Какво не знаете за режещите плотери ARISTO?

2755
Какво не знаете за режещите плотери ARISTO?

ARISTO започва своята история като фабрика за математически пособия и измервателни инструменти в Хамбург през 1862 г.

 

 

 

През 1959 г. компанията представя първия режещ плотер  Aristomat и скоро след това стартира серийно производство. 

 

През 1995-1996 г. за технологичните си постижения фирмата получава наградата “The Free and Hanseatic City of Hamburg Innovation Award”.

Днес ARISTO е един от световните лидери в производството на режещи плотери за опаковъчната, текстилната,  кожената, както и за „signmaking” индустриите. От самото й основаване, развойната и производствена дейност на компанията е концентрирана в Хамбург. Сега, чрез собствените си офиси и партньорства, фирмата продава в цял свят. 

 

В България представител на Аристо  е  “ЕнгВю Системс София” АД. Успешното партньорство между тях стартира през 2005, като вече над 15 компании от различни браншове са оборудвали своето производство с машините на ARISTO и софтуера на “ЕнгВю Системс” (EngView Package Designer Suite).

Продуктовата гама на ARISTO включва режещи плотери от моделите TL, GL и LFC. Тя покрива широк спектър от приложения, материали и нива на автоматизация. Моделите са с изчистен дизайн, модерна технология за управление и обслужване, прецизна система за регулиране на вакуума и са съчетани със здравина и устойчивост. Интуитивното меню на софтуера за управление CutterControlPanel, в допълнение с безжичното устройство за контрол тип „джойстик“, създават удобство при използване на плотера. Сред основните характеристики на системата са:

  • разнообразие в размерите на работната площ;
  • работна маса с възможност за управление на вакуум зоните;
  • конвейер за работа с ролни материали;
  • система за автоматично зареждане и извеждане на обработените вече материали;
  • прожекционна система за оптимизиране на разкроя на материали с неправилна форма (кожи, скъпи материали);
  • набор от мултифункционални режещи глави;
  • интелигентна оптична система AutomaticEye за автоматично позициониране на главата по предварително отпечатани маркери;
  • база данни с настройки за рязане на различни материали;
  • генериране и разпознаване на баркод.

Модулната отворена система позволява на ARISTO да предлага решения в области като производството на дисплеи (POP/POS), макети, малки серии опаковки, “signmaking”, кожени изделия и др.

Модели:
ARISTOMAT TL

 

 

ARISTOMAT GL

 

 

ARISTOMAT LFC

 

 

ARISTOMAT  TL / GL
автоматизирана система за зареждане и отвеждане на материала

 

 

 

Набор от режещи глави, покриващи различни приложения  

 

 

 

 

 

AutomaticEye – система за автоматично разпознаване на маркери

Приложения

Опаковки и изделия от картон, велпапе, ICB (ReBoard, X-board, Lightboard)

 

 

 

Signmaking 

 

Гарнитури за машини  

 

 

Как да изберем подходящ Aristomat плотер?

Понякога изискванията към такъв тип оборудване са твърде противоречиви и взаимоизключващи се. Ето няколко съвета как да подходите при избора си на машина:

 

1. Направете анализ на приложенията и материалите, които искате да изработвате и ги подредете по приоритет;
2. Вече можете да изберете режеща глава. Тя се конфигурира с определен набор от инструменти. За някои приложения може да се окаже необходимо използването и на допълнителна глава – фрезовъчна или такава, която използва V-образен нож;
3. След избора на глава можете да се спрете на модел плотер от сериите TL, GL или LFC, като проверите съвместимостта на избраната режеща глава със съответния модел;
4. Чак сега идва моментът за избор на размер на работната площ и окончателното определяне на модела – ARISTOMAT TL1625, ARISTOMAT GL2032 или друг;
5. Добре е отново да направите справка дали избрания от вас модел поддържа камера и опция за V-образен нож, ако вашите приложения ги изискват;
6. Проверете отново основните параметри на избрания модел – размери на работната площ с максималния набор от инструменти, които ще използвате, скорост на рязане, ускорение, точност на рязане;
7. Задайте си въпроса колко дебели и тежки материали ще изрязвате. Това ще ви насочи към избора на вакуум помпа;
8. Преценете дали занапред ще имате нужда от автоматизация на производствения процес или пък от добавяне на нови режещи инструменти.

 

Добре подготвеният екип на „ЕнгВю Системс“ ще се радва да консултира и съдейства на всеки клиент, както и да организира демонстрация на всички модели на място в Хамбург.

Повече информация за софтуера и машините можете да намерите на фирмените сайтове на двете компании или да се обадите на специалистите в “ЕнгВю Системс София” АД:

„ЕнгВю Системс София“ АД
тел:+359 2 976 83 12
info@engview.com
www.engview.com
www.aristo.de

Деси Тодорова

Име: Десислава Тодорова

Професионален опит: Познава печатния бранш по-добре от страната на клиента. Над 10 години се занимава с организацията на рекламни кампании, медия планиране, събития и продажба на реклама. Образованието по "Масови комуникации" в НБУ със специалност "Продуцентство" й дава възможност да се занимава с рекламните кампании на големи концерти и събития. Има стаж в БТА като репортер - мястото, на което е научила как се пишат новините.

Настоящи занимания: В последните 15 години се е посветила на портала Printguide.info и свързаните с него сайтове. През повечето време се занимава с продажби на рекламните площи, но не малка част от времето си отделя в създаване на новите проекти към портала.
Създател на печатните издания "Принт идея", "Dotbrain - пътеводител на пазара на труда в печата и рекламното производство".

В свободното си време: активен блогър и любител-градинар.