ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Mike Ferrari – въпроси и отговори за дигиталния печат на опаковки

Mike Ferrari – въпроси и отговори за дигиталния печат на опаковки

Вторник, 5 Юли 2016 ( прочетена 2580 пъти)
опаковки бутилки

 

Mike Ferrari е добре познато име в света на управлението на големи търговски брандове. Преди да основе своята собствена компания Ferrari Innovation Solutions, той 32 години е заемал ключова ръководна длъжност в Procter & Gamble.

Отдаден е на разработването на стратегически иновации в областта на цифровия печат на опаковки. На Drupa 2012 изигра ключова роля в подпомагането на няколко компании за навлизането им в нови търговски територии. Автор е и на няколко патента. В неговия личен сайт са достъпни серия интервюта, от които сме подбрали най-интересните въпроси и отговори, показващи тенденциите в света на дигиталния печат на опаковки:

Въпрос: Кое е водещото в иновациите при опаковките?
Ferrari: На първо място бих посочил масовата персонализация, която вече се наблюдава при хиладия марки в световен мащаб. Компаниите се насочват към все по-малки сегменти на пазарите и разделяне на потребителите на различни подгрупи. Пример за това е брандът за вкусове към електронни цигари eVo. Компанията разработва 120 различни визии за общо 250 000 опаковки, разделени по вкусове, размери и други компоненти, по които може да бъде сегментиран техният продукт. За отпечатването е използвана пуснатата през 2014-та година HP Indigo 30000 с формат В2.

Въпрос: Какво ще оказва влияние в бъдеще?
Ferrari: Най-важна ще бъде смяната на поколенията. Всеки под 35 години е силно привързан към дигиталния свят. Ето защо в продуктовия маркетинг ще се налага цифровото влияние. Всяка опаковка трябва да бъде обвързана с цифрово съдържание. Цифровите технологии ще позволяват все по-лесното тестване на нагласите с много по-малък риск за производителите.

Въпрос: Какви вдъхновяващи примери на опаковки, изработени чрез цифров печат бихте могъл да посочите?
Ferrari: На първо място бих посочил кампаниятна на бисквити Oreo, които предложиха на потребителите да персонализират опаковките за Коледа. В Белгия Brouwerij Martens стартира директен дигитален печат върху бирени бутилки с възможност за добавена реалност – при сканиране на бутилката се зареждат видео клипове. В началото на 2016 година Coca Cola стартира кампания “It’s mine” за феновете на диетичната версия на напитката. За целта е използван софтуерът HP Mosaic, на който компанията се доверява не за първи път. Големи компании като Heineken, Nutella, Lindt и други също залагат на използването на персонализирана информация, като име и снимка на потребителя. Разбира се подобни продукти се продават на по-висока цена, но правят и продуктите по-привлекателни.

 

опаковки бутилки персонализацияВъпрос: Как дигиталният печат ще преодолее проблема с по-високите разходи за печат?
Ferrari: Тук фокусът пада върху добавянето на стойност към продуктите на самия бранд. Не толкова важна е цената на бройка, колкото цялостната икономия от избора на тази технология. Хубавото при дигиталния печат е, че почти напълно елеминира необходимостта от макалатури, а самият работен поток е много по-улеснен и бърз. Само се замислете дали някога ще си купите iPhone, защото се продава на по-ниска цена, отколкото конкурентите или ще го изберете заради неговите предимства. Същото е и при отпечатаните чрез дигитален печат опаковки.

Въпрос: Как новите потребителски нагласи ще се отразят на самите брандове?
Ferrari: Брандовете са изправени пред нови предизвикателства, тъй като потребителите имат много начини за избор по пътя, който да поемат по време на самата покупка – чрез търговци на дребно, онлайн магазини, социални медии, телефон и други. Това означава, че търговските марки трябва да са на всяко едно място, при това по подходящ и ангажиращ потребителя начин.Текста написа: Антон Даскалов
Източник: www.mike-ferrari.com


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
ДЕКОР ЛАЙН ЕООД
ДЕКОР ЛАЙН ЕООД е дизайнерско студио предлагащо продукти с декоративен елемент с неповторим дизайн, отлично качество и на най-добри цени.
decorline.bg
Анталис България EООД
Доставки на хария и картони.
antalis.bg
Текс системс ЕООД
Текс систем ЕООД е производител на рекламни системи за опъване на текстил със собствена печатна база и най-модерна техника за широкоформатен сублимационен печат върху текстил.
texsystems.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар (редовна смяна)
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на кашираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама