ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Актуална база данни за фирмите от печатния бранш през 2011

Актуална база данни за фирмите от печатния бранш през 2011

Петък, 19 Юли 2013 ( прочетена 7102 пъти)
След почти месец прозвъняване и актуализиране на базата данни за Polygraphy Info 2011, вече сме готови с окончателната бройка от 1046 фирми. Това са работещите печатници, фирми за външна реклама, търговци на консумативи, софтуер и оборудване от различен калибър.

Въпреки реплики на някои доброжелатели от типа "За какво е тоя каталог, като ние сме само 4-5 значими печатници?", това са за момента всички значими фирми, които обхванахме. Вярваме, че за всички тях има място щом са на пазара и работят. Как правят останалите неща, не смеем да се ангажираме с коментар.

В каталога не присъстват рекламни агенции, които са само посредници и нямат собствена производствена база, както и издтелства, които нямат собствена печатница. Включили сме само производителите на печатни и рекламни продукти.

Макар да не сме правили целенасочено проучване, разговорите ни с голяма част от фирмите очертаха няколко тенденции:

- на места има фалити или смяна на дейността. Става въпрос за малки фирми и/или търговци и посредници, които не са големи или фактор на пазара. Апокалиптичните прогнози за верижни фалити не са се случили. Надяваме се и да няма такива.

- къде повече или по-малко фирмите работят. Макар и в по-малки обеми и с всичките проблеми, които си знаем от няколко години /забавени плащания, съкращения, неизплатени пари от държавата/, повечето хора, с които разговаряхме звучаха добре, а някои дори казваха: "Тук сме, живи сме, работим." Споменаваме това, тъй като ще запомним миналогодишното прозвъняване на фирмите с преобладаващото минорно настроение.

Разбира се, това са неща, които споделяме на база неформални разговори, дано се намерят и достоверни данни, които да потвърдят предположенията ни, че кризата е накарала голяма част от хората да оптимизират работата си, вместо да фалират.

Това е от нас. В момента работим по рекламните страници на клиентите. Заснехме производството на няколко вложки. И тази година ще има какво да се види в каталога. Корицата ще е доста нестандартна като материал. Не казваме по-силни думи, макар че материалите на фирма Щерев заслужава това, но го заслужават в отделен материал, посветен само на тях.

Тази година заложихме на възможно най-проверените партньори, които да изпълнят каталога - Щерев /корица/, Булгед /печат/, БИГ 97 /довършителна обработка/, ВПМ Вектра /кутия/. Хората, които ни познават, знаят, че обичаме спокойствието в работата, нещата да се случват лесно и да ни е приятно. Затова избрахме да работим точно с тези хора.


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Е Принт ООД
Офсетов, дигитален и ширикоформатен печат. Продажба на метални гребени и консумативи. Машини за полиграфията.
eprint-bg.com
ФТС България ООД
ФТС България предлага ERP/CRM/DMS/BI решения за управление на бизнеса, базирани на утвърдени IT системи на Microsoft Dynamics, Deltek Maconomy, M-Files, Power BI, както и различни специализирани, вертикални ИТ решения за печатарската индустрия като DynamicsPrint.
fts.bg
Дишков Трейдинг ЕООД
Машини и консумативи за полиграфията. Официален представител на Muller Martini в България. Дистрибутор на Ryobi, RIMA, SITMA, Edale, KAMA.
dishkov-trading.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на машина, прав нож
гр. София
фирма Алианс Принт ЕООД

Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на щанцоваща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама