ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Полезни съвети от InDesign конференцията в Денвър

Полезни съвети от InDesign конференцията в Денвър

Четвъртък, 26 Ноември 2015 ( прочетена 5728 пъти)
Всички участници InDesign конференцията в Денвър, с които говорих, споделиха, че са научили толкова много страхотни неща, че умовете им се затрудняват да асимилират цялата нова и полезна информация. Някои от тях бяха развълнувани да научат изцяло нови умения или начин на работа, други се сдобиха с колекция малки хитринки, които правят работата им по-ефективна.

Основната тема, която чух от хората след края на събитието, беше, че те знаят как да подобрят начина си на работа и дизайните си. С това на ум, попитах няколко участника кой са любимите им, нови за тях, неща, някои от които можете да прочетете тук.

Ungroup помни слоеве
Когато групирате обекти в InDesign, всички те се преместват в един слой. С един от последните ъпдейти беше добавена нова функция - Ungroup Remembers Layers – когато сложите отметката, когато разгрупирате обектите, те се озовават отново на оригиналните слоеве.

 

Ungroup помни слоеве


Component Info
PC, Можете да видите купища информация за InDesign файл, ако знаете къде да гледате. На Mac, изберете About InDesign от менюто InDesign, докато държите клавиша Command key. Назадръжте Ctrl и изберете About InDesign от менюто Help. Ще видите диалогов прозорец с информация за приложението, както и за отворения документ, като използваните плъгини, история на версиите и дали файлът е бил конвертиран, запазен и/или експортиран.

 

Component InfoСричкопренасяне на ляво равнен текст
Сричкопренасянето е важно не само за двустранно подравнените колони текст. Вашите ляво подравнени абзаци също могат да спечелят от контрола на сричкопренасянето. Когато го изключите, ще получите бели полета с коренно различна дължина в края на всеки ред, което ще направи края на абзаца много по-назъбен.

 

Сричкопренасяне на ляво равнен текст

Използване на GIF-ове в EPUB
Използването на GIF като видео елемент в EPUB файл ви позволява опции, които по принцип не бихте имали. От една страна, можете да имате прозрачен фон. Ако използвате опциите за автоматично възпроизвеждане, можете да зададете колко пъти да се възпроизведе преди да спре.

Контрол на битите букви
По подразбиране, когато използвате бита буква в абзац, тя се подравнява с левия ръб на текстовото каре. Ако предпочитате това да се случва малко по-гъвкаво, махнете отметката на Align Left Edge в менюто Drop Caps and Nested Styles от панела Paragraph.

 

Контрол на битите букви

Автор: Erica Gamet
Източник: creativepro.com
Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Райс ЕООД
Търговия и сервизно обслужване на лазерни черно-бели и цветни принтери и многофункционални устройства, широкоформатни машини, скенери за книги, компютри, проектори.
rais.bg
БАЙ СЪРПРАЙЗ БГ ЕООД
Директен внос на рекламни сувенири от цял свят. Спешна доставка на наличности от Европа. Преференциални цени.
by-surprise.com
ФТС България ООД
ФТС България предлага ERP/CRM/DMS/BI решения за управление на бизнеса, базирани на утвърдени IT системи на Microsoft Dynamics, Deltek Maconomy, M-Files, Power BI, както и различни специализирани, вертикални ИТ решения за печатарската индустрия като DynamicsPrint.
fts.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Флексопечатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн

Oператор CTP
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама