ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Пет удивителни начина да включите видео в директната си поща

Пет удивителни начина да включите видео в директната си поща

Сряда, 26 Декември 2012 ( прочетена 3438 пъти)
Matt Haskell обяснява как можете да направите пощенските си кампании по-ефективни, като интегрирате видеоматериал в тях.

Директната поща е чудесна. Тя е доказала ефективността си, можете да я пипнете и съдържа неповторим елемент на лично отношение. От своя страна, видеото е най-актуалната технология от години насам и не дава признаци, че ролята му намалява. Отдавна стана ясно, че директната поща има някои недостатъци като самостоятелен носител на маркетинговите послания, но когато тя е част от многоканална стратегия (чрез интеграция с имейл, социални медии или видео), резултатът може да бъде нещо повече от сбора на компонентите.

Ето и някои начини да включите видео в пощенска кампания:

QR код, който води директно към видеото

Най-базовият и евтин начин да включите видео в директната си поща е да използвате QR код. Като генерирате нужния QR код, можете да създадете незабавно взаимодействие между комуникационните канали като препратите потребителя към канала си в YouTube или на подготвена от вас страница. Нещо повече, ако работите с доставчик на маркетингови услуги, който използва цифров печат и технология за PURL (персонализирани интернет адреси), можете да проследявате и събирате информация за поведението на всеки потребител. Публикувайте видеоматериалите и в социалните медии и ще добавите още елементи към мултиканалната комуникация!

qr code

Щанцовани пощенски картички, за да „запълните празнините“

Модерната довършителна техника може да прави удивителни неща. Когато правите шанцована картичка, видеото може буквално да „запълни празнината“ на изрязаната част. Насочете потребителя към прост YouTube URL или използвайте QR код и го накарайте да сложи картичката върху екрана. Готово! Получавате моментално съчетание от материалния продукт, получен по пощата и видеото. Помислете за креативни начини да направите изрязания отвор част от видеото. Софтуерът за видеообработка става все по-евтин и малко мисъл може да ви осигури евтина, кампания, която притежава класа!

картичка

Съчетание от изображение, отпечатано на полупрозрачен материал и видео

Признавам си, че взех тази идея от наш блогър, Craig Blake, и блога му „Мъртъв ли е печата? Не, според Lexus!!“ Името на тази технология е Cineprint и наскоро Sports Illustrated предизвика фурор с тази реклама:


Както можете да видите, това може да даде удивителни резултати. Което навежда на мисълта, че много маркетинг специалисти ще използват подобни методи, за да накарат пощенските си кампании да наистина да привличат внимание. Представете си, как сметката ви за телефон оживява, когато я поставите върху своя iPad. Вариантите са безкрайни и единственото ограничение е въображението ви.

Видео в отпечатан продукт

Преди няколко години Pepsi Max пусна реклама в Enterteinment Weekly, която буквално съдържаше видео, вградено в списанието. Потребителите можеха да избират между различни предварително записани възможности и списанието беше интерактивно. Тази технология става все по-евтина и като се съчетае с информация за поведението и демографски данни, би могла да бъде добра инвестиция например за обръщение към потенциален клиент на скъпи недвижими имоти.
Като използвате информацията за целевата си аудитория, можете да се подсигурите, че инвестицията ви няма да е напразна. Хората оценяват, когато вложите много пари и усилия в комуникацията и нищо не може да се сравни с въздействието на видео, включено в персонализираната поща.

http://www.youtube.com/watch?v=fyCXAhdqT0g

Подчертана реалност

Терминът подчертана реалност (Augmented Reality) се дефинира като материални обекти от околната среда, които са подчертани от генерирана чрез компютър сетивна информация като звук, видео, графики или GPS данни.Директната поща може да има голяма полза от приложенията, базирани на AR, тъй като приложенията за смартфони се развиват бързо и цената на съчетаването на печатните продукти и подсилената реалност е достъпна. Някои компании вече използват подобни технологии, очаква се и в бъдещето чрез Google Glass, да бъде възможно буквално интернет страниците да се виждат от лист хартия, получен по пощата. Възможностите са на практика неограничени: персонализирани интернет страници, видео, графики, триизмерни изображения… Тази технология вероятно е най-усъвършенстваната и сложна от разглежданите тук, но предлага и най-големи възможности.

И така, тук има пет начина, по които да включите видео в директната си поща. Сред тях има евтини, има и скъпи, така че можете да изберете. Затова, за негативистите: директната поща не е мъртва, печатът не е пътник: те просто имат нужда от малко мултиканална засилка и какво може да е по-добро от видеото?

Автор: Matt Haskell
Източник: thedigitalnirvana.com
Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Мава Индустриал АД
МАВА ИНДУСТРИАЛ АД е специализирана фирма в областта на машините и консумативите за индивидуални и групови индустриални опаковки, компресорно оборудване и системи за третиране на сгъстен въздух.
mavaindustrial.com
ХОБИ ТАКТ ЕООД
Представител на швейцарската фирма „Шмид Ринер" www.schmid-rhyner.ch и вносител на UV и дисперсионни лакове. Продаваме и модните: “Soft-touch”, “Silver”, Пясъчен, Релефен, „Digital“, Komori
hobbytakt.com
Хермес Гифт ЕООД
Тениски, блузи поло, ватирани блузи, суичъри, якета, шапки и други.
hermesgift.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на лакираща машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама