ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Дигиталният печат - запазена марка за Булгед

Дигиталният печат - запазена марка за Булгед

Четвъртък, 16 Ноември 2006 ( прочетена 5627 пъти)

Йоан Георгиев
ръководител отдел "Дигитален печат"
Булгед


Г-н Георгиев, моля представете се на нашите читатели.
Казвам се Йоан Георгиев и към днешна дата се занимавам с цифровия печат в Булгед ООД. Без да искам да се хваля съм преминал почти всички страни на барикадата, наречена „печатна реклама”. В късните ученически години започнахме да се занимаваме с кногоиздаване с един съученик, който е видна личност в столичния печат. След това преминах през предпечатно студио, рекламна агенция, рекламен отдел на водеща фармацевтична фирма. В Булгед работя от 4 години и определено се чувствам на мястото си. Атмосферата във фирмата е много динамична, а екипът е готов да се справи с всякакви предизвикателства.

В момента в Булгед се инсталира нова машина Xeikon 5000, разкажете ни повече за възможностите й.
След посещаването на международния панаир в Бирмингам (IPEX 2006), ръководството взе решение за инвестиция отново в сферата на дигиталния печат – нещо, което е като запазена марка за Булгед. Водещ в предприемането на тази стъпка бе форматът – ширина 50 см и практически безкрайна дължина на печат. Естествено продуктивността на Xeikon 5000 не е за пренебрегване - 130 А4 пълноцветни страници за минута. Машината е предназначена за средни и дълги тиражи и се надяваме да допълни продуктовата гама на наличните ни в момента машини. Нещо, на което ще наблегнем е персонализацията – все още неразвит пазар в България. Смятам, че най-масовите продукти, които ще поеме Xeikon-a са: къси и средни тиражи плакати, дипляни, продуктови каталози, календари, книги и т.н. Засега ще поддържаме средно-богат набор от медии, включващи хромови, офсетови и самозалепващи хартии.
Ще кажа и няколко думи за качеството на печат – тема, която със сигурност вълнува много от колегите. Машината печата с 175 lpi и има два вградени денситометъра X-Rite, контролиращи плътността на отпечатъка. Тестовите отпечатъци, които видях по време на инсталацията и обучението на операторите, бяха брилянтни. Вярвам, че ще успеем да предложим конкурентноспособен продукт, съчетаващ добро качество на приемлива цена.

Какво е отличаващото при тази машина, ако я сравним с услугите, предлагани от вашата Hp Indigo?
Както казах по-горе, първият отличителен белег е размерът. Шега или не - в случая има значение. Захранването с медия е другото отличаващо двете технологии – докато при HP Indigo принципът е листов, то тук медията е на ролка. Но това пък е предпоставка за по-голямата производителност. Все пак отново ще предложим „бяла река” т.е. дъпълнителен цвят при използване на прозрачни медии. В допълнителната 5-та секция може да се зарежда, както „бял”, така и „секюрити” тонер – нещо, което би било много интересно за производство на билети, изискващи персонализация. Възможно е и зареждане с допълнителни цветове – червено, синьо, зелено и т.н. Опция, която е удобна при печат на дълги тиражи от променливи данни (т.н. transactional printing).

Обявихте новата дейност с анкета, в нея предлагате 15% отстъпка за първа поръчка. Ще демонстрирате ли преди това възможностите на машината?
Да, огромното ни желание е да направим демонстрация на машината, както и да покажем мястото, където ще се намираме в началото на 2007-а година. Надявам се, че колегите, които имат интерес ще откликнат на нашата покана. Засега виждаме като възможна дата на събитието началото на декември. Машината е инсталирана и очаква ползвателите си, така че демострацията не би трябвало да спира никого. Всъщност, вече са факт няколко поръчки, които бяха изпълнени на Xeikon-a – плакат за откриването на Суингинг Хол и плакати на ИнБев.

Как могат да се включат в презентацията всички желаещи?
Всеки попълнил анкетата ще получи покана, както и всички заявили желание за участие на мейл: administrator@prepressbg.com За нас ще е чест да присъстват повече хора, като се надяваме да дадем нов творчески тласък на клиентите ни, както и да завоюваме нови./в началото на декември(5.12.2006) – презентация, заявка на мейл:administrator@prepressbg.com, очаквайте допълнително уточнение на часа/

Можете да спечелите 15% отстъпка като попълните анкетата.

print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Райс ЕООД
Търговия и сервизно обслужване на лазерни черно-бели и цветни принтери и многофункционални устройства, широкоформатни машини, скенери за книги, компютри, проектори.
rais.bg
Булгед
Сканиране, експонация на филми, дигитален офсетов печат.
bulged.net
Графтек ООД
Търговия и сервиз на оборудване за отпечатване и довършителни операции на самозалепващи етикети на ролка. Компанията е официален представител на Trojan Label и GM.dk (Grafisk Maskinfabrik A/S) за България.
labelstech.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама