Пет безплатни програми за създаване на плакати и др. рекламни материали

15046
Пет безплатни програми за създаване на плакати и др. рекламни материали

Тук можете да прочетете за пет софтуерни решения, които можете да използвате за създаване на плакати, листовки и други типове рекламни материали. Можете да използвате всяко от тях безплатно.

Програмите, които ще видите по-долу са безплатни за сваляне и употреба и няма ограничение във времето, за което можете да ги използвате.

PagePlus Starter Edition
Тази безплатна версия на софтуера за предпечат PagePlus предлага на потребителите някои от функциите на пълната версия. Безплатно получавате пълен достъп до възможностите за прецизна работа с текст и графични елементи. Програмата поддържа разнообразни файлови формати и има лесна за работа потребителска среда. С този софтуер можете да създавате всякакви типове документи като визитни картички, списания, плакати и други. Ако сте начинаещ в издателската дейност, програмата включва ръководства за начин на употреба на различни функции, както и упътвания за създаване на някои типове проекти. Улеснение са и съветите, които се показват в работната среда по време на употреба.

Scribus
Scribus ви дава достъп до мощни инструменти за създаване на публикации като работа с допълнителни цветове, ICC управление на цветовете, поддръжка на CMYK и създаване на PDF файлове. Тези функции ви позволяват да работите с текст и изображения и да създавате продукти с пълноценен дизайн. Всичко това е съчетано с модерна и удобна потребителска среда, която ви позволява бързо и удобно да произвеждате страници за списания, картички плакати и други изделия. Можете да прочетете повече за приложението тук.

Avery DesignPro
DesignPro е проектиран за дизайн и печат на материали като плакати, визитки, поздравителни картички, етикети, тениски и други. Той предлага няколко готови шаблона и ръководства стъпка по стъпка за създаване на публикации дори от начинаещи. Програмата предлага възможности за автоматична номерация, генериране и печат на баркодове.

Posteriza
Posteriza е безплатно приложение, специализирано в създаването на плакати. Можете да създадете всеки продукт в какъвто размер желаете, от малък плакат до материал, който да покрие цяла стена на сграда. Той поддържа някои разпространени формати за изображения като JPEG, BMP, PNG и GIF. Posteriza може да използва всички шрифтове, инсталирани на системата ви и е сред най-лесните начини да направите плакат.

PosteRazor
PosteRazor е друго софтуерно решение, създадено за производство на плакати. Той предлага голяма гъвкавост по отношение на размера на публикациите. Сред поддържаните формати са JPEG, BMP, PNG, GIF, ICO, PSD. Също така има поддръжка на популярните цветови пространства като RGB, CMYK и Monochrome. Това го прави полезен инструмент за създаване на различни типове документи в различни формати.

Източник: www.brighthub.com
Превод: Мартин Новев

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.