ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Тенденции и прогнози за развитието на опаковъчното оборудване в света

Тенденции и прогнози за развитието на опаковъчното оборудване в света

Понеделник, 15 Юли 2013 ( прочетена 4692 пъти)
През 2012 година общото производство на опаковъчно оборудване се е оценило на около 48 милиарда щатски долара, според ръководителя на информационната система Passport Industrial от фирмата за анализи Euromonitor Internationa, Индре Цеснен

Това се е получило в резултат на 10-процентен ръст на производството в сравнение с 2011 година. Световната криза през 2009 година е съкратила производството на опаковъчно оборудване с 5%, но въпреки това в периода от 2006 до 2012 средногодишният ръст на производството е достигнал 7%. Четири от водещите страни са от категорията на развитите страни, но най-голям производител е Китай. При това не само производител, но и потребител на опаковъчно оборудване. Тази тенденция се е наложила, когато главните конкуренти на Китай от Европа и Северна Америка преживяваха последиците от финансовата и икономическа криза.

Зашеметяващи са темповете на годишния ръст (CAGR) на Китай в периода 2007-2012 гг. - плюс 25%. В същото време в Германия 3%, Япония 2% в Италия 1% и в САЩ минус -2%.

Стабилният ръст на опаковъчно оборудване в Китай е благодарение на разцъфтяващия местен пазар и на нарасналите доходи на китайските потребители. От не по-малко значение са и нарасналите изисквания на китайските потребители по отношение на функционалността и качеството на опаковките. Търсенето на опаковъчно оборудване в Китай през 2012 година на два пъти превишава това в САЩ.

Все още обаче Германия остава най-големия износител на такова оборудване, въпреки че е втора по производство в света. В Германия през 2012 година доходите на тази индустрия са повече от 7,5 милиарда долара, което представлява с 15% повече от 2006 година. Германия все още не се е възстановила от последиците от глобалната икономическа, нанесла силен удар върху страната през 2009 година. В тази 2009 година, печабите от производството на опаковъчно оборудване са паднали с повече от 20%. Така от всички страни производители на опаковъчно оборудване Германия се оказва най-тежко пострадала от кризата като основна вина за това е високото качество на немските продукти и оттук тяхната по-висока цена в сравнение с другите производители.

Очаква се Германия да се възстанови до нивото на 2008 година (7,9 милиарда долара) едва през 2014 година и това ще се получи за сметка на износа на такова оборудване в развиващите се страни от Югоизточна Азия и Латинска Америка.

Прогнози на Euromonitor International
В страни като Югоизточна Азия и Латинска Америка се наблюдават нараснали потребителски потребности и ръст на обемите на производството в ключови отрасли от промишлеността, които се нуждаят от опаковки - хранителна промишленост, производство на напитки, фармацевтична индустрия, битова химия, козметическа промишленост и средства за битова хигиена. Съответно за това се изисква и наличието на съответното опаковъчно оборудване.

Повече от половината от опаковъчното оборудване сега се използва при производството на хранителни продукти и напитки. Очаква се към 2020 година ръстът на тези продукти да се увеличи най-много в Бразилия, Индонезия, Мексико, Венецуела, а също така в Китай, Индия и в Русия.
 
Друг сегмент е увеличението производството на фармацевтически продукти, битовата химия, козметика и средства за лична хигиена.

Прогнозите на експертите в тази област са:
Най-висок ръст на обема в тази област се очаква в Китай около 15% през периода 2013-2017 г. Високи са очакванията и за Русия, Индия, Саудитска Арабия и Индонезия - над 10%. За развитите страни се очаква далеч по-малък ръст - Япония -1%, Германия - 2%, САЩ - 4%

Авторизиран превод от: Upakovano.Ru
Инж. Васил Станев

 

Вижте фирмите печатащи и предлагащи опаковки в България:

Алуминиеви капачки за кисело мляко
Етикети
Етикети самозалепящи на рола
Етикети текстилни
Картонени чаши и чинии
Кашони
Кашони от велпапе
Кутии
Кутии и подложки за пица
Опаковки
Опаковки гъвкави
Опаковки метални
Опаковки от велпапе
Опаковки от маслоустойчива хартия
Опаковки от хартия и картон
Опаковки пластмасови
Пластмасови кутии
Пликове полиетиленови
Пликове хартиени с прозорци
Самозалепващи етикети
Торби хартиени
Хартиени чашки
Чували


print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Гед ООД
Фирмата е представител на Kodak, Epson, Enfocus, Hybrid Software, Arden Software, Glunz&Jensen, Degraf, Vianord, CGS, CMA Imaging, Peret, Techkon и др.
gedbg.com
Бет Принт ООД
Каталози, дипляни, списания, книги.
betprint.com
ТАФПРИНТ ООД
Печатница оборудвана със съвременна и високопроизводителна техника.
tafprint.bg

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Специалист предпечатна подготовка
гр. София
фирма ДотБрейн

Книговезец
гр. София
фирма ДотБрейн

Служител довършителни процеси в широкофо...
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама