Флексопечат с висока автоматизация – технологии в печатните машини UTECO

821
Флексопечат с висока автоматизация – технологии в печатните машини UTECO

В тази статия ще откриете голяма част от технологиите, с които разполага висококачественото и иновативно оборудване на водещия производител на печатни машини – UTECO.

 

печатни машини UTECO

 

Различните модели машини са конфигурирани по различен начин, а някои от тях имат модулна структура и могат да се персонализират и надграждат според вашата нужда и съответно да растат според темпото на компанията.

Ето какво получавате, когато инвестирате в ефективна машина на водещия производител UTECO:

Патентовани технологии в машините за флексопечат на UTECO

Технология за директно задвижване (Direct Drive®)
Създаденият и патентован от UTECO механизъм за директен контакт (без ремъци, без зъбни колела, без стъпкови мотори) между главния двигател на машината и централния цилиндър позволява постоянен и непрекъснат печат, без нужда от поддръжка и почистване на зъбни колела, перфектен пасер, безшумна работа, пестене на енергия.

Голям централен цилиндър
Размерът на централния цилиндър в машините UTECO е с по-голямо разстояние между секциите, което позволява бързо и качествено сушене на мастилото преди нанасяне на следващия цвят, избягвайки риска от мръсен печат.
Този малък елемент дава възможност за постигане на много добър краен резултат, особено при висока скорост.

Система за бърза смяна на поръчки
Тази технология дава възможност за подготовка на неизползваните цветови секции за следваща поръчка, докато машината печата настоящата поръчка, позволявайки бърза настройка на мастилниците, които в момента не се използват, превръщайки голяма част от времето за настройка във време за производство.

Технология за автоматизирана подготовка за печат (Kiss&Go®)
Технологията позволява да извършвате контрол на цветовете и регулиране на натиска в реално време при стартиране на поръчката, като минимизирате отпадъците на материал. Тази система за контрол на качеството се намира преди тунела за сушене, а не след него. Това означава, че резултатът от автоматичните настройки се проверява преди да се изхаби ненужно количество материал.

 

печатни машини UTECO

 

Контрол на натиска по време на печат (SynchroWeb®)
За допълнителна сигурност към Kiss&Go®, технологията SynchroWeb® позволява динамичен контрол на натиска на валовете докато машината работи, позволявайки ви да постигнете прецизна регистрация и правилна стъпка на печат.

Технология за контрол температурата на мастилото (Thermilox®)
Патентованата система Thermilox® на UTECO е високоефективна при флексопечат, в който използвате UV или EB мастила. Автоматизирана система следи и коригира температурата на мастилото по време на печат, гарантира точен и непрекъснат процес.

Технологии за пестене на енергия (Active Pack®)
Пакетът Active Pack се състои от иновативни технологии на UTECO за устойчиво производство с по-малко разход на материали: Active Start, Active Ink, Active Dry и иновацията Active Dry-T.
Тези системи ви позволяват да спестите до 50% от потреблението на енергия и да намалите брака на материал с до 30%.

Автоматична система за следене на качеството (Double Guide System®)
UTECO има много решения за контрол, но на фокус е системата за 100% следене на качеството, с която лесно можете да следите пасер, цвят и много други параметри. Когато машината постигне оптималното качество на печат, операторът може да го запази като печатна цел (на шаблонен принцип) и машината автоматично да се коригира по време на печат, ако се отклони от тази цел.

Технология за ефективно сушене (UTECO Drying®)
Mашините на UTECO са оборудвани с високоскоростна и изключително ефективна система за сушене. С тази технология получавате по-малко изчакване в етапа на сушене и прецизно качество на отпечатъка.

Технологии за контрол на изпаренията
За разлика от други машини, UTECO имат не една, а две напълно независими и автоматизирани системи за контрол на изпаренията – едната система отговаря за печатните секции, а другата за тунела на сушене.

Технология за намаляване на вибрациите (Bounce Void®)
Тази технология гарантира ефективността на печатния процес през целия живот на машината с максимална надеждност и при максимална скорост на печат. Bounce Void® минимизира движенията и отклоненията на печатните елементи, докато машината работи, гарантирайки стабилно качество на отпечатъка.

 

печатни машини UTECO

 

Технология за автоматично измиване (Sprintwash®)
Sprintwash® е иновативната автоматична и модулна технология за измиване, която позволява да се измиват всички мастилни секции едновременно. По този начин намалявате времето за престой на машината и времето за смяна на поръчки.

Какво още ще намерите в машините на UTECO и защо те са подходящи за вашето производство

Машините на UTECO идват със събрано огромно количество ноу-хау на компанията, базирано на дългогодишните им проучвания и опит в създаването на качествени решения за своите клиенти в цял свят.
Ето какво още ще откриете в машините на производителя:

  • Високо ниво на автоматизация, вградена в машините
  • Избор от готови конфигурации на печатни машини
  • Възможност за персонализирано за вас решение за печат
  • Възможност за добавяне на секции преди и след печата за цялостни процеси в линия (флексопечат, дълбок печат, каширане, дигитален печат и други)
  • Стабилни машини с много стабилни рамки и изпълнение
  • Изключително енергийно ефективни машини
  • Поддръжка на много високо ниво 24/7, 365 дни в годината
  • Модерни industry 4.0 решения, които се интегрират и могат да се диагностицират отдалечено
  • Един от най-големите и утвърдени производители в света с традиции в печата

Уникалните предимства на машините UTECO, които ги правят перфектни за българските печатници

Машините UTECO дават конкурентно предимство, с което могат да се поемат както много малки, така и големи чуждестранни поръчки, намалявайки разходите за брак, производствено време и ресурси за поддръжка.

Оборудването на UTECO дава повече удобство още заради персонализираната конфигурация, която можете да направите сами. По този начин новата придобивка се превръща във „вашата“ машина, която можете да контролирате, както вие поискате.

Разгледай машини за флексо печат на UTECO
Прочети повече за машината за флексо печат с уникално приложение за българския пазар – UTECO ONYX

Официален представител на печатните решения на UTECO за България е фирма ГЕД ООД.

Източник: ГЕД

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.