ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 7 безплатни инструмента за премахване на защити на PDF файлове

7 безплатни инструмента за премахване на защити на PDF файлове

Вторник, 13 Януари 2015 ( прочетена 18881 пъти)
Посочените по-долу инструменти служат за намиране, премахване или разкриване на поставените защити, пароли или ограничения за отваряне, принтиране или промяна на PDF файлове. Решенията, които най-често се срещат попадат в една от следните категории: инструмент за разкриване на потребителска парола на PDF файл, инструмент за разкриване на паролата на PDF файл, поставена от неговия автор или инструмент, премахващ авторската парола и даващ пълен достъп до файла. Повечето подобни решения са платени, но съществуват няколко свободни, които ще предствим днес.

Преди да започнем е важно да се знае, че всеки инструмент позволява работа върху PDF файл с определени настройки (ниво на сигурност, метод на криптиране, версия на файла). Техните характеристики са описани за всяко отделно решение.

  1. PDFCrack 

Инструментът PDFCrack е най-доброто решение за разбиване на пароли на PDF файлове. При него паролата не само се премахва или се позволява задаване на нова, а направо може да бъде разкрита. Инструментът работи с PDF файлове до версия 1.6, използващи 128-битово криптиране. Парола с дължина от 4 цифри се разкрива от PDFCrack за около 2 минути, но работата по по-дълга и сложна парола може да отнеме дни и дори седмици. Инструментът работи в команден прозорец под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови версии на операционната система.

  1. GuaPDF Demo

Инструментът GuaPDF Demo не изисква инсталация и е лесен за използване. Чрез него могат да се премахнат или разкрият авторски пароли или до 40 битово криптирани потребителски пароли на PDF файловете. Инструментът работи с PDF файлове до версия 1.7, ниво 3, използващи до 256-битово AES криптиране. Инструментът премахва почти мигновено защитите на PDF файл с версия 1.7, ниво 8 и 128-битово AES криптиране. С него може да се работи освен на изброените при PDFCracker операционни системи, а също и на Windows 2000, както и на повечето Windows Server операционни системи. Дори и в демо версията си този инструмент е напълно функционален за премахване на защитите, поставени върху PDF файлове.

  1. FreeMyPDF.com 

Това е безплатен онлайн инструмент за премахване на пароли в PDF файлове. За целта е необходимо да качите защитен PDF файл, да изчакате няколко минути и да свалите, новата разкодирана версия. Максималният размер на файла е до 150 Mb, а версията – до 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране.

  1. PDF Password Remover Online

Инструментът PDF Password Remover Online работи по подобие на FreeMyPdf, с тази разлика, че файловете могат да бъдат с обем до 10 Mb.

  1. PDF Password Remover

Този инструмент няма нищо общо с предходното онлайн решение, въпреки близостта на имената им. При него се използва опростен интерфейс за входен и изходен PDF файл, чрез който се премахва поставената парола, без да се разкрива. Инструментът работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 и криптиране на 128-бита RC4. Недостатък при него е, че не поддръжа по-високи нива на криптиране. Инструментът работи под 64 битов Windows 7.

  1. PdfCrypt

Инструментът PdfCrypt работи в команден режим на Windows, където се задават входен и изходен файл. При него отново може само да се премахне паролата, но не и да бъде показана. Работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране. Може да работи под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови.

  1. PDF Unlocker 

Инструментът PDF Unlocker е програма, която се инсталира на Windows OS и много наподобява PDFCrack. Въпреки, че звучи като инструмент за отключване на PDF файлове, PDF Unlocker всъщност може да разкрива самите пароли. Работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране. Разкриването на парола с 5 цифри отнема около час работа. Може да работи под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови. Задължително е инсталирането на Java за използване на програмата.

Източник: pcsupport.about.com
Текста написа: Антон Даскалов


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
СТАР-БГ.КОМ
Рекламен текстил и рекламни материали: рекламно, корпоративно, промоутърско и работно облекло, рекламни сувенири, креативна реклама и най-съвременните и качествени технологии за брандиране в комплексна услуга – от заявката до безплатната доставка за корпоративни и количествени поръчки.
star-bg.com
Полистор ООД
Доставка на основни консумативи в полиграфията от водещи фирми в сферата.
polystore.eu
Булгед
Сканиране, експонация на филми, дигитален офсетов печат.
bulged.net

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама