Помислете, преди да използвате QR кодове

1341
Помислете, преди да използвате QR кодове
Spread the love

inline_188_https://printguide.info/images/2012-01-23-1.jpgQR кодовете са отличенинструмент, но трябва да помислите каквосе опитвате да постигнете преди да гисложите на рекламните си материали,опаковките за продукти или на който ида е друг проект.

Наскоро купих хубаваиграчка, Snow Wovel, която е нещо като огромналопата за сняг, монтирана на едно колело.Твърдят, че с нея можете да почиститеалеята си три пъти по-бързо. Предвидснежната буря от снощи и с четвърт акърасфалт за почистване, със сигурносттози уред щеше да ми е полезен. Тазисутрин, постигнах двучасово закъснениеза училище и Wovel все още е в кутията . .. с QR код върху нея.

Нямаше инструкции заQR кода. Никакъв текст, който да ми кажекакво е той или какво може да ми донесесканирането му. Тъй като знам някои нещаза QR кодовете, заподозрях, че той можеда ми даде ценна информация как да сглобянещото. Имах гладни, необлечени деца,четвърт акър за почистване и време,което изтичаше бързо.

inline_233_https://printguide.info/images/2012-01-23.jpgСканирах кода и тойотведе на сайта на продукта, който нямашемобилна версия. Там намерих картинкина продукта, препоръки от клиенти имного друга информация, която вече яимаше на кутията. Препоръките може даса полезни за някой, който се чуди каквода купи, но аз научих за Wovel от интернети го купих онлайн.

Кутията съдържашеинструкции, но наистина имах нужда отръководство как да сглобя Wovel стъпка постъпка, при това бързо. Не получих това,което търсих.

Какво искам да кажа?Въпреки, че не всеки, който сканира QR,търси една и съща информация, специалиститепо маркетинг трябва да се замислят отгледна точка на клиентите и да си зададатвъпросите, „Защо слагам този код тук?Кой ще го сканира? Какво ще търси?”

Когато искате дапостигнете успех с QR кодове, спрете дамислите като продавач. Вместо това,помислете като потребител.

Автор: Heidi Tolliver-Walker
Източник: thedigitalnirvana.com
Превод: Мартин Новев

Още за QR кодовете:
Какво представляват QR кодовете?
QR кодове: пет факта, които може да не знаете

Име: Мартин Новев

Професионален опит: Практик с журналистически опит. Познава добре печатните технологии, но и умее да пише много добре. През последните осем години трупа опит в различни печатници като се занимава с филмова експонация, оператор е на CTP, прави електронни монтажи и предпечат. Най-голямата сила на Мартин обаче е в предаването на този полезен опит в лесен и удобен за четене вид. Уменията са придобити благодарение на образованието му по журналистика от Софийски университет и трите години опит като репортер във в. "Новинар", "Сега" и "168 часа".

Настоящи занимания: Основната му работа е като оператор предпечат, което го поставя на бойното поле всекидневно - решава множество работни казуси, познава в дълбочина софтуерните продукти за предпечат, както и всички печатни и довършителни процеси.

В свободното си време: Макар в екипа ни да сме все четящи хора, не познаваме друг човек, който да чете повече от Мартин.