ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Първа корица на печатния каталог

Първа корица на печатния каталог

Сряда, 4 Септември 2013 ( прочетена 10951 пъти)
Корица с 3D ефект - това искахме да направим още миналата година. Искахме да отпечатаме и целия каталог на дигитален печат, но явно е било писано да направим всичко това през тази година. Бяхме достатъчно упорити, за да не спрем да търсим  решение. Голямото ни проучване за миналогодишния каталог завърши добре, но не случихме на подизпълнител, а дигиталният печат беше неоправдано скъп. Тъй като вярваме, че усилията рано или късно се оправдават, Polygraphy Info 2011 e отпечатан изцяло на дигитален печат и първата корица е 3D.

 

Първо трябва да направим уточнение, че корицата НЕ е направена на  3D печат - печат на принтер, който използва течен фотополимер, осветява се с UV светлина, втвърдява се и имаме 3D модел. Има такава технология, но тя създава модели /медали, купи, архитектурни обекти и т.н./и работи с пластмаса и гума.

 

Корицата НЕ е т.нар. lenticular, при който се виждат различни изображения при промяна на ъгъла.

 

За Polygraphy Info 2011 използвахме най-лесния, сигурен и евтин вариант за постигане на 3D - поставяне на специален 3D ламинат. Сигурни сме, че всеки, който е търсил техническо решение за някоя идея е въздъхнал с облекчение, когато си е намерил доставчик. Не само това, но когато му се предлага това, което иска и то не е сложно и не струва прекалено скъпо, желанието за работа се повишава в пъти. Така се почувствахме ние след срещата с доставчика на ламината фирма Щерев ЕТ. Получи се повече от добре!

 

korica

 

Смяната на дизайна на корицата беше удобен момент да поставим и новото лого на каталога. Ако приемем, че печатното издание е логичното продължение на електронния каталог, трябваше да ги обединим и визуално.

 

korica

 

За да покажем максималните възможности на ламината, решихме да сменим цвета на корицата. Няма задължително изискване за това, но тъмните цветове създават много повече реалистичност на изображението. Както вече писахме, избирахме между 5 предложения за дизайн на корицата и избрахме този, който да постави на преден план материала и технологията.

 

korica

 

Разбира се, снимката няма как да покаже всичко така, както е на живо, затова поръчайте вашето копие от каталога. Струва си да се види.


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Принт Консулт
Print Consult е официален представител на българския пазар за част от най-известните индийски производители на машини за полиграфията.
printconsult.net
ДАС-2 ООД
Твърда подвързия, предпечат, книговезки услуги, довършителни процеси в полиграфията. Поставяне на спирали, лайсни, капси, ъгълчета, ринг механизми. Щанцоване, биговане, перфорация, ламиниране, голд печат. Календари, прозорчета за календари, торбички, папки.
das-2.com
Туплекс
Дистрибуция на широка гама от изкуствени материали с различно приложение.
tuplex.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговец на машини за дигитален печат
гр. София
фирма ДотБрейн

Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама