ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Решете проблема на принтера си - част 5 – лоша адхезия на мастилото

Решете проблема на принтера си - част 5 – лоша адхезия на мастилото

Петък, 25 Ноември 2016 ( прочетена 5586 пъти)
лоша адхезия на мастилото

 

„Материалът за печат трябва да бъде оценен, за да се прецени дали ще работи добре с определена комбинация от мастило и принтер. Когато имате проблеми с адхезията на мастилото, е важно първо да направите проба с материал, за който знаете, че е подходящ. Производителите на мастиленоструйни принтери и материали за печат осигуряват цветови профили, които дават добри резултати върху определени медии. Започнете с материал, за който сте сигурни, че е подходящ, след това идентифицирайте характеристиките на медията, която създава проблеми с адхезията.

Често срещаните проблеми включват твърде ниска температура, UV лампи, настроени на твърде нисък интензитет и скорост на печат, която е твърде висока за адекватно изсушаване или фиксиране на мастилото. За солвентни и латексови машини увеличете температурата на печат. За UV машини увеличете интензитета на лампите или намалете скоростта. В зависимост от материала, може да се наложи да го обработите предварително с препарат, който подобрява адхезията на мастилото. Стъклото е сред често срещаните материали, за които това се налага.”

Evan Osiek, мениджър на техническия център, Mimaki USA


„Този проблем зависи от съчетанието от мастило и материал за печат. Някои медии и конкретно Coroplast, са устойчиви на солвентите. Избършете материала с изопропилов алкохол преди печат и използвайте препарат, който подпомага адхезията, ако се налага. Проверете настройките за температурата. Изчакайте готовата продукция да отдели газовете. ”


Mike Bisson, директор на поддръжката, Mutoh America

„Ако се сблъскате с лоша адхезия на мастилото, опитайте някое от следните: увеличете температурата; използвайте режим на печат с по-високо качество, заредете профил за печат с по-нисък лимит на максималното намастиляване или печатайте в еднопосочен режим.”

Jun Kurokawa, инженер по технически маркетинг, Seiko Instruments USA

„За солвентни мастиленоструйни машини, лошата адхезия на мастилото може да се дължи на: неправилни настройки на температурата, замърсен материал за печат или, най-вече, неправилен профил за медията. В принтерите на Roland можете да настройвате температурата по време на печат, за да подпомогнете прилепването на мастилото към материала. Това може да ви помогне да избегнете и задирания от главата.

За UV мастиленоструйните принтери, адхезията на мастилото е в пряка връзка с повърхността на материала за печат. Тъй като UV мастилото „стои“ директно върху материала, а не прониква в него, всеки материал има характеристика, наречена „ниво на Дийн“, която определя способността му да задържа мастилото върху себе си. Тази характеристика описа повърхностното напрежение. Например стъклото, което е изключително гладко, има много ниско ниво на Дийн и поради това слаба адхезия. Използването на качествени, подходящи за печат, материали може да помогне за успешното изпълняване на поръчката. Използването на мръсни или мазни медии и неправилното боравене с тях може да доведе до лоша адхезия на мастилото и печат с ниско качество. ”

Jay Roberts, продуктов мениджър, UV принтери, Roland DGA

Източник: sdgmag.com
Превод: Мартин Новев

Вижте още тук:
Решете проблема на принтера си - част 4 – сателити
Решете проблема на принтера си - част 3 – запушена дюза
Решете проблема на принтера си - част 2 – задиране
Решете проблема на принтера си - част 1 - бендинг


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
ХОБИ ТАКТ ЕООД
Представител на швейцарската фирма „Шмид Ринер" www.schmid-rhyner.ch и вносител на UV и дисперсионни лакове. Продаваме и модните: “Soft-touch”, “Silver”, Пясъчен, Релефен, „Digital“, Komori
hobbytakt.com
Кантек
Специализирани сме в създаването, продажбата и последваща поддръжка на решения в областта на печата и документооборота. Продаваме и сервизираме както офис оборудване, така и дигитални листови производствени машини и софтуерни решения за тях, машини за биговане, подвързване, пробиване, рязане и ламиниране
cantek.bg
Туплекс
Дистрибуция на широка гама от изкуствени материали с различно приложение.
tuplex.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Сътрудник продажби с административни фун...
гр. София
фирма ДотБрейн

Търговски сътрудник
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама