Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой

1646
Подложки от пенест материал с двустранен лепилен слой
Spread the love

Тяхното огромно разнообразие ги правиподходящ избор при изработването наразлични полиграфични изделия.

inline_710_https://printguide.info/images//pinkdamsk09-4.jpgЕдни отнай-големите потребители на подобниматериали са производителите напоздравителни картички. Подложките,произведени от пенест материал с високаплътност позволяват постигането на 3Dефект, който се запазва неизменен стечение на времето. Най-често използванитевисочини на подложките за постигане намаксимално реалистичен визуален ефектса 3мм и 4,3 мм. В зависимост от дизайнана композицията, бихте могли да изберетебял цвят на материала при светли тоновеили черен цвят при преобладаващи тъмнифонове.

Ако вашетопроизводство е свързано с изработванена продуктови дисплеи, тогава този видпродукти биха го улеснили в голямастепен. За разлика от лепилните лентиот пенест материал, които се налага дабъдат оразмерявани, тук можете даизберете най-подходящия за вас размер.Повечето производители на подложкипредлагат огромно разнообразие от форми– правоъгълни, квадратни, продълговати,кръгли или елипсовидни. Адхезивите,които се използват могат да бъдат наразлична база – топлотопими, чувствителнина натиск или акрилни, което ви позволявада изберете тази сила на закрепване,която би била най-подходяща за детайлитена вашето изделие. Подложките могатлесно да бъдат моделирани и разрязванина желаните от клиента размери. Те сауниверсални и могат да се използват заскрепването на различни по вид материали– например хартия, картон, пластмаса,фолио, кожа, текстил, мъниста и др.

inline_316_https://printguide.info/images/podlogki.jpg
Подложкитес акрилен адхезивен слой много честосе използват за закрепване на знаци итабели. Този тип продукти са устойчивина външни атмосферни условия, на УВсветлина и температурни амплитуди.

Много честосе налага клиента да си поръчва постериили календари, които в последствиетрябва да бъдат залепени. С използванетона лепилните подложки във всеки единот четирите ъгъла на отпечатанитеизделия клиента лесно може да отстранилайнера когато е необходимо.

При повечетостандартни размери на подложките сеизползва така наречения fingerliftлайнер, който лесно се отстранява, тъйкато той е с по-голяма дължина от саматаподложка. В повечето случаи подложкитесе предлагат под формата на роли сразличен брой изделия. В една рола сесъдържат между 2000 и 10 000 подложки.Важно е да сте запознати с характеристикитена пенестия материал, който вашиядоставчик предлага. Ако с използванетона подложките целите постигане на видим3D ефект, тогава епрепоръчително да използвате подложкиот пенест материал с висока плътност.Масово предлаганите на пазара подложкиса с плътност 76 кг/м2 и 200 кг/м2. Приподложките с ниска плътност дебелинатаварира между 1мм и 2мм, докато при тезис висока плътност дебелината е над 3мм.

Много често,когато се налага закрепване на детайлис малки размери се налага използванетона подложки, форматирани директно налистов носител. В този случай те неразполагат с индивидуален, а само с общлайнер.

За правилнотосъхранение на такива продукти е необходимода се уверите, че те не са подложени напостоянен силен натиск, който би довелдо получаване на необратими деформации,особено при подложки от пенест материалс ниска плътност. Уверете се, че ролитес лепилни подложки са добре опаковании се съхраняват при нормална температура.В повечето случай се приема, че оптималнатаработна температура при работа с такъвтип изделия е между 15 и 35 С º. Минусовитемператури биха довели до влошаванена характеристиките на лепилния слойи постигане на незадоволителни резултати.

Източник: Гетина ЕООД

Биографична информация