа, за да предоставят най-доброто в ултразвуковите почистващи системи.

В Alphasonics знаят точните стандарти, изисквани в печатната индустрия за почистване на анилоксови валове. Качеството и последователността гарантират, че с избраната от вас система за почистване на анилоксови валове може непрекъснато да се разчита за постигане на надеждни резултати всеки път.

Какво се има предвид под „Усъвършенствана“ технология за ултразвуково почистване?

Ключът към това, което предлага и което отличава Alphasonics, е невероятно равномерното разпределение на звука в целия резервоар с течност. Отгоре надолу и отстрани, разликата в интензитета е само 1,5 mV, което я прави най-ефективната и безопасна система на пазара за почистване на деликатни предмети като анилоксови валове. Усъвършенстваното ултразвуково почистване също е гъвкава технология, която може да бъде толкова нежна или толкова агресивна, колкото се изисква.

Технологията за усъвършенствано ултразвуково почистване на Alphasonics е специално разработена, за да даде най-добри резултати при редовно почистване на деликатни предмети, като анилоксови валове с висок растер, или предмети, които изискват най-високо ниво на постоянно почистване.

Прецизните ултразвукови почистващи системи на компанията могат да премахнат микроскопични замърсители като остатъци от мастило и замърсяване до невероятно ниско ниво, като по този начин повишават производителността, намаляват времето на престой и по този начин увеличават печалбата. Усъвършенстваното ултразвуково почистване на анилоксовите валове ще генерира печалба нещо, за което никоя друга система за почистване не може да претендира.

Системите работят, като прилагат високочестотен звук към съд с течност чрез процеса на кавитация, посредством хиляди флексии в секунда. Това от своя страна създава милиони вакуумни камери, които след това се издигат в резервоара, преди да се разпаднат близо до или срещу потопения компонент, замърсяването се изсмуква чрез образуването на микроструя, което води до високо ниво на почистване.

Патентованите функции, използвани в системите на Alphasonics, подобряват този процес. Активната кавитация помага за съкращаване на времето за почистване и изравняване на разпределението на звука, докато Betasound произвежда впечатляващо равномерно разпределение на звука в течността до ниво, което не може да бъде победено. Усъвършенстваната технология, използвана в оборудването, дава възможност за 2-годишна гаранция за нови системи плюс гаранция за производителност и гаранция за безопасност на валовете като стандарт.

Представителните фигури показват как различните честоти произвеждат различни вакуумни кухини. Ниските честоти създават по-големи кухини (фиг.1), докато високите честоти произвеждат по-малки кухини (фиг.2), когато входящата мощност остава постоянна.

 

фиг. 1
фиг. 2

Процесът на почистване и безопасността се подобряват допълнително чрез промяна на нивото на мощност или ватове на литър между настройките за висока и ниска честота. Фабричните настройки са висока честота/ ниска мощност и ниска честота/ висока мощност. Настройката за ниска честота обикновено се използва за почистване на компонента, а настройката за висока честота се използва за поддържане на компонента чист чрез редовно почистване.

Alphasonics произвежда набор от висококачествени, достъпни усъвършенствани ултразвукови почистващи системи, проектирани и произведени, за да отговарят на вашите специфични нужди.

Решение за всеки печатен процес

Иновациите и техническият опит в Alphasonics доведоха до разработването на широка гама от продукти, които могат да бъдат пригодени да отговарят на вашите изисквания за почистване. Гамата от системи за почистване на анилоксови валове са специално проектирани, за да осигурят най-високите и най-последователни стандарти за почистване, но също така са напълно безопасни за редовна употреба, дори при най-висок брой растери.

Основният проблем, пред който са изправени печатниците, е, че почистването на анилоксовите валове не винаги е на ниво ръчното почистване създава несъответствия между валовете, което може да доведе до изтичане на мастилото по време на процеса на печат. Системите за почистване на анилоксови валове на Alphasonics премахват микроскопични замърсители като остатъци от мастило и замърсяване от невероятно ниско ниво, като по този начин повишават производителността, намаляват времето на престой и увеличават печалбата.

Флексопечат

Флексопечатарите могат да се сблъскат постоянно с проблеми при почистването на анилоксовите валове, което води до загуба на контрол върху процеса. За да преодолее този проблем, Alphasonics разработи „Alphasound“ и „Betasound“ технологии, които са пионери в безопасното и ефективно редовно почистване на анилокси, независимо от броя на растерите. 100% чист анилокс, съчетан с използването на устройство за измерване на обема, осигурява отличен контрол на анилоксовия вал, с всички производствени и финансови ползи, които носи това. С навлизането на флексо печата в 21-ви век става все по-очевидно, че простото „почистване“ на анилокса вече не е достатъчно добро. Новата парадигма на флексо печата е „контрол на анилокса“ гаранция, че валът се използва по такъв начин, че да осигури най-добри резултати чрез строга грижа, поддръжка и управление.

Постоянното поддържане на вала 100% чист ще даде базова линия, за да има възможност за предоставяне на шест осезаеми, спестяващи разходи и базирани на производството предимства:

 • Няма изискване за свръхпигментирани мастила
 • По-бързи и по-последователни времена за подготовка
 • Значително намалени отпадъци
 • По-високо и по-постоянно качество на печат
 • Подобрени производствени часове
 • По-лесно и точно управление на инвентара от анилоксови валове

Мантрата е ясна и проста:
Контролирате анилокса, контролирате печалбата.

Дълбок печат

Системите за почистване Alphasound осигуряват идеален начин за поддържане на цилиндрите за дълбок печат в безупречно състояние между тиражите и вече могат да се почистват до 12 цилиндъра едновременно.

Офсетов печат

Контролирането на нивото на покритието при офсетов печат е важно не само за качеството на отпечатаното задание, но и за рентабилността. Когато се използва анилоксов вал за прилагане на лак или покритие, добра практика и е важно валът да се поддържа, доколкото е възможно, в пълен обем. Усъвършенстваната ултразвукова технология ще позволи анилоксът да се контролира по същия начин, както при флексо печата.

Характеристики и предимства:

 • 10 системи
 • Налични системи по поръчка
 • Патенти Alphasound, Betasound и Active Cavitation
 • 2 години гаранция
 • Гаранции за ефективност и безопасност на анилоксовите валове
 • Годишни подобрения на системата, благодарение на обширни изследвания и разработки
 • При сложни операции и изисквания в печатната индустрия е важно да получите експертно мнение, преди да решите кое решение е подходящо за вас и вашия бизнес. Обучените инженери на Alphasonics работят с вас, за да проектират усъвършенствана система за ултразвуково почистване според вашите спецификации и нужди. Същите тези експерти могат не само да ви помогнат при избора на правилната усъвършенствана ултразвукова система за почистване, но могат да ви помогнат да изберете правилния необходим почистващ разтвор.

 

почистващи системи от Alphasonics

 

Серията Melanie

Серията Melanie се предлага в конфигурации с единичен, двоен или троен резервоар, плюс варианти Alphasound или Betasound.
Серията Melanie е най-достъпната настолна почистваща система, която може да почиства между един и осем анилоксови валове едновременно. Тя има цялостна почистваща способност, която е еквивалентна на най-добрите системи, но предлага на клиентите възможността да се възползват от водещата на пазара технология на по-ниска цена.
– Melanie Solo
– Melanie Duo
– Melanie Trio
– Melanie PRC430 Proofing Roll Cleaner

Система за почистване на анилокси и печатни форми с максимален капацитет на тегло от 30 кг.

Характеристики и предимства:

 • Специално бюджетно устройство за почистване на горни валове
 • 8 налични дължини на резервоара 600 мм, 710 мм, 950 мм, 1120 мм, 1420 мм, 1520 мм, 1620 мм и 1720 мм.
 • По-големите дължини ще поемат един/два офсетови вала за нанасяне на покрития или анилокси за гъвкави опаковки до 1680 mm лице и 200 mm диаметър
 • Ширини на резервоара 250 мм, 350 мм и 450 мм
 • Включва ръчно пълнене и лесно източване
 • Затворена ротация
 • LCD цикъл/диагностика дисплей
 • PLC управление
 • Предлага се с единична или двойна честота
 • Автоматична дозираща помпа (опция)
 • Стойка (опция)
 • Активна кавитация (опция)
 • Автоматична смяна на посоката на движение на вала (опция)
 • Betasound (опция, налична в системи с повече от един генератор)
 • Предлага се с абонамент за Alphasonics GO

За контакти:

Полихром Сервиз ЕООД
гр. София, кв. Люлин 7, ул. 387, № 2
Тел.: 0882/ 098 762
Тел.: 0899/ 133 211
Тел.: 0882/ 820 619
Тел.: 02/ 426 26 51
sales@polychrome.info
www.polychrome.info

Вижте профила на Полихром Сервиз ЕООД в каталога Полиграфия Инфо

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.