ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Какво ни очаква през кризисната 2009 година? Вижте мненията на управителите на водещи фирми от бранша - част 2

Какво ни очаква през кризисната 2009 година? Вижте мненията на управителите на водещи фирми от бранша - част 2

Сряда, 18 Февруари 2009 ( прочетена 5706 пъти)




Започна ли кризата в бранша? Каква беше 2008 година за някои от големите фирми на пазара на печатната индустрия в България? Какви са очакванията им за кризисната 2009 година? В следващите седмици ще ви представим мненията на управители на български и чужди компании, които споделиха с екипа на www.prepressbg.com какво се случва при тях. Вижте каква е равносметката за колегите-търговци на хартии и машини, както и на издатели и управители на печатници.

Юлиян Григоров
Изпълнителен директор, Ксерокс България
На глобално ниво Корпорация Xerox започна 2008 г. с нова идентичност. Старата корпоративна визия бе заменена с нова, по-модерна и отговаряща на лидерската позиция  на компанията на световния пазар за печат и управление на документи.
Сред по-значимите наши събития за графичната индустрия са представянето на българския пазар на най-новата цветна преса Xerox 700 Digital Color Press. През есента във фабриката за цветове „Пиктограф” във Варна заработи Xerox DocuColor 8000AP, която работи с широка гама медии - от гланцирана хартия и картон до синтетични транспаранти. През 2008 г. инсталирахме и няколко монохромни преси от най-висок клас - серията Nuvera, във водещи полиграфически предприятия.
2008 година беше успешна както за мен и екипа на Xerox България, така и като цяло за бизнеса ни на българския пазар и за нашите партньори. Благодарение на корпоративния опит в прилагането на най-добрите практики в сервизното ни обслужване и добре структурираната ни партньорска мрежа продължаваме да предлагаме гарантирано висококачествено обслужване на крайните клиенти на всеки етап от периода на експлоатация на продуктите с марка Xerox. Множество са примерите, в които клиентите ни се довериха – както тези, с които от години сме заедно, така и много нови, във всички направления на нашия бизнес. Това е най-истинската оценка за нашия професионализъм.
Посрещнахме 2009 г. с достатъчно силни позиции и въпреки предизвикателствата и трудно предвидимите тенденции на пазара, очакваме стабилно развитие.

Йоан Георгиев
Дигитален печат, Булгед
За печатарския бранш 2008-а беше годината на drupa. И то най-успешната до момента. Булгед не остана встрани и се радваме, че успяхме да сме на гребена на технологиите. Обновихме не само машинния парк, но и начините за комуникация. Бих казал, че сме доволни. Но в края на годината задуха ‘северния’ вятър. Силно се надявам това да доведе до някои промени в мисленето на бранша ни – може да се окаже, че кризата е за добро. Смятаме да дадем нови възможности и идеи на клиентите си, така че да бъдат по-успешни и по-конкурентоспособни, и заедно да направим нова крачка напред.

Румен Трифонов
Секретар, Съюз на печатарската индустрия в България
За съюза годината беше успешна,активна и нормална-такава каквато трябва да бъде. Бяха привлечени 12 нови члена на СПИБ от най-различни сектори на бранша. За всички желаещи в рамките на съюза успяхме да организираме посещението и съпътстващите срещи на drupa. Съдействахме за намаляването на цените и още улеснения за участие в изложението на ПринтКом. По отношение на образованието организирахме изплащане на стипендии на избрани от комисии студенти и ученици. Оказахме съдействие при сключване на І-ви договор м/у ХТМУ и НПГПФ за прием на студенти и др. Отпуснахме средства на ХТМУ за пособия, абонаменти и др.Съдействахме за започване изучаването на спец."Полиграфия" в ХТМУ от І-и курс, а не от ІІІ-и;
СПИБ взе активно участие в договарянето на мин.осигурителни прагове на отрасъла с МТСП; Спечелихме конкурс по оперативна програма на ЕС,съвместно с ИЦХ; Участвахме в отпечатването на списание"Будител";
През 2009 година нашата цел е да водим отново активен съюзен живот, да приемем още нови членове, да участваме в работата на наши и международни работодателски организации, да продължим даването на стипендии на заслужили ученици и студенти, да защищаваме по най- добрия начин интересите на нашите членове.

Вижте какви са прогнозите за 2009 година на фирмите: Форком, Папирус и Коника Минолта
Ако желаете да споделите вашите очаквания и прогнози за настоящата година, пишете ни на: dessy.todorova@polygraphy.info

print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
КЛЕБЕКС Василев ЕООД
Двустранно залепващи монтажни ленти LOHMANN.
klebex.eu
Джей Пойнт ООД
Широкоформатен дигитален печат, дигитален офсетов печат.
j-point.net
Джей Пойнт Плюс ООД
Дигитален офсетов печат. Висококачествен печат и изработка на печатни материали в малки и средни тиражи. Възможност за изпълнение на единични бройки.
j-point.net

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Технически асистент
гр. София
фирма ДотБрейн

Организатор производство широкоформатен...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама