Каква е ползата от антибактериалния ламинат BacterStop от ЩЕРЕВ и как се прилага

6825
Каква е ползата от антибактериалния ламинат BacterStop от ЩЕРЕВ и как се прилага

Когато ЩЕРЕВ представиха BacterStop, освен сериозен  интерес, той предизвика и някои въпроси. В този материал ще намерите отговори на тези въпроси с повече подробности и максимално нагледно на някои от тях. За целта антибактериалния ламинат BacterStop беше приложен върху култов продукт – фирмения годишен календар на ЩЕРЕВ. Броят за 2021 отново съчетава брилянтен дизайн с фолиа с различни характеристики, изглед и усещане. Бяха добавени най-добрите технологии за създаване на ефекти върху печатна продукция. Както винаги календарът комбинира естетика, технология и иновация. Тази година към него беше добавен и актуалното решение за бактериална защита – BacterStop.

BacterStop

 

Как се работи с антибактериалния ламинат?
BacterStop няма миризма и не се отличава на вид и допир от матовите и гланцови фолиа Prime Matt / 26 mic мат и Prime Gloss / 25 mic гланц на ЩЕРЕВ. Той е произведен в Европа, няма миризма и дори, в случай, че искате да го опитате, вкус. Процесът на нанасяне на фолиото е стандартен. Съвместимостта с довършителни операции според производителя не се различава от тази на стандартните ламинати.

За да бъде тествано това, бяха ламинирани страници от календара на ЩЕРЕВ за 2021 с матово и гланцово антибактериално фолио, приложени бяха различни операции за облагородяване и внимателно бяха проследени съвместимостта му с всяка от тях. Отчетено беше и качеството и издръжливостта на резултата.

Нанасяне на ламината
Ламинирането на отпечатаните чрез дигитален печат листове стана чрез автоматична система Komfi Amiga 52. Бяха използвани същите параметри на машината както при работа със стандартно фолио със същата дебелина. Резултатът? Същите безупречни резултати, отлично прилепване и висока ефективност на производството, които познаваме от матовите и гланцови фолиа Prime Matt / 26 mic мат и Prime Gloss / 25 mic гланц на ЩЕРЕВ.

Топъл печат с метално фолио
Топлият печат е отличен начин да направите печатната продукция по-луксозна, по-ефективно средство за комуникация и по-привлекателна за клиентите. Ако искате да създадете продукт, който е устойчив на износване и замърсяване, можете да приложите топлия печат върху матов или гланцов ламинат.

Тестовете, които бяха проведени с корицата на календара на Щерев за 2021, показаха отлична съвместимост на BacterStop с тази технология. Процесът протече безпроблемно и трансферът на фолиото е отличен. Няма разлика спрямо използване на стандартни матови и гланцови фолиа. Така се получи продукт, който е едновременно устойчив, ефектен и безопасен.

Обемен частичен лак, нанесен чрез сито технология
Частичният и обемният частичен лак са сред най-масовите и достъпни начини да направите печатните продукти по-ефектни и впечатляващи. В по-голямата част от случаите те се прилагат върху материали, които са защитени с матов ламинат. Това подсилва визуалния ефект от лака и едновременно с това прави продуктите по-устойчиви на дълга употреба и замърсяване.

Производството на календарът на Щерев показа, че BacterStop предлага същите високи нива на съвместимост със сито технологията като Prime Matt / 26 mic мат. Това позволява създаване на продукт с висока добавена стойност, който е не просто ефектен и дълготраен, но и защитава от бактериално замърсяване.

Какви предимства има антибактериалният ламинат?
„Новата реалност“ предполага, че ще живеем в условията на пандемия и предпазни мерки продължително време. Антибактериалният ламинат  добавя още едно ниво на защита и показва на клиентите ви, че наистина тяхната безопасност е важна за Вас.

 

Така или иначе почистваме менютата, за какво ни е антибактериален ламинат?
Функцията на антибактериалния ламинат не е да замени почистването и дезинфекцията на менютата или другите материали. Той добавя допълнително ниво на защита между почистванията, като премахва бактериите, които е възможно да попаднат върху материала в промеждутъка между тях.

Кой избра BacterStop?
Една от най-големите вериги ресторанти в България Хепи Бар & Грил избра да защити клиентите си, като ламинира менютата си с антибактериалното фолио BacterStop.  Така те осигуриха още едно ниво на защита на клиентите си, докато посещават заведенията и се забавляват.

Каква е ефективността на BacterStop?
Ефективността на BacterStop е доказана от независим ISO лабораторен тест. Ламинатът е тестван срещу някои от най-резистентните щамове и доказано унищожава поне 99 % от бактериите, попаднали върху повърхността на фолиото. Това се отнася и за бактерии, резистентни към антибиотици като Staphylococcus Aureus.

Какви други приложения има антибактериалният ламинат?
Освен очевидните ползи от прилагането му върху менюта на заведения, BacterStop може да направи и много други типове печатни материали по-безопасни и по-привлекателни за потребителите.

Ето и някои идеи:

  • Каталози – особено ако ги разглеждат и пипат много клиенти, антибактериалният ламинат ще премахне бактериите, ще направи материалите по-безопасни и съответно приятни за употреба.
  • Рекламни дипляни, листовки, брошури – всеки материал, който се използва по-продължително и има вероятнст да бъде докоснат от повече хора, особено на обществени места, заслужава допълнителното ниво на защита, което може да осигури BacterStop.
  • Детски книжки, учебниците и учебните помагала – за децата е по-трудно да се пазят сами, затова всяка допълнителна възможност за защита е силно препоръчителна.

Източник: Щерев ЕООД

 

BacterStop

Printguide
Printguide

Интернет портал за печатни технологии.