Лентикулярен печат в големи размери

2752
Лентикулярен печат в големи размери

 

Атиа Принт е единственият рекламен производител на нашия пазар, който предлага лентикулярен печат в размери до 120х180см.

 

Лентикулярен печат – така наричаме многоетапен процес, състоящ се от създаване на лентикулярното изображение от най-малко две съществуващи изображения  и комбинирането му с лентикулярна леща. Този процес може да се използва за създаване на печатни графики с илюзия за дълбочина (3D ефект), възможност за движение (анимация), ефект на приближаване / отдалечаване, или просто да се покаже набор от редуващи се изображения. Те могат да се появяват,  изчезват или да се преливат едно в друго, когато образът се разглежда от различни ъгли.

 

За да се получи желаният ефект, две или повече изображения се разделят на ивици и се преплитат заедно в един общ файл.Технологията позволява съчетаването на 9 различни изображения в един файл и отпечатването на изображения с размери до 120х180см.Файлът с преплетените изображения се отпечатва директно върху гърба на лентикулярната леща. Тя представлява екструдиран пластмасов лист със серия от цилиндрични лещи по цялата си лицева повърхност.

Примери за лентикулярния печат включват така познатите ни 3D картички от близкото минало, показващи флип, анимационни ефекти като мигащи очи. Днес ги срещаме в модерни рекламни графики, които променят своето послание в зависимост от ъгъла на гледане. Много често се използва като маркетингов инструмент, за да покаже продукти в движение.

 

Интересно е да знаете, че тази технология е създадена през 1940г, но се развива през последните години, с нуждата на рекламния пазар да привлича вниманието на потребителите с все по-нестандартни и уникални рекламни послания.

Атиа Принт е създадена през 1994 година и е първата компания в широкоформатния дигитален печат в България. Притежаваме дългогодишен опит, екип от специалисти и гарантирани възможности в дизайна, проектирането, отпечатването, апликирането и монтажа. Нашата цел е да бъдем най-добрият източник на печатни услуги, чрез качествена работа, конкурентни цени и отлично обслужване на клиентите. Компанията отговаря на изискванията за професионализъм и качество, с които можете успешно да се представите пред клиентите си. От 2013 Атиа е сертифицирана по ISO 9001: 2008 и има 3М MCS сертификати на някои от продуктите си.

Нашите цифрови печатни машини имат широчина от 150 см до 500 см и дължина ограничени единствено от самата медия. Работим с технологии, разработени от водещи световни производители като HP, SII, Durst, Agfa и непрекъснато инвестираме в нови. За вярно възпроизвеждане на цветовете, Атиа Принт разчита на своите собствени измервателни устройства за контрол на цветовете.

Атиа Принт предлага печат върху плоскости, рязане на фолио, обемно рязане, проектиране на конструкции, рутерно рязане, монтаж, дизайн и предпечат. Тези услуги намират приложение във външна реклама, търговски и изложбени площи, интериор, брандиране на автомобили и още много други.

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.