ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой

Понеделник, 17 Януари 2011 ( прочетена 4262 пъти)
Тяхното огромно разнообразие ги прави подходящ избор при изработването на различни полиграфични изделия.

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слойЕдни от най-големите потребители на подобни материали са производителите на поздравителни картички. Подложките, произведени от пенест материал с висока плътност позволяват постигането на 3D ефект, който се запазва неизменен с течение на времето. Най-често използваните височини на подложките за постигане на максимално реалистичен визуален ефект са 3мм и 4,3 мм. В зависимост от дизайна на композицията, бихте могли да изберете бял цвят на материала при светли тонове или черен цвят при преобладаващи тъмни фонове.

Ако вашето производство е свързано с изработване на продуктови дисплеи, тогава този вид продукти биха го улеснили в голяма степен. За разлика от лепилните ленти от пенест материал, които се налага да бъдат оразмерявани, тук можете да изберете най-подходящия за вас размер. Повечето производители на подложки предлагат огромно разнообразие от форми – правоъгълни, квадратни, продълговати, кръгли или елипсовидни. Адхезивите, които се използват могат да бъдат на различна база – топлотопими, чувствителни на натиск или акрилни, което ви позволява да изберете тази сила на закрепване, която би била най-подходяща за детайлите на вашето изделие. Подложките могат лесно да бъдат моделирани и разрязвани на желаните от клиента размери. Те са универсални и могат да се използват за скрепването на различни по вид материали – например хартия, картон, пластмаса, фолио, кожа, текстил, мъниста и др.

Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой
Подложките с акрилен адхезивен слой много често се използват за закрепване на знаци и табели. Този тип продукти са устойчиви на външни атмосферни условия, на УВ светлина и температурни амплитуди.

Много често се налага клиента да си поръчва постери или календари, които в последствие трябва да бъдат залепени. С използването на лепилните подложки във всеки един от четирите ъгъла на отпечатаните изделия клиента лесно може да отстрани лайнера когато е необходимо.

При повечето стандартни размери на подложките се използва така наречения fingerlift лайнер, който лесно се отстранява, тъй като той е с по-голяма дължина от самата подложка. В повечето случаи подложките се предлагат под формата на роли с различен брой изделия. В една рола се съдържат между 2000 и 10 000 подложки. Важно е да сте запознати с характеристиките на пенестия материал, който вашия доставчик предлага. Ако с използването на подложките целите постигане на видим 3D ефект, тогава е препоръчително да използвате подложки от пенест материал с висока плътност. Масово предлаганите на пазара подложки са с плътност 76 кг/м2 и 200 кг/м2. При подложките с ниска плътност дебелината варира между 1мм и 2мм, докато при тези с висока плътност дебелината е над 3мм.

Много често, когато се налага закрепване на детайли с малки размери се налага използването на подложки, форматирани директно на листов носител. В този случай те не разполагат с индивидуален, а само с общ лайнер.

За правилното съхранение на такива продукти е необходимо да се уверите, че те не са подложени на постоянен силен натиск, който би довел до получаване на необратими деформации, особено при подложки от пенест материал с ниска плътност. Уверете се, че ролите с лепилни подложки са добре опаковани и се съхраняват при нормална температура. В повечето случай се приема, че оптималната работна температура при работа с такъв тип изделия е между 15 и 35 С º. Минусови температури биха довели до влошаване на характеристиките на лепилния слой и постигане на незадоволителни резултати.

Източник: Гетина ЕООД
print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Индоор дисплейс
Алуминиеви дисплеи, банер стойки; POP UP стени, СИСТЕМИ за ВЪНШНА РЕКЛАМА.
indoor-displays.com
ДЕКОР ЛАЙН ЕООД
ДЕКОР ЛАЙН ЕООД е дизайнерско студио предлагащо продукти с декоративен елемент с неповторим дизайн, отлично качество и на най-добри цени.
decorline.bg
БАЙ СЪРПРАЙЗ БГ ЕООД
Директен внос на рекламни сувенири от цял свят. Спешна доставка на наличности от Европа. Преференциални цени.
by-surprise.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Служител за търговски отдел
гр. София
фирма ДотБрейн

СПЕЦИАЛИСТ ДИГИТАЛЕН МАРКЕТИНГ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама