Магнитни цилиндри

140
Магнитни цилиндри

Висококачествените магнитни цилиндри са изработени от неръждаема стомана. Неръждаемата стомана предлага чудесна защита от корозия и в същото време не отнема от силата на магнитите. Не на последно място, стоманата допринася за силно и балансирано прилепване на гъвкавите щанци.

С коректния толеранс се гарантира максимална прецизност на щанцоване. Цилиндрите с контактни зони, направени от закалена стомана, осигуряват дълго и безпроблемно ползване.

 

Магнитни цилиндри

 

За специални поръчки и малки диаметри, могат да се изработят цилиндри с по-силни магнити, за да се осигури още по-силен захват. Използването на алуминий или оставянето на вътрешността на цилиндъра куха, драстично намалява теглото на цилиндрите.

Върху цилиндрите могат да се поставят позициониращи щифтове, които да предотварят изместването на щанците по време на работа.

Полезно при използване на магнитни цилиндри:

  • Избърсвайте повърхността на цилиндрите преди да се поставят щанците. Така ще премахнете малки частици и отпадъци, които могат да попаднат между щанците и цилиндъра.
  • Никога не оставяйте щанцата върху цилиндъра, след като сте приключили с щанцоването.
  • Правете превантивно обслужване на всеки 6 месеца, като проверявате междината между контактните зони и работната зона на магнитния цилиндър.
  • Редовно смазване на контактните зони на цилиндрите, за да се предотврати прегряване.
  • Контролирайте натиска върху контактните зони.

Как да изчислим повторението на цилиндрите?

  • Повторението може да се сметне лесно от броя на зъбите (Z). Изисква се само стъпката на зъба или модула (M).
  • Повторение (в мм) = Z * M
  • Етикетиращата промишленост използва главно цилиндри със стъпка на зъбите 1/8 ”CP = 3,175 мм
  • Повторение (в мм) = Z * 3,175

Магнитни цилиндри

Препоръки при поддръжка на цилиндрите

Препоръчва се превантивна поддръжка на оборудването, особено на магнитните цилиндри, които са толкова важни за постигане на точни, повторяеми и предсказуеми резултати при щанцоване. Превантивната поддръжка изисква планиране и време за координиране, но това е необходим и важен път към непрекъснатото и успешно представяне както на оборудването, така и на операторите.

Една променлива, която често се пренебрегва, е „въздушната междина / подрязване“ (undercut), когато е извън допустимото отклонение на магнитните цилиндри. Магнитните цилиндри могат да загубят точност или поради физически повреди, или поради естествено износване на контактните зони с течение на времето. Когато са извън допустимите отклонения, магнитните цилиндри ще повлияят на способността на щанцата да изпълнява функцията си точно и ефективно.

Графтек ООД е един от малкото дистрибутори, които предлагат услуги по поддръжка и ремонт на магнитни цилиндри и други инструменти. Обадете им се!

При необходимост от допълнителна информация, можете да се свържете с Графтек ООД

Контакти:
Г-н Иван Иванов
Тел.: 0882/ 447 006
имейл: office@labelstech.com
гр. София
ул. Охрид 53

Интернет портал за печатни технологии.