ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Каталог в каталога

Каталог в каталога

Петък, 19 Юли 2013 ( прочетена 5607 пъти)
Както обещахме, започваме да публикуваме информация за етапите от подготовката на печатния ни каталог Polygraphy Info 2009.

База данни

За да подготвим базата данни за печатния каталог, трябваше да прецизираме броя и вида на фирмите, които имаме в онлайн каталога и да достигнем бройка, не по-голяма от 1300 фирми. В тях се включват печатници, търговци на оборудване и консумативи за полиграфията и свързаните с тях дейности.

Създадохме собствена онлайн система, в която да работят всички в офиса. Ако имате нужда от подобна вътрешна система, предлагаме тази услуга за клиенти. 

Могат да актуализират, да коригират базата, да зададат реда на рекламните страници и всичко това да се синхронизира в реално време. След това прозвънихме всичките фирми, за да сверим информацията, която имаме.

За да подготвим базата преди да я предадем за графична обработка и подготовка за печат, буквално създадохме онлайн каталог в каталога Polygraphy Info. Така, подаването на информацията към дизайнерското студио се превърна в много удобен инструмент, който улесни тяхната работа.

Мислим, че създадохме собствено know how, колкото и нескромно да звучи.

Вчера завършихме подредбата на всички фирми. Проверихме всички печатни грешки на първо четене. Написахме обръщенията, подредихме рекламните страници и ВИП профилите.

Индексация

За да направиш читава индексация на продуктите и услугите в бранша се изисква повечко време. Най-трудното се оказа индексирането на услугите, тъй като една печатница например може да предлага многобройни услуги. Въпросът е кой е най-добрият начин да се покаже това в подобен каталог.  До сряда сутрин /графикът ни е буквално почасов/ индексацията ще бъде официално завършена и добавена в каталога.

В сряда следва отпечатването на пробно копие на каталога /очаквайте снимки и/или видео/. По него ще прегледаме подредбата, ще прочетем и коригираме финално цялата информация от първа до последна страница и живот и здраве до края на седмицата сме на печат.

Поздрави и успешна седмица!

Екипът на Printguide.info


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Тотем Груп ЕООД
Фирма Тотем Груп предлага разнообразни и комплексни решения за дигитален печат, като е специализирана в текстилния печат.
totem-group.eu
Джей дизайн
Внася и печата рекламни и промоционални сувенири.Разполага със собствена печатна база.
jdesign-bg.com
Дишков Трейдинг ЕООД
Машини и консумативи за полиграфията. Официален представител на Muller Martini в България. Дистрибутор на Ryobi, RIMA, SITMA, Edale, KAMA.
dishkov-trading.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма Алфа Пласт Груп ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама