ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Kак да избираме софтуер за управление на шрифтове

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтове

Понеделник, 31 Август 2015 ( прочетена 6211 пъти)
Шрифтовете играят много важна роля в нашата работа и поради това е необходимо работата с тях да е максимално улеснена. Всеки един шрифт и дори всяко различно изчертаване са само малка част от общата картина. За да може всеки проект на клиент да бъде изпълнен с правилния шрифт е необходимо използването на специализиран софтуер за управление изчертаванията.

 

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтовеДоставчиците на печатни услуги работят с шрифтове, както на творческо ниво за създаване на графичен дизайн, така и при предпечатния процес, при който трябва да се гарантира, че именно правилната шрифтова версия се визуализира и няма да има никакви промени между одобрения файл и този, който ще бъде отпечатан. Ето защо е необходимо да бъде намерено такова софтуерно решение, което да бъде максимално полезно и в двете посочени по-горе направления.

 

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтовеЛесно търсене и организиране
Най-важното при един подобен софтуер е възможността за лесно организиране и търсене на шрифтове. Два са основните методи за намиране на шрифтове – чрез сортиране и търсене по групи или в самите тях, или чрез въвеждане и търсене по ключови думи. Без подобен софтуер е много сложно да бъде намерен даден шрифт сред морето от инсталирани такива. Хубавото на софтуерите за управление на шрифтове е, че могат да ги намират независимо дали са в системни директории или в папка с файловете на даден клиент. По този начин е лесно да се проследява и гарантира спазването на лицензните права за използването на шрифтовите семейства.

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтове


От гледна точка на организиране, чрез този тип софтуери лесно може да се премахнат ненужните шрифтове за даден проект, което ще намали времето за търсене из дългите падащи менюта. Много често се използват едни и същи шрифтове, но с различни версии, което би могло да създаде огромни главоболия. Лесното активиране/деактивиране на дадена версия на определен шрифт е важно предимство, за което трябва да се следи при закупуването на софтуер за управление на шрифтове.

 

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтовеВизуализацията и възможността за преглед как би изглеждал даден текст при използването на различни шрифтове, също е опция, която не трябва да се подминава с лека ръка. Тя е полезна основно при избора на изчертаване в етапа на графичния дизайн.

Съвместимост с останалите софтуерни решения
Доставчиците на печатни услуги задължително трябва да търсят такива софтуерни решения, които няма да отнемат много време и ресурси при съвместната си работа с другите използвани програмни продукти. Много важно е избраните шрифтове автоматично да се активират в програмите за графичен дизайн или предпечат, които се използват. За продуктите на Adobe обикновено са нужни допълнителни плъгини, но професионалните софтуери за управление на шрифтове винаги разполагат с такива, вградени в тях.

Важно е и обновяванията да идват максимално бързо в моментите, когато излизат новите версии на различните изполвани софтуери за дизайн и предпечат. Това изглежда очевидно, но все пак може да не получите навременен ъпдейт, в случай, че сте избрали решение, за което тези обновления не са приоритет.

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтове


Възможност за почистване на запаметените настройки
Възможност, за която задължително трябва да следите е способността за почистване на запазените в паметта настройки. Докато повечето мениджъри за работа с шрифтове се справят много добре с организацията, търсенето и възможността за активиране/деактивиране, то единици са тези, които могат да са полезни при подсигуряването, че в системата не са запазени настройки, които да доведат до грешки. Тези допълнителни възможност разбира се са и с по-висока цена, но тя си заслужава, когато резултатът е в намаления брой грешки. По този начин ще избегнете проблеми с активирани шрифтове, които не се визуализират или такива, които са активни, а по една или друга причина не могат да бъдат деактивирани.

 

Kак да избираме софтуер за управление на шрифтове


Повечето специалисти твърдят, че в голямата си част софтуерите за управление на шрифтовете са почти еднакви, но все пак има разлики в потребителския интерфейс и улеснената работа с тях. Това е причината да се препоръчва тестването на различни решения, преди да се вземе окончателно решение на кой да се спрете.

Източник: www.myprintresource.com
Текста написа: Антон Даскалов


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
ДЖИПИТИЕС ЕООД
GPTS е рекламна агенция със собствено производство, разположена в центъра на столицата. Основна дейност е печатната реклама.
gptsprintshop.com
Офис 1 Суперстор
Богат асортимент от над 10 000 рекламни продукта, както и широка гама от печатни услуги и всичко това под един покрив.
office1.bg
Нексиум
Внос на сувенири, памучни торбички, дигитален трансферен печат, печат на фолио за текстил, изрязване по контур, сублимационен печат на текстил и чаши, печат на стикери, изрязване на букви от плотерно фолио
giftandbag.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама