HP обяснява устойчивостта на технологията за печат на латексовото мастило

5886
HP обяснява устойчивостта на технологията за печат на латексовото мастило

Том Браун, главен химичен инженер на мастилата на HP, отговаря на няколко въпроса за HP Latex мастилото: „Какво е това?“, „Как работи?“ и „Кои са основните предимства?“.

 

HP Latex мастило

 

 

HP усъвършенства своята технология Латекс през последното десетилетие, за да отговори на изискванията на доставчиците на услуги за печат (PSP), които според много изследвания както сред съществуващите потребители на HP, така и сред други клиенти, които не са клиенти на HP, се свеждат до бързо и постоянно производство на лесно продаваеми приложения. Това не означава само високи скорости на принтера с печат и без грешки върху стандартните медии, това също означава да се произвежда всичко, което пазарът на крайния потребител иска. Екологичното съзнание и материалното разнообразие все по -често се поставят като изискване от купувачите на печат – това е мястото, където се появява HP Latex. Но какво е това, как работи и какви са ползите за фирмите за широкоформатен печат и печатни знаци?

Науката за HP Latex

HP Латекс е технология за мастило на водна основа, което означава, че до 70% от формулата за мастилото е вода. Най-новите мастила на HP латекс на водна основа са разработени така, че да избягват вредите, асоциирани с въздействието на други видове мастила. Формулата за мастилото е в комбинация с течни вещества и овлажнители, необходими за надеждността на печатащата глава да произведе течен разтворител на мастилото, който да пренесе латексните полимерни и пигментни частици към и през печатащите глави на принтера върху повърхността на медията. Излъчваната топлина и принудителният въздушен поток изпаряват течността и фиксират латекса, свързвайки пигментите и субстрата в едно, за да оставят трайно изображение върху повърхността на медията. Печатът е готов за употреба веднага, дори да бъде и веднага ламиниран.

Принос за екологията и здравето

HP се ангажира с положително и трайно във времето влияние върху опазването на планетата, като подкрепя хората и подпомага общностите, в които живеем, работим и развиваме бизнес. Вземете например формулата на водна основа на HP Latex; тази технология трансформира индустрията още преди години и с всяко ново поколение продължава да я усъвършенства.

HP Latex е формулиран да оказва устойчиво влияние и е допълнително удостоверен с множество еко-етикети и сертификати; HP работи заедно с асоциации в цялата индустрия, за да e сигурнo, че предлага най-доброто за клиентите си.

Най -новите латексови мастила на HP са сертифицирани по UL ECOLOGO и отговарят на строгите здравни и екологични критерии, включително изискванията за безопасност на играчките.

Всички латексови мастила на HP също имат сертификат GREENGUARD GOLD на неограничено ниво. Този сертификат доказва, че даден продукт има много ниски вредни емисии – дори при пълно покриване на стаята – и достатъчно ниски, за да се използва в чувствителни среди като училища и болници. Това е от полза за доставчиците на печатни услуги, които желаят да продават на тези пазари, както и за техните служители: принтерите HP Latex нямат специални изисквания за вентилация, а мастилото HP Latex произвежда печат без мирис. Това често се оказва предизвикателство за други технологии за мастило.

Благодарение на формулировката на водна основа, най-новите латексови мастила на HP правят напечатаните продукти идеална, безопасна алтернатива на UV, UV гел, солвентни и еко-солвентни мастила.

Всичко на едно гише

Предприятията, които предлагат широка гама от продукти, потенциално могат да достигнат до повече клиенти – и повече по време и по -рентабилно – ако успеят да направят това, използвайки едно и също оборудване. Латексовите мастила са подходящи за директен печат върху дълъг списък от материали като много медии са сертифицирани за употреба от производители и доставчици по целия свят. Приложенията за печат на знаци включват дисплеи за търговия на дребно, външни табели, графики за прозорци, брандиране на превозни средства, дисплеи за изложби и събития, указателни знаци, стикери, облекло и беклит.

И накрая, HP сега разшири разнообразието и възможностите за своите принтери още повече с въвеждането на бяло мастило HP Latex за използване в неговите системи.

На пазара на декора Латекс се използва успешно и за устойчиви на избледняване щори, платна, стенни покрития, PVC настилки и текстил, включително синтетична кожа. Тази съвместимост също така позволява на доставчиците на печатни услуги да използват алтернативни материали, с определени екологични характеристики: регенерирана дървесина, хартии, сертифицирани от FSC хартия, материали, не съдържащи PVC и текстил, например.

Бързина на изпълнението

HP Latex R2000 Plus, най -големият от новите принтери от серията Latex на HP, може да печата със скорост до 43 м.кв./ч. или 14 бр. плоскости, в режим „Production” и 86 м2/час или 28 бр. плоскости в режим за външна реклама (70%). Времето за изпълнение, обаче, не е само в това колко бързо завършва този етап, подгряващите елементи на принтерите на HP загряват бързо и изсушават нанесеното мастило веднага след напечатването посредством рециркулация на въздух, за да се повиши оперативната ефективност.

Почистването е автоматизирано и ежедневната поддръжка е сведена до минимум, докато медиите с марка HP и общите профили на медиите са предварително заредени в софтуера, за да се съкрати времето, което операторите отделят за тези процеси. Допълващите системи за рязане са разработени също да работят с интуитивно решение.

Докато все още е спорно дали най-важната част от техническите решения на HP е мастилото на водна основа, критично важно е всяка една част от решението да работи така, че да постига резултат, който осигурява гъвкавост и сигурност на клиентите, че отговаря на тяхното изискване за екологичност.

Устойчивостта е важна за НР още от самото създаване на компанията и е една от най-разпознаваемите в световен мащаб устойчиви компании. Затова, като партньори с HP, ние споделяме тази обща ценност и цел. Тази последна цел на компанията продължава да работи в посока нулеви въглеродни емисии, кръгова икономика, опазване на еко системите чрез опазване на горите, с амбицията да се превърне най-устойчивата и справедлива технологична компания.

 

 

лого Мираж Груп

лого HP

Мираж Груп ЕООД
Tel.:+359885188868

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.