ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet Целта ни е да помагаме на хората да се образоват и да трупат качествени знания, които да доведат до по-доброто им трудово възнаграждение.

Целта ни е да помагаме на хората да се образоват и да трупат качествени знания, които да доведат до по-доброто им трудово възнаграждение.

Събота, 3 Декември 2005 ( прочетена 4587 пъти)
Име: Димитър Митев
Длъжност: управител на издателство СофтПрес
Интереси: компютърна 2-3D графика, електроника, технологии
В работата си харесвам... разнообразието, добрия колектив и динамиката
В свободното си време... карам ски, картинг, стрелба, тенис
  1. Представете вашето издателство. 
СофтПрес е най-голямото издателство за компютърна литература в България. С богатия си опит (над 10 години) и стабилните си западни партньори успя да представи на българския читател най-стойностното от компютърната литература по целия свят. Целта ни е да помагаме на хората да се образоват и да трупат качествени знания, които да доведат до по-доброто им трудово възнаграждение.
Процеса по издаване на една книга е тясно свързан с графичния дизайн и за да подпомогнем гилдията издадохме доста книги по темата: Професионален дизайн в рекламата, Photoshop филтри, Photoshop ефекти, QuarkXPress в лесни стъпки, няколко книги за CorelDraw, Adobe PageMaker, Adobe Acrobat, Adobe Photoshop CS2 - Официален учебен курс, Adobe Illustrator CS2 - Официален учебен курс, Adobe Indesign, Цифрова фотография и др. За по-добра информираност относно настоящи и предстоящи заглавия сме направили фирмен сайт, каталог, онлайн книжарница www.soft-press.com . За тези, които искат да спестят време от дългото ровене по интернет, но да са информирани за всички нови заглавия, които излизат от печат, могат да се абонират на посочения сайт и да получават новините на електронната си поща.
  1. Разкажете повече за пазара  на специализирана литература– какъв беше той преди 10 години и как се е променил сега?
Пазара за специализирана литература преди 10 години беше по-скоро хаотичен и тепърва навлизаха новите технологии, тепърва се изграждаха търговците на литература, тепърва се изграждаха и утвърждаваха издателствата. Но сега нещата стоят съвсем по различен начин и вече всичко е канализирано и всички са си стъпили здраво на краката. Този целия процес по изграждане и утвърждаване на водещите издателства доведе до по-високо качество на предлаганата литература и по-доброто и предлагане с появата на първите частни вериги книжарници. Естествено читателите не стояха настрани от целия процес като го ръководеха чрез своя избор.  
  1. Какво е мнението Ви за онлайн продажбите на книги и по-специално на специализирана литература? Как виждате този пазар в бъдеще – ще промени ли книгоиздаването у нас?
Онлайн продажбите е един от каналите на разпространение на книгите. В момента работи много добре и непрекъснато има растеж. Все повече хора го използват, защото чрез него пестят време. Едно много важно предимство на интернет услугата е, че при търсене на книга с вградена или външна за даден сайт търсеща програма до няколко секунди резултата ти се появява на екрана. За самите издателства личните им сайтове представляват един чудесен каталог, в който може да се намери всичко, което издават подредено и структурирано. Минусът, като на всяка друга стока предлагана чрез интернет е, че не можеш да я пипнеш и да я усетиш. Затова не мисля, че пазара на 100% ще се насочи само към онлайн продажби, но определено ще го промени и раздвижи.  
  1. Има ли специализирана литература, към която специалистите по предпечат проявяват по-голям интерес? 
Основната литература, за която читателите са проявили интерес ние я издаваме и подновяваме непрекъснато с излизането на всяка версия  на продукта. Така, че оставяме избора на читателя да реши от какво има нужда и непременно да ни пише, а относно издаването СофтПрес е насреща и ще отговори на всяка необходимост и предизвикателство.
  1. Четете ли www.prepressbg.com и какво е мнението Ви за него?
Когато намеря свободно време в днешното напрегнато влизам на www.prepressbg.com да се осведомя за новостите и да посетя форума. Чета го с интерес, разгледал съм целия сайт и има доста неща, които обогатиха моите познания. Накрая след няколко посещения по различни поводи добавих сайта в секцията Bookmarks на браузъра за мое удобство.
 
 

print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Джей Пойнт ООД
Широкоформатен дигитален печат, дигитален офсетов печат.
j-point.net
Промимекс ООД
Оборудване за щанцоване и производство на щанц-форми.
promimex.com
Ротопринт ООД
Печат на самозалепващи етикети на ролка за автоматично и ръчно лепене.
rotoprint-bg.com

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Сервизен техник - широкоформатни принтер...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на цветна дигитална машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Помощник печатар
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама