Гордост и предразсъдъци и … дигитални печатни технологии

4650
Гордост и предразсъдъци и … дигитални печатни технологии

Преди няколко седмици ходих с по-голямата дъщеря на кино и докато чакахме началото на филма, бяхме приковани към стола от трейлър на предстояща премиера – изискано общество от богати джентълмени и красиви жени, битки, саби, зъби, сеч и хиляди зомбита! 

 

И докато още мозъкът ми беше вцепенен от визуалното съвършенство и абсолютното безсмислие на случващото се пред мен, със свистене на меч и гръм на оръдие, на екрана се появи огромният надпис „Гордост и предразсъдъци И ЗОМБИТА“!!! Процесорът ми изключи, за да се съхрани от огромното претоварване…

Разбира се, само няколко минути по-късно аз, старият боец, вече се бях окопитил!
Както се казваше в трейлъра,  Everyone Must Fight!
Цял живот се бях подготвял за този момент!

Дълбоко в мен, нещо вече не беше същото!
Вече виждах зомбитата, скрити навсякъде! И това не ме изненадваше – та щом бяха проникнали в Недърфийлд, какво би ги спряло да проникнат и в печатния бранш?
И не бяха само те – предразсъдъците бяха повече от зомбитата! Разбира се, имаше и сеч – летяха оферти навсякъде! Цените за китайско мастило бяха толкова ниски, че след летящата оферта оставаше само ожъната нива! Печатащи глави падаха на земята, разпръсквайки ярки капки магента от последните си незапушени дюзи! Потоци мастило, изхвърлено при почистванията, се лееха по пътя. И над всичко това се стелеше гъстият дим и миризмата на нагрети до 100 градуса печатни медии и стопени електроинсталации.

Тогава видях спасението – окъпан от лъчите на изгряващото слънце, един принтер със синя униформа разпръскваше тъмнината на предразсъдъците и освобождаваше горките зомбита от мъките им.

Първите писъци бяха на китайски английски – Sir, we are stable quality, no block nozzle, very cheap price!
Принтерът ги разпръсна с най-мощното си оръжие – 700 милилитрови херметично запечатани касети с мастило UltraChrome GS3.

Нищо не му костваше – цената на една касета е само 70 Евро, освен това всеки един милилитър покриваше до 3 пъти повече площ от опонентите!
В момент на отчаяние, в атаката се хвърлиха стотици ултразвукови ванички за отпушване на глави!
Без резултат, разбира се!

Оцелелите от битката автомобили трябваше да бъдат запазени, но времето беше кратко. Нямаше време за губене – принтерът отпечата защита от автомобилно фолио, маскирана като реклама на много мека тоалетна хартия, и преди още денят да е изтекъл, той я подсили със слой ламинат и я инсталира!
Нагретите до червено латекси не повярваха на очите си! Та това беше тяхната магия! Как си позволяваше този натрапник! И как, по дяволите, успяваше да направи тези цветове!
Не биха го простили и за всичкия латекс-оптимизатор на света! Веднага смениха по няколко печатащи глави и се впуснаха в атака, цепейки въздуха с бойния си вик:
ЕКОЛОГИЧНОСТ! ЕКОЛОГИЧНОСТ! ЕКОЛОГИЧНОСТ!

Бяха толкова много! Цяло море от димящи нагреватели! След тях идваха редиците на ветераните, които, макар че се притесняваха силно, когато чуеха „гланцово фолио“, скачаха първи в бой, щом станеше дума за ЗЕЛЕНО!
Бяха бързи, бяха безкомпромисни, бяха готови на всичко! Залогът беше огромен! Моментът беше величествен! Вълна, която идва след секунда!

Изведнъж всичко спря! Замръзна на средата на паса!
За миг тишината беше оглушителна, а вятърът довя звук от падащ шалтер!

Чу се един стон от хиляди гърла – „ЕНЕРГОТО!“
Инкасаторите ги бяха ударили в гръб със сметката!

Чуваха се само откъслечни вопли – „Но той е солвентен, ще отрови децата ни в яслите и училищата, ще угнети болните хора в болниците, секретарките в офисите и красивите девойки в моловете!“
В този момент над бойното поле се развяха две зелени знамена, разпръсквайки страховете за миг, като с магическа пръчка:

 

productguide.ulenvironment.com

Победителят се представи: „Казвам се SureColor, ранг S40610, от рода EPSON“
Не се ли страхуваше? – не се сдържах аз!
Той се усмихна учтиво – „От какво?! Имам две години ПЪЛНА гаранция! Включително печатащата глава!“

Разбира се, че след всичките зомбита и предразсъдъци, трябваше да дойде този заслужен момент за ГОРДОСТ! 

 

Автор: Георги Чакъров

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.