ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet 7 безплатни инструмента за премахване на защити на PDF файлове

7 безплатни инструмента за премахване на защити на PDF файлове

Вторник, 13 Януари 2015 ( прочетена 19658 пъти)
Посочените по-долу инструменти служат за намиране, премахване или разкриване на поставените защити, пароли или ограничения за отваряне, принтиране или промяна на PDF файлове. Решенията, които най-често се срещат попадат в една от следните категории: инструмент за разкриване на потребителска парола на PDF файл, инструмент за разкриване на паролата на PDF файл, поставена от неговия автор или инструмент, премахващ авторската парола и даващ пълен достъп до файла. Повечето подобни решения са платени, но съществуват няколко свободни, които ще предствим днес.

Преди да започнем е важно да се знае, че всеки инструмент позволява работа върху PDF файл с определени настройки (ниво на сигурност, метод на криптиране, версия на файла). Техните характеристики са описани за всяко отделно решение.

  1. PDFCrack 

Инструментът PDFCrack е най-доброто решение за разбиване на пароли на PDF файлове. При него паролата не само се премахва или се позволява задаване на нова, а направо може да бъде разкрита. Инструментът работи с PDF файлове до версия 1.6, използващи 128-битово криптиране. Парола с дължина от 4 цифри се разкрива от PDFCrack за около 2 минути, но работата по по-дълга и сложна парола може да отнеме дни и дори седмици. Инструментът работи в команден прозорец под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови версии на операционната система.

  1. GuaPDF Demo

Инструментът GuaPDF Demo не изисква инсталация и е лесен за използване. Чрез него могат да се премахнат или разкрият авторски пароли или до 40 битово криптирани потребителски пароли на PDF файловете. Инструментът работи с PDF файлове до версия 1.7, ниво 3, използващи до 256-битово AES криптиране. Инструментът премахва почти мигновено защитите на PDF файл с версия 1.7, ниво 8 и 128-битово AES криптиране. С него може да се работи освен на изброените при PDFCracker операционни системи, а също и на Windows 2000, както и на повечето Windows Server операционни системи. Дори и в демо версията си този инструмент е напълно функционален за премахване на защитите, поставени върху PDF файлове.

  1. FreeMyPDF.com 

Това е безплатен онлайн инструмент за премахване на пароли в PDF файлове. За целта е необходимо да качите защитен PDF файл, да изчакате няколко минути и да свалите, новата разкодирана версия. Максималният размер на файла е до 150 Mb, а версията – до 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране.

  1. PDF Password Remover Online

Инструментът PDF Password Remover Online работи по подобие на FreeMyPdf, с тази разлика, че файловете могат да бъдат с обем до 10 Mb.

  1. PDF Password Remover

Този инструмент няма нищо общо с предходното онлайн решение, въпреки близостта на имената им. При него се използва опростен интерфейс за входен и изходен PDF файл, чрез който се премахва поставената парола, без да се разкрива. Инструментът работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 и криптиране на 128-бита RC4. Недостатък при него е, че не поддръжа по-високи нива на криптиране. Инструментът работи под 64 битов Windows 7.

  1. PdfCrypt

Инструментът PdfCrypt работи в команден режим на Windows, където се задават входен и изходен файл. При него отново може само да се премахне паролата, но не и да бъде показана. Работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране. Може да работи под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови.

  1. PDF Unlocker 

Инструментът PDF Unlocker е програма, която се инсталира на Windows OS и много наподобява PDFCrack. Въпреки, че звучи като инструмент за отключване на PDF файлове, PDF Unlocker всъщност може да разкрива самите пароли. Работи с файлове до версия 1.7, ниво 8 със 128-битово AES криптиране. Разкриването на парола с 5 цифри отнема около час работа. Може да работи под Windows 7/Vista/XP, независимо дали са 32 или 64 битови. Задължително е инсталирането на Java за използване на програмата.

Източник: pcsupport.about.com
Текста написа: Антон Даскалов


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Мултикомерс ЕООД
Висококачествен пълноцветен офсетов печат, щанцоване и книговезки услуги, топъл и голд печат, ламинат, UV лак, каширанe, каталози, списания, папки, бележници, кутии и опаковки, календари, флаери, дипляни и др.
rusepress.com
БУЛГРАФИКА ЕООД
Консумативи, материали и машини за полиграфическото производство.
bulgraphica.com
Комитекс ООД
КОМИТЕКС ООД е водещ доставчик на картови системи и устройства за четене и запис на карти. Разполага с модерна печатна база за персонализация и мелйнг на пластмасови карти.
comitex.net

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Асистент-сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама