Дивизията за транспортна безопасност на 3M се адаптира към все по-дигитален свят

8019
Дивизията за транспортна безопасност на 3M се адаптира към все по-дигитален свят

От улиците на Дубай до тези на цяла Европа пътните знаци са от съществено значение за подобряване на пътната безопасност и мобилността в световен мащаб. Как шофьорите ще разберат да спрат на кръстовище, ако няма пътни знаци?

Поддържането на изискванията при производството на пътни знаци е много важно: координацията на принтери, фолиа, ламинати и спазването на нормативните изисквания не е лесна задача. Тук е мястото, където дивизията за транспортна безопасност (TSD) на 3M идва на помощ. Иновативни решения за цифров печат, водени от „Науката на 3M”, предлагат опростено, адаптивно и рентабилно решение за справяне със сложността на подобряването на транспортната инфраструктура и мобилността в световен мащаб.

Транспортната индустрия е по-бавна от другите пазари да възприема методи за дигитален печат поради ограничените бюджети и знаците трябва да издържат над 10 години по пътищата. 3М работи усилено, за да отговори на строгите изисквания за изображения и строги спецификации на индустрията по отношение на цвета, светло- отразяването и издръжливостта.

Желанието за по-гъвкави опции, както и нарастващият интерес към възможността за създаване на персонализирани табели в малки обеми и силно въздействие доведоха до преминаването от аналогови методи за изобразяване към възможностите на решенията за цифров печат.

 

печат и изработка на пътни знаци

 

Цялостно решение, изградено върху силни взаимоотношения

TSD е лидер в производството на светлоотразителни знаци от 1939 г. Неговите усилия за квалифициране на дигиталните принтери, разработване на UV мастила и оптимизиране на взаимоотношенията с производителите на принтери доведоха до разнообразно портфолио от решения за цифров печат, отговарящо на различните нужди на клиентите в световен мащаб.

3М си сътрудничи с множество производители на оригинално оборудване за принтери (OEM), за да има възможност да се печатат цифрови изображения върху фолиа. Тези OEM производители не са клиенти, а по-скоро партньори на 3М. Те са експертите при машините.

TSD работи в тясно сътрудничество с някои от водещите производители на принтери, за да гарантира, че 3M фолиата преминават през принтера без отрицателни ефекти върху фолиото или принтера. Те също така работят със своите партньори за разработването на мастила, за да създадат специфични цветове, които отговарят на строгите правила при производството на пътни знаци и табели.

Това е почти като час по изкуство, смесване на цветове за създаване на рецепти с мастило. 3М смесва различни цветове, за да достигне до този конкретен цвят, като същевременно се стреми да запази цветовете достатъчно прозрачни, за да позволи на отразяващите послания да бъдат видими. За да предостави на своите клиенти най-голяма гъвкавост, 3M работи за непрекъснато насърчаване и разширяване на сътрудничеството си със своето портфолио от производители на принтери, за да предостави на клиентите опции за правилното решение за печат за техния бизнес.

 

печат на пътни знаци

 

Глобални предизвикателства и възможности

Цветове, светлоотразяване, прозрачност, яркост и други правила за движение варират в различните страни. Тъй като TSD доставя решения за указателни табели за над 70 страни по света, е сериозно предизвикателство да се намерят решения, които работят по целия свят. Трябва да се направи точно, за да отговаря на всички разпоредби. Гледната точка на 3M за дигиталния печат е различна от тази на другите. 3М се гордее с дълбоките взаимоотношения с множество OEM партньори, за да предостави разнообразие от цифрови решения за производителите

Въпреки че е важно да се разберат изискванията при инсталиране на нови знаци, също толкова важно е знаците да продължат да осигуряват последователно и надеждно представяне във времето, тъй като са изложени на условия на околната среда. За да предвидят производителността на материалите, модерният център за изследване на атмосферните влияния (WRC) на 3M им позволява да анализират издръжливостта на мастилото и качеството на продукта във времето. WRC провежда стандартни индустриални тестове, определени от различните индустриални организации. В допълнение, той използва собствени методи за атмосферни влияния за откриване и количествено определяне на чувствителността на знака към топлина, светлина и вода и прогнозиране на неговата издръжливост в различни среди.

 

печат и изработка на пътни знаци

 

Клиентите търсят цялостен подход към своите нужди от дигитален печат на пътни знаци. Те се нуждаят от принтери, мастило и фолиа, които работят заедно безпроблемно и издържат във времето. От съществено значение е желанието на компанията да е в крак с времето и да помага на нейните клиенти да получат качеството на знаците, което очакват и от което се нуждаят.

За да научите повече за иновациите на TSD, предназначени да подобрят транспортната инфраструктура и мобилността, посетете 3M Road Safety.

Благодарение на партньорството между Тотем Груп и клиентите получават комплексно решение за производство на пътни знаци – пълна гама от оборудване и медии. Така крайния продукт покрива всички най-високи световни стандарти и има впечатляващите 12 години гаранция.

Статията е публикувана в печатното издание Dotbrain 4.0

Фирми предлагащи услугата печат на пътни знаци.

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.