ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии

Каталогът за 2012

Сряда, 4 Септември 2013 ( прочетена 6578 пъти)
Сякаш стана традиция да закъсняваме по малко с издаването на каталога всяка година.
За рекламодателите процесът може да изглежда твърде дълъг - решаваш през декември да рекламираш в изданието, а то излиза чак в началото на април :-)))
Повярвайте ни, заслужава си чакането, тъй като за тази година сме подготвили много ефектни неща. Работим по въпроса и вече сме на финалната права.

 

Както стана традиция, вече четвърта година избираме нестандартна технология за отпечатването на първата ни корица.
Целта на това не е просто да си създаваме грижи по тестването на не много разпространени материали или печат, а за да създаваме ефектни неща, които си струва да бъдат използвани в последствие и от други. Всяка година се опитваме сами да си вдигаме летвата по-високо, защо иначе да правим каталог на печатната индустрия? Миналата година се забавихме, тъй като правихме проби с пет дизайна на корицата, но пък си заслужаваше.

 

Тази година ще тестваме приложението на лентикулярния печат. Да, да, нищо ново под слънцето, всички сме имали картичка с намигаща китайка, виждаме и стерео картички все по-често, но досега не е имало цяло българско издание с такава корица. Радващото в случая е, че има българска печатница, която е усвоила тази технология и я предлага като производствен печат, а не само в единични бройки или малки тиражи. Става въпрос за Нео принт - те са хората, с които ще работим тази година по изработката на първа корица.

 

Вижте  всичко важно, което трябва да знаете за лентикулярния печат.

 

За да отпечаташ подобна корица се изисква по-специфичен предпечат и различен начин на представяне на детайлите при дизайна. Необходим е много опит, за да създадеш нещо хубаво. Тук доста зациклихме, защото прегледахме няколко десетки мостри с хубави и лъскави дизайни, но те бяха на впечатляващи анимационни герои, туристически обекти, прекрасни реклами на автомобили, часовници и все неща, които са ефектни сами по себе си. Да ги раздвижиш е някак естествено. Ние трябваше да помислим от нулата с какво да визаулизираме нашата дейност, в която да покажем, че сме каталог, че показваме много технологии и материали за рекламно производство, че имаме някакво послание, което не е много завоалирано, но не е и прекалено буквално... Измъчихме няколко дизайнери, които вероятно скърцат със зъби, но... се спряхме на три крайни варианта. Сега е ред на теста - отпечатваме ги и трите и след това решаваме кое ще се появи на корица.  Само тестът ще отнеме поне седмица. През това време ще печатаме тялото и рекламните страници, така че нещата се движат паралелно.

 

Живот и здраве, в началото на април ще сме готови.
Благодарим на всички вас за търпението и разбирането.
Екипът на Полиграфия инфо


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
ПринтГайд.инфо
Интернет портал за печатни технологии.
printguide.info
СТС Принт АД
Печат и производство на гъвкави опаковки от хартия, полимерни и алуминиеви фолиа за опаковане на продукти на хранителното, фармацевтичното, козметичното, химическото и др. производства.
stsprint.eu
Бет Принт ООД
Каталози, дипляни, списания, книги.
betprint.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама