ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Какво е ERP

Вторник, 16 Февруари 2010 ( прочетена 3661 пъти)
ERP /Enterprise Resource Planning/ е интегрирана система за управление на бизнеса, която обвързва всички отдели и процеси в една организация. ERP системата обхваща дейностите по управление на финанси и счетоводство, търговия, производство, човешки ресурси, поддържа връзките на фирмата с нейните клиенти и партньори.

Системата работи с една база данни, в реално време. Информацията се въвежда еднократно и е достъпна за всички. Служители от различни отдели виждат една и съща информация и могат сами да я актуализират. Същевременно в системата се задават нива за права на достъп до данните в зависимост от отдела и позицията. По този начин всеки борави само с информацията, която му е нужна.

ERP системата позволя да се работи винаги с актуални и точни данни, да се обменя информация и да се генерират подробни справки и отчети. Това подобрява комуникацията в организацията и позволява на мениджмънта да взема стратегически решения, базирани на надеждни данни.

Ползи от ERP
Интегрираните бизнес решения улесняват, обобщават и съхраняват потоците на информация в бизнес организациите и осигуряват на мениджмънта директен достъп до безценна оперативна информация в реално време.
С интеграцията на информацията компаниите реализират значителни ползи, защото тогава става по-лесно въвеждането, съхраняването и достъпа до информация.
 • ERP системите подпомагат изпълнението на основните корпоративни дейности и подобряват цялостната организационна структура на фирмата. По този начин се подобрява качеството на работа. С по-доброто изпълнение и спазване на поетите ангажименти, фирмите подсилват корпоративния си имидж.
 • ERP системите автоматизират процесите на плащане и издаване на фактури, като така се подобрява финансовата отчетност и контрол и се намаляват възможностите за допускане на грешки.
 • ERP системите елиминират проблемите с недостиг на материали и суровини и осигуряват навременни доставки.
 • Оптимизиране на производството на база капацитети.
 • Намаляване на документооборота и документите на хартиен носител с използването на онлайн форми за бързо въвеждане и обработване на информацията.
 • Подобряване качеството на информацията и нейното навременно актуализиране чрез ежедневно въвеждане, а не на края на месеца.
 • Подобрен контрол на разходите.
 • Подобряване качеството на обслужване на клиентите.

Внедряване на ERP
Внедряването на ERP система е сложен процес, който изисква първоначален анализ на организационната структура и процесите във фирмата. Предварително уточнените методи на работа, задачи и отговорности по отдели и звена е важна предпоставка за успешното реализиране на проекта. Внедряване на система от такъв мащаб трябва да бъде реализирано на етапи. Метода стъпка по стъпка дава по-добри резултати от вариант всичко накуп.
С анализа на организацията се открояват и проблемните места. Те определят кои модули са приоритетни за дадената организация и обикновенно с тях започва проекта. Успешното внедряване на системата е в рамките на 12 -18 месеца.
Обикновено етапите на внедряване включват в себе си следното:
 • Планиране на проекта
 • Анализ на бизнес процесите и бизнес нуждите на организацията
 • Реорганизиране на бизнес процесите
 • Инсталация и конфигурация на приложенията
 • Обучение
 • Структуриране на бизнес потребностите
 • Конфигуриране на модулите според бизнес нуждите
 • Настройване на интерфейса на системата
 • Наливане на данните в системата
 • Адаптиране на документацията
 • Обучение на крайните потребители
 • Тестване на системата
 • Пускане на системата

ERP от ФТС България
ФТС е водещ доставчик на интегрирани управленски (ERP) решения за страните от Източна Европа. Компанията е сертифициран партньор за Microsoft Dynamics в България и изключителен дистрибутор на Maconomy за Централна и Източна Европа. Решенията, предлагани от ФТС, са базирани на най-добрите световни бизнес практики и са адаптирани към бизнес моделите на всяка страна в региона.

За допълнителна информация:
02/ 818 36 63 или info.bg@fts-eu.com

print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Фактор България ЕООД
Първият и единствен в България инсталатор на системи за дигитална цветна проба, сертифициран от FOGRA.
factor.bg
Атиа Принт ООД
Билбордове, мегабордове, банери, фоторепродукции, рязане на фолио, брандиране на витрини, плакати, светещи кутии, транспортна реклама, интериорни решения, директен печат върху плоскости, флагове, подова графика, макети, обемни лога и надписи, и др.
atiaprint.bg
Европапир България ЕООД
Внос и търговия с хартии, картони, материали за външна реклама и хигиенни материали.
europapier.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Акаунт в рекламно производство
гр. София
фирма ДотБрейн

Artwork and Prepress Specialist (packagi...
гр. Пловдив
фирма КТ ИНТЕРНЕШЪНЪЛ ЕАД

Служител в печатница
гр. София
фирма Прес Продукт Лайн ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама