ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Работа с текстови стилове в библиотеките на CC

Работа с текстови стилове в библиотеките на CC

Вторник, 9 Февруари 2016 ( прочетена 3641 пъти)
Да използвате възможностите на библиотеките в Cerative Cloud е най-лесният начин да обменяте текстови стилове между InDesign, Photoshop, и Illustrator. Създайте стил в InDesign и веднага след това можете да го приложите в Illustrator – без да го записвате и зареждате или копирате. Последните версии на приложенията от CC ви позволяват да записвате както стилове за абзаци, така и такива за символи (paragraph/character), което е подобрение спрямо двусмисленото „текстов стил,“ което използваха по-старите версии на библиотеките в CC.

Ето как да използвате библиотеките пълноценно:

Първо, трябва да отворите панела Libraries. Във Photoshop и Illustrator, изберете Libraries от менюто Window. В InDesign ще трябва да изберете CC Libraries от същото място. Изберете съществуваща библиотека от падащото меню или цъкнете на Create New Library.

Когато работите с текст в Illustrator или InDesign, можете с лекота да добавите стил за параграф или символи в CC библиотека, дори ако все още не сте създали стила в приложението. Това е удобно и може да ви спести едно действие като едновременно създадете стила и го добавите в библиотеката. Във Photoshop можете да създавате и прилагате стилове единствено към символите, но не и към абзаците.

След като сте форматирали текст по начина, който ви харесва, в което и да е от трите приложения, изберете част от форматирания текст. Във Photoshop изберете Add Character Style от долната част на панела Libraries. В Illustrator или InDesign можете да изберете дали да изберете стил за символи или за абзаци.

Важно: ако имате намерение да прилагате стила във Photoshop, запишете го като стил за символите (character style), защото в приложението не можете да прилагате стил за абзаците (paragraph styles).

picture 1

Изберете част от текста, после го запишете като библиотека в CC.

picture 2

Стилове за абзаци/символи в CC библиотека.

Вече сте готови да приложите новите си стилове в едно от другите приложения. В Illustrator или InDesign, без да сте избрали текст или каре, цъкнете с десния бутон или цъкнете с натиснат Ctrl върху името на стила в библиотеката и изберете Add to Paragraph (или Character) Styles. Ако сте избрали текст или каре, можете да изберете Apply Paragraph (или Character) Style. Това, разбира се, ще добави към библиотеката стилове в документа стила, който сте приложили и ще форматира избрания текст или каре с него.

В Illustrator, ако сте избрали текстово каре, можете да цъкнете два пъти на името на стила, за да го приложите бързо и са го добавите към документа. В InDesign е дори по-лесно – изберете с натиснат Shift всички стилове, които искате да добавите от менюто, което се отваря с цъкане с десния бутон, изберете Add to Paragraph Styles.
Във Photoshop, изберете текст, цъкнете с десния бутон на стила от панела Libraries panel и изберете Apply Character Style. Той прилага форматирането към текста, но в панела Character Styles не се случва нищо. Ако направите същото, без да сте избрали текст, приложението ще създаде нов слой за текст, форматиран с параметрите от стила. Ще се наложи ръчно да създадете стилове, базирани на този текст.

picture 3

Ако изберете текстово каре, можете да добавите стил към файла си в Illustrator без да го прилагате към текст.

picture 4

Photoshop може да работи само със стилове за символи в CC библиотека.

Важно: ако сте създали стил във Photoshop или по-стара версия на CC библиотека, можете да го запишете само като стил за символи или „текстов“ стил. След като го прехвърлите в InDesign или Illustrator, можете да изберете текст, форматиран с този стил и да създадете нов стил за абзаци от него. Не забравяйте да премахнете вече излишните стилове от панела Character Style.

Автор: Erica Gamet

Източник: creativepro.com

Превод: Мартин Новев


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Гед ООД
Фирмата е представител на Kodak, Epson, Enfocus, Hybrid Software, Arden Software, Glunz&Jensen, Degraf, Vianord, CGS, CMA Imaging, Peret, Techkon и др.
gedbg.com
Астра графика ЕТ
Фирмата разполага със пет машини за ротационен и плосък печат и машина за тампонен печат в два цвята, както и 5 пещи за декорация на стъкло и порцелан.
astragraphica.com
Анталис България EООД
Доставки на хария и картони.
antalis.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Оператор на дигитални печатни машини и п...
гр. София
фирма ДотБрейн

Резач на прав нож (на смени)
гр. София
фирма ДотБрейн

РАБОТНИК ЗА ДОВЪРШИТЕЛНИ ОПЕРАЦИИ В ПЕЧА...
гр. София
фирма Джей Пойнт Плюс ООД


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама