Как да продавате вашите Web-to-Print услуги

2407
Как да продавате вашите Web-to-Print услуги

Web-to-print трансформира печатнaта индустрия, носейки със себе си множество ползи за доставчиците на печат.

Web-to-Print услуги

Какво да обясним за ползите от Web-to-Print на клиентите? Как можем да продаваме Web-to-print услуги? Скорошно изследване на National Association for Printing Leadership, “ Web-to-print: перспективи, потенциал и реалност“ (спонсорирано от Xerox) установи, че някои печатници намират за трудно да убедят клиентите си в ползите от Web-to-Print за техния собствен бизнес.

Ето 10 стъпки, които гарантират, че вашият нов Web-to-print софтуер няма да остане неизползван.

  1. Приспособете Web-to-print да продава собствените ви печатни услуги. Илюстрирайте неговите възможности – както за клиентите ви, така и като маркетингова стратегия. Демонстрирайте потенциала му като започнете персонализирана маркетингова кампания за привличане  / покана на хора на open house или уъркшоп.
  2. Използвайте ситуации и решения на клиенти, които могат да послужат за пример. Превърнете вашите Web-to-print успехи в живи примери за това как вашата компания може да помогне на клиентите чрез промотиране на казуси и даваща им възможност в перспектива да се представят в подобни ситуации. Споделете примера до библиотеката от Web-to-print кампании, които вече сте приложили за други клиенти.
  3. Фокусирайте се върху нуждите на клиентите. Опознайте подробно клиентите си и научете всичко, което се знае за техните бизнес процеси, цели и стратегия. Това може да ви даде възможност за по-добро предлагане на Web-to-print решения за техните бизнеси.
  4. Срещайте се редовно лице в лице с вашите клиенти – Въпреки, че Web-to-print поставя целия производствен печатен процес онлайн, когато става въпрос за повтарящи се поръчки и изграждането на дългосрочни отношения с клиентите ви, няма по-добър заместител от взаимодействието лице в лице. Инициирайте редовни срещи, с цел да получите обратна връзка и оценка на новите работни процеси, предлагайте на място сесии за обучение, които да помогнат на клиентите ви да разберат как могат да оптимизират прилагането на Web-to-print софтуера.
  5. Изградете “витрина” за доказване на концепцията с мостри на ваши клиенти – Помислете за илюстриране на потенциалните ползи от изграждането на сайт за изпробване на концепцията Web-to-print за текущия клиент. Това не само ще покаже директно работата на клиента, но също така ще подчертае ясно колко добре разбирате техните бизнес нужди.
  6. Обучете персонала да продава вашия бизнес като партньор за добавена стойност – Прилагайте стратегически план за обучение за продажбите на вашия персонал, за да разберат по-добре и да продават вашите Web-to-print услуги като решения с добавена стойност. Поставете бизнеса си във всякаква ситуация, за да насърчите клиентите си да мислят отвъд първоначалната цена на бройка, а по-скоро да оценят добавената стойност и ползата от прилагането на тази нова технология.
  7. Учете се от вашите колеги – Проверете публикувани казуси, които илюстрират как други печатници ефективно са използвали технологията. Големи ресурси могат да бъдат намерени в библиотеката XMPie Case Study и на интернет страницата PODi.
  8. Възползвайте се от обучителните сесии и продажби на комплекти инструменти, предлагани от доставчиците на софтуер. XMPie предлага много безплатни онлайн уебинари и други образователни материали, специално предназначени да помогнат на печатния бизнес да успее и за растежа на техните услуги Web-to-print. Предлагат се техническо обучение, заедно с продажби и маркетинг съвети.
  9. Запознайте се с нови хора и предизвиквайте интерес към вашия бизнес – Локални събития в мрежата и по-големи индустриални конференции са идеалните места, на които да се култивират връзки, създадат трайни впечатления и да се учите от продавачите. Бъдете мотивирани, генерирайте нови идеи, осигурете бъдещи бизнес възможности и промотирайте бизнеса си сред ключова публика от индустрията. Не забравяйте също така да влезнете в социалните медийни групи, които са свързани с вашата индустрия. Мрежови групи като PSDA LinkedIn и XMPie Users Group LinkedIn са страхотни места за насърчаване на взаимно изгодни връзки с вашите колеги.
  10. Дайте на хората повече, отколкото очакват – За да разширите бизнеса си, ще трябва да предложите услуга, която надхвърля очакванията до степен, в която вашите клиенти ще говорят с другите за нея. Демонстрирайте предложенията за всички ваши услуги и знания, от началото до края, включително обучението, продажбите, дизайн и маркетинг, и дайте възможност на клиентите си да станат най-добрите ви защитници.

Постигането на успех с Web-to-print изисква непрекъснато обучение, ангажираност и партньорство с продавачите. XMPie вече работи усилено, за да помага на своите клиенти да се ориентират в първия по рода си в света Web-to-print и да се възползват от всички невероятни възможности, които се предлагат.

Източник: blog.xmpie.com
Преведе: Мария Шабанска

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.