ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Какво е ERP

Вторник, 16 Февруари 2010 ( прочетена 5179 пъти)
ERP /Enterprise Resource Planning/ е интегрирана система за управление на бизнеса, която обвързва всички отдели и процеси в една организация. ERP системата обхваща дейностите по управление на финанси и счетоводство, търговия, производство, човешки ресурси, поддържа връзките на фирмата с нейните клиенти и партньори.

Системата работи с една база данни, в реално време. Информацията се въвежда еднократно и е достъпна за всички. Служители от различни отдели виждат една и съща информация и могат сами да я актуализират. Същевременно в системата се задават нива за права на достъп до данните в зависимост от отдела и позицията. По този начин всеки борави само с информацията, която му е нужна.

ERP системата позволя да се работи винаги с актуални и точни данни, да се обменя информация и да се генерират подробни справки и отчети. Това подобрява комуникацията в организацията и позволява на мениджмънта да взема стратегически решения, базирани на надеждни данни.

Ползи от ERP
Интегрираните бизнес решения улесняват, обобщават и съхраняват потоците на информация в бизнес организациите и осигуряват на мениджмънта директен достъп до безценна оперативна информация в реално време.
С интеграцията на информацията компаниите реализират значителни ползи, защото тогава става по-лесно въвеждането, съхраняването и достъпа до информация.
 • ERP системите подпомагат изпълнението на основните корпоративни дейности и подобряват цялостната организационна структура на фирмата. По този начин се подобрява качеството на работа. С по-доброто изпълнение и спазване на поетите ангажименти, фирмите подсилват корпоративния си имидж.
 • ERP системите автоматизират процесите на плащане и издаване на фактури, като така се подобрява финансовата отчетност и контрол и се намаляват възможностите за допускане на грешки.
 • ERP системите елиминират проблемите с недостиг на материали и суровини и осигуряват навременни доставки.
 • Оптимизиране на производството на база капацитети.
 • Намаляване на документооборота и документите на хартиен носител с използването на онлайн форми за бързо въвеждане и обработване на информацията.
 • Подобряване качеството на информацията и нейното навременно актуализиране чрез ежедневно въвеждане, а не на края на месеца.
 • Подобрен контрол на разходите.
 • Подобряване качеството на обслужване на клиентите.

Внедряване на ERP
Внедряването на ERP система е сложен процес, който изисква първоначален анализ на организационната структура и процесите във фирмата. Предварително уточнените методи на работа, задачи и отговорности по отдели и звена е важна предпоставка за успешното реализиране на проекта. Внедряване на система от такъв мащаб трябва да бъде реализирано на етапи. Метода стъпка по стъпка дава по-добри резултати от вариант всичко накуп.
С анализа на организацията се открояват и проблемните места. Те определят кои модули са приоритетни за дадената организация и обикновенно с тях започва проекта. Успешното внедряване на системата е в рамките на 12 -18 месеца.
Обикновено етапите на внедряване включват в себе си следното:
 • Планиране на проекта
 • Анализ на бизнес процесите и бизнес нуждите на организацията
 • Реорганизиране на бизнес процесите
 • Инсталация и конфигурация на приложенията
 • Обучение
 • Структуриране на бизнес потребностите
 • Конфигуриране на модулите според бизнес нуждите
 • Настройване на интерфейса на системата
 • Наливане на данните в системата
 • Адаптиране на документацията
 • Обучение на крайните потребители
 • Тестване на системата
 • Пускане на системата

ERP от ФТС България
ФТС е водещ доставчик на интегрирани управленски (ERP) решения за страните от Източна Европа. Компанията е сертифициран партньор за Microsoft Dynamics в България и изключителен дистрибутор на Maconomy за Централна и Източна Европа. Решенията, предлагани от ФТС, са базирани на най-добрите световни бизнес практики и са адаптирани към бизнес моделите на всяка страна в региона.

За допълнителна информация:
02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Астра графика ЕТ
Фирмата разполага със пет машини за ротационен и плосък печат и машина за тампонен печат в два цвята, както и 5 пещи за декорация на стъкло и порцелан.
astragraphica.com
Евроинкс
Вносител на мастила и консумативи за сито печат.
euroinks.net
Графтек ООД
Търговия и сервиз на оборудване за отпечатване и довършителни операции на самозалепващи етикети на ролка. Компанията е официален представител на Trojan Label и GM.dk (Grafisk Maskinfabrik A/S) за България.
labelstech.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитална широкоформатна маш...
гр. София
фирма ДотБрейн

Акаунт - дигитален широкоформатен печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама