ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой

Понеделник, 17 Януари 2011 ( прочетена 3446 пъти)
Тяхното огромно разнообразие ги прави подходящ избор при изработването на различни полиграфични изделия.

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слойЕдни от най-големите потребители на подобни материали са производителите на поздравителни картички. Подложките, произведени от пенест материал с висока плътност позволяват постигането на 3D ефект, който се запазва неизменен с течение на времето. Най-често използваните височини на подложките за постигане на максимално реалистичен визуален ефект са 3мм и 4,3 мм. В зависимост от дизайна на композицията, бихте могли да изберете бял цвят на материала при светли тонове или черен цвят при преобладаващи тъмни фонове.

Ако вашето производство е свързано с изработване на продуктови дисплеи, тогава този вид продукти биха го улеснили в голяма степен. За разлика от лепилните ленти от пенест материал, които се налага да бъдат оразмерявани, тук можете да изберете най-подходящия за вас размер. Повечето производители на подложки предлагат огромно разнообразие от форми – правоъгълни, квадратни, продълговати, кръгли или елипсовидни. Адхезивите, които се използват могат да бъдат на различна база – топлотопими, чувствителни на натиск или акрилни, което ви позволява да изберете тази сила на закрепване, която би била най-подходяща за детайлите на вашето изделие. Подложките могат лесно да бъдат моделирани и разрязвани на желаните от клиента размери. Те са универсални и могат да се използват за скрепването на различни по вид материали – например хартия, картон, пластмаса, фолио, кожа, текстил, мъниста и др.

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой
Подложките с акрилен адхезивен слой много често се използват за закрепване на знаци и табели. Този тип продукти са устойчиви на външни атмосферни условия, на УВ светлина и температурни амплитуди.

Много често се налага клиента да си поръчва постери или календари, които в последствие трябва да бъдат залепени. С използването на лепилните подложки във всеки един от четирите ъгъла на отпечатаните изделия клиента лесно може да отстрани лайнера когато е необходимо.

При повечето стандартни размери на подложките се използва така наречения fingerlift лайнер, който лесно се отстранява, тъй като той е с по-голяма дължина от самата подложка. В повечето случаи подложките се предлагат под формата на роли с различен брой изделия. В една рола се съдържат между 2000 и 10 000 подложки. Важно е да сте запознати с характеристиките на пенестия материал, който вашия доставчик предлага. Ако с използването на подложките целите постигане на видим 3D ефект, тогава е препоръчително да използвате подложки от пенест материал с висока плътност. Масово предлаганите на пазара подложки са с плътност 76 кг/м2 и 200 кг/м2. При подложките с ниска плътност дебелината варира между 1мм и 2мм, докато при тези с висока плътност дебелината е над 3мм.

Много често, когато се налага закрепване на детайли с малки размери се налага използването на подложки, форматирани директно на листов носител. В този случай те не разполагат с индивидуален, а само с общ лайнер.

За правилното съхранение на такива продукти е необходимо да се уверите, че те не са подложени на постоянен силен натиск, който би довел до получаване на необратими деформации, особено при подложки от пенест материал с ниска плътност. Уверете се, че ролите с лепилни подложки са добре опаковани и се съхраняват при нормална температура. В повечето случай се приема, че оптималната работна температура при работа с такъв тип изделия е между 15 и 35 С º. Минусови температури биха довели до влошаване на характеристиките на лепилния слой и постигане на незадоволителни резултати.

Източник: Гетина ЕООД
print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Джей дизайн
Внася и печата рекламни и промоционални сувенири.Разполага със собствена печатна база.
jdesign-bg.com
ЕнгВю Системс София АД
Специализирани софтуерни решения, основно за опаковъчната промишленост.
engview.com/packaging
Графотрейд ЕООД
Търговия с използвани печатни машини и оборудване
graphotrade.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Книговезец
гр. София
фирма GPTS Ltd

Офсетов печатар (почасово)
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец / книговезка
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама