Защо е задължително да се гарантира безопасността на служителите

7325
Защо е задължително да се гарантира безопасността на служителите

Безопасността на служителите е и трябва да бъде важен аспект на социалната отговорност и нещо, което бизнесът трябва да полага всички усилия да подсигури. Най-често срещаните видове злополуки в печатната индустрия се получават при ръчни дейности (27%), подхлъзване и спъване (22%) ,и при работа с машини (22%).

Така, че освен че правят печатните услуги по-екологични, печатниците също трябва да подобрят безопасността на служителите чрез намаляване на риска, осигуряване на обучение и избягване на ръчно боравене, където е възможно, в полза на цифровата и механична автоматизация.

Разтворителите и UV мастилата могат да раздразнят кожата, което води до дерматити и фирмите трябва да инвестират в по-малко вредни химикали и мастила на водна основа, които подсигуряват по-здравословно печатно производство из основи, без това да води до намаляване на производителността.

Правителствата са въвели строги насоки за печатната индустрия. Тези разпоредби са формулирани така, че да защитават законните права и интереси на печатните компании, но също и социалните и обществените интереси. Освен това, профсъюзите и съветите по цял свят гарантират приетото законодателство за безопасност на работниците да не се пренебрегва.

И като защитават служителите и развиват защитена и здравословна среда, печатните компании ще повишат безопасността, удовлетвореността и задържането на персонала, което в крайна сметка ще бъде от полза за бизнеса като цяло.

Науката за латекса

HP Latex е технология за мастило на водна основа, което означава, че до 65% от формулата на мастилото е вода. Най-новите латексни мастила HP на водна основа са с такъв състав, че да могат да се избегнат опасните въздействия, които се свързани с работата с другите видове мастила, без да се компрометира производителността, което прави по-безопасна работата, в по-удобна работна среда за операторите в печатниците. Латексните мастила на HP не изискват специална вентилация, тъй като не отделят опасни замърсители на въздуха (HAPs). С тях се избягва излагането на реактивна мономерна химия и отделянето на озон. Тази формула на мастилото е комбинирана с овлажняващи агенти и овлажнители, необходими за надеждността на печатащата глава, за да създаде носител в мастилото, който пренася латексовия полимер и пигментните частици към и през печатащите глави на принтера върху медията. Лъчистата топлина и принудителният въздушен поток изпаряват течността и втвърдяват латекса, свързвайки пигментите и субстрата на медията заедно, за да оставят трайно изображение върху повърхността на печатната медия. Разпечатките са готови за използване незабавно, дори готови за анимация.

 

HP Latex

 

Социалната отговорност е гореща тема за бизнеса като цяло. Това е особено вярно за печатната индустрия, като едно скорошно проучване на HP и C Space установи, че 85% от фирмите за печат, които работят с широкоформатни латексни принтери, изискват устойчиви продукти и практики.

Компаниите, независимо колко големи са те, трябва да реагират бързо и важно е техните действия да са едновременно и социално отговорно начинание, и икономическа възможност. Такива, че дават възможност на печатните фирми да намалят разходите си, да рационализират услугите чрез по-ефективни, кръгови процеси и да спечелят нов бизнес като предоставят устойчиви услуги дори на екологично ориентирани клиенти с най-големи изисквания.

Източник: Мираж Груп
лого Мираж Груп

лого HP

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.