ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Настройване на визуализацията на изображенията в InDesign

Настройване на визуализацията на изображенията в InDesign

Четвъртък, 11 Февруари 2016 ( прочетена 5321 пъти)
Прекарвам много време да помагам на хора да отстранят проблемите във файловете си в InDesign. Обичам да намирам отговорите на интересни загадки и винаги съм готова на предизвикателства. Един въпрос, който слушам от години е свързан с качеството на изображенията на екрана. Обикновено звучи така: „Изображенията ми изглеждат наистина назъбени на екрана, но при печат са ОК. Къде бъркам?“

Не се плашете, нищо не бъркате. Виновникът тук почти винаги са настройките за визуализация на InDesign, които отговарят за начина, по който картинките се появяват на екрана ви. Когато хардуерът не беше толкова производителен, колкото в момента, всяка функция на приложението, която можеше да ускори работата беше добре дошла. Въпреки че това вече не е критично, настройките на InDesign все още ви позволяват да определите как да бъдат показвани графичните елементи, което ви позволява да откриете баланса между ясното изображение и бързината на работа.

По подразбиране InDesign е настроен да показва изображенията със средни настройки на качеството. Тоест виждате не снимка с висока резолюция, а приближение, оптимизирано за бързодействие. Ако не знаете какво става, да видите назъбени очертания, след като сте сложили снимка с висока резолюция, може да ви притесни.

indesign

И двете снимки се визуализират с ниска разделителна способност на екрана, резултатът е плашещото „назъбване“.

За да промените качеството на визуализация на екрана за целият отворен документ, уверете се, че нищо не е селектирано, след това цъкнете с десния бутон (или натиснат Ctrl) на страница и изберете Display Performance. Можете да го намерите и в менюто View.

Настройката Fast ще покаже всички поставени изображения като сиви правоъгълници и ще изключи визуализацията на прозрачните обекти. Опцията High Quality ще ви покаже версия с висока разделителна способност и ефекти, базирани на прозрачности, с най-високо качество. Настройката по подразбиране Typical използва версии на изображенията, оптимизирани за бързо показване и средно качество на ефектите. Ако искате да промените визуализацията на отделни обекти, селектирайте един или повече от тях и изберете настройката от менюто View.

options indesign

Настройване на визуализацията на отделни обекти.

fast indesign

Изображението с ляво е настроено за бързо показване, другото е с високо качество.

За да зададете потребителски настройки на визуализацията, отидете в Edit>Preferences>Display Performance. Тук можете да промените настройките по подразбиране на документите, както и да накарате InDesign запази настройките за визуализация на отделни обекти, дори след затваряне на файла. Ако не сложите отметката за това, повторното отваряне на файла ще замени индивидуалните настройки на обектите с тези по подразбиране.

Накрая, можете да настроите параметрите за растерни, векторни и прозрачни обекти индивидуално чрез плъзгачите. Ако искате да работите в документа с всички растерни изображения заменени със сиви правоъгълници (например, за да се фокусирате само върху текста и графиките), но да виждате векторните графики, сложете плъзгача за растерните обекти на Gray Out, а този за векторите на Proxy. Тъй като обработката на векторни изображения не използва почти никакви ресурси по днешните стандарти, аз настройвам InDesign да показва растерните изображения със средно качество, настройвам високо качество за векторните елементи и средно за прозрачностите.

indesign visualisation

Индивидуално настройване на визуализацията на всеки тип изображения.

indesign vector

В изображението растерните изображения се визуализират със средно качество, а векторните – с високо.

Не забравяйте, всички тези настройки се отнасят единствено за начина, по който виждате нещата на екрана и нямат роля при печат.

Автор: Erica Gamet

Източник: creativepro.com


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Гед ООД
Фирмата е представител на Kodak, Epson, Enfocus, Hybrid Software, Arden Software, Glunz&Jensen, Degraf, Vianord, CGS, CMA Imaging, Peret, Techkon и др.
gedbg.com
Индоор дисплейс
Алуминиеви дисплеи, банер стойки; POP UP стени, СИСТЕМИ за ВЪНШНА РЕКЛАМА.
indoor-displays.com
Офсет Груп
цялостен лак, частичен лак, топъл печат, студено ламиниране, релеф
offsetgroup.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Складов работник в печатница
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама