ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Полипропиленът - интересния материал

Полипропиленът - интересния материал

Понеделник, 5 Август 2013 ( прочетена 7617 пъти)

Полимерите, какъвто е и РР /полипропилен/, имат уникални качества.

РР има ниско собствено тегло, висока дълготрайност, висока устойчивост към корозия, висока якост на опън, резистентен е срещу органични разтворители и има изключителна устойчивост на химикали. РР има ниска плътност, добра твърдост и удароустойчивост. Добър изолатор е.

PP филми са твърди листове, произведени чрез каландриране или екструдиране. Имат малка грапавост и добър естетичен вид. В допълнение към всичко по-горе описано, полипропиленът има пренебрежимо ниска абсорбция на влага и е лесно обработваем. Подходящ е за термоформоване.

Всички тези качества правят РР предпочитан материал, защото използването му увеличава продуктивността и удължава живота на изделията.

Готовите продукти са надеждни и не са необходими допълнителни повърхностни обработки. Намаляват се разходите и времето за производство и изделията са с добър външен вид. Те са предпочитан продукт и защото не замърсяват околната среда и се рециклират лесно.

tuplextuplex
Рециклирани папки от РР

РР като материал е подходящ за производство на филми (особено на опаковки), торби, контейнери, тръби, части, техническо оборудване, предмети от бита, нетъкан текстил и т.н.; в строителството са добър изолационен материал за вибрации и шум.

В Туплекс можете да откриете широка гама от листовия материал, който е много подходящ за щанцоване на сложни и прости канцеларски изделия.

Туплекс поддържа на склад над 15 цвята /прозрачно, бяло, основни цветове, металици и перлени/ РР в различни формати и дебелини на листите от 0.3 до 1.2 мм.

РР е екологично чист материал, без примеси от PVC, което го прави лесно рециклируем.

Ето няколко примера за приложението на РР.

Папки и пликове - важните, но незадължителни елементи на корпоративна идентичност. Въпреки това, всички сме съгласни, че писмо, получено в плик, който е брандиран с логото на фирмата и корпоративните елементи звучи много по-сериозно, отколкото, ако същото се получи в един безличен плик.

tuplex

РР има много висока устойчивост в сравнение с картона. Той може да бъде многократно прегъван, което го прави отличен материал за изработването на папки, калъфи, класьори, корици за тефтери и опаковки.

Тази пластмасова папка с ластик и три капака, е изработена от едноцветен РР сив металик с дебелина 0.8 мм. Листовият материал се щанцова и бигова на определените за това места след което се поставя ластика и изделието е готово. РР има наситен плътен цвят. Папката е подходяща за пренасяне и съхранение на документация. Вашите папки биха изглеждали така:

tuplex

Към тях можем да добавим и тези изискани чанти за материали подходящи за конференция или друго презентационно събитие:

tuplex

Изработени са от много здрав полипропилен с дебелина 1.2 мм със закопчалка и дръжка. Върху лицето на чантата може да отпечатате чрез познатите технологии: ситопечат и офсетов печат, логото на Вашата фирма и слогана на предстоящата конференция. Като допълнение, на капака може да бъде монтиран прозрачен джоб за етикет или за визитка.

Папка с копче

tuplex

Изработена от прозрачен или цветен полипропилен с дебелина от 0.5 до 0.8 мм, е удобно средство за архивиране или пренасяне на документи. Вместимостта и размерите се определят от необходимостта на клиента.

Тетрадка, папка и кутия с тези весели мотиви са един прекрасен подарък или допълнителна свежест за офиса Ви.

tuplextuplextuplex

На обикновено книжно тяло за тетрадка се монтира предварително отпечатана полипропиленова корица и с помощта на спирала се свързва към него. За материал на корицата може да бъде използван както прозрачен РР, така и бял РР.

Отпечатаният чрез офсетова технология полипропиленов лист се щанцова и бигова в желания размер. Пробиват се отвори и се поставя машинката за листа и папката е вече в желата брандировка.

Към комплекта остава да добавим и кутията за документи.

tuplex

Ето още примери за това как можем да бъдем различни и да създаваме настроение в ежедневието си.

Календарите са обичаен интериор в офисите и дома ни.

tuplex

Работните календари са удобни за отбелязане на предстоящи събития и срещи в дългосрочен план. Те биват: едносекционни и трисекционни стенни работни календари. Наричат се едносекционни, защото имат само една тетрадка, докато трисекционните календари имат тетрадка за миналият месец, тетрадка за настоящият месец и тетрадка за следващият месец.

В Туплекс може на намерите различни дебелини /от 0.3 до 1.2 мм/ на цветният РР, който се използва за направата на прозорчето, което отбелязва датата на работния календар. Готовият листов материал се форматира на печатарски нож до необходимия размер за щанцоване. След това посредством щанцов инструмент се отщанцоват прозорчетата и изделието е готово.

 

Източник: Туплекс

 

Освен за PР можете да намерите и интересна информация за други материали например: Какво е PVC?Какво знаем и какво не знаем за „Вералита“, полиестера и ко-полиестера?Огледални плексигласи, полистирен с огледален ефект и тяхното приложение?


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Джей Пойнт ООД
Широкоформатен дигитален печат, дигитален офсетов печат.
j-point.net
БУЛГРАФИКА ЕООД
Консумативи, материали и машини за полиграфическото производство.
bulgraphica.com
Дишков Трейдинг ЕООД
Машини и консумативи за полиграфията. Официален представител на Muller Martini в България. Дистрибутор на Ryobi, RIMA, SITMA, Edale, KAMA.
dishkov-trading.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
ПЕЧАТАР МАЛЪК ФОРМАТ
гр. София
фирма GPTS Ltd

Печатар на печатна машина за самозалепва...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на машина за топъл печат
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама