ПолиграфияИнфо група dotbrain.eu ПринтГайд магазин TheDigitalPrint.info ПолиграфияИнфо ПринтСток БГОферта ПринтИдея
Error: Embedded data could not be displayed.
Порталът за печатни технологии
bullet bullet bullet В сайтовете ни няма да срещнете начинаещи младежи, които съвсем скоро са открили Photoshop и Corel.

В сайтовете ни няма да срещнете начинаещи младежи, които съвсем скоро са открили Photoshop и Corel.

Сряда, 13 Юни 2007 ( прочетена 4354 пъти)
Най-новият проект на Полиграфия инфо www.logotypes.us

Интервю на Маргарит Ралев
за Интернет блога HSDMAG.net Представи се.
Казвам се Пламен Давидов и съм управител на Полиграфия инфо. Под тази шапка са четирите ни сайта www.prepressbg.com – електронно издание за предпечат и принт технологии, www.polygraphy.info – каталог за рекламни стоки и услуги, www.bgoferta.com - елетронна система за изпращане на оферти и www.logotypes.us – сайтът за лога.


Разкажи ни как започна да се занимаваш с предпечат?

Цялото ми семейство работи в печатница повече от 40 години, беше съвсем логично и аз да се занимавам с това. По образование съм машинен инженер, но заниманията ми с компютри предопределиха заниманията ми с предпечат.


Логото на сайта www.logotypes.us е симпатично, кой е отговорен за него?

Направи го една наша потребителка от форума и ни го подари. Във форума на www.prepressbg.com имаме регистрирани над 3 500 потребители – работещи специалисти по предпечат.


А за проекта www.logotypes.us?

За проекта изцяло е отговорен екипът на Полиграфия инфо. Тъй като другите ни сайтове са само за предпечат и принт технологии, решихме, че можем да направим нещо полезно и за дизайнерите. Малко са местата, на които дизайнери и предпечатари да съжителстват мирно и задружно. Всички знаем, че двете гилдии не се обичат твърде много. Да кажем, че сблъсъкът креативност - технологичност е стар, като графичните продукти. Разбира се, най-отговорни са нашите потребители, които сами качват и свалят лога от сайта. Те носят и истинската отговорност за предоставените авторски права и коректното използване на логата.


Кога стартирахте?

Преди по-малко от три месеца и мисля, че сайтът набира добра популярност и своя лоялна аудитория. Ако двата ни сайта са повече за предпечатари, то Logotypes е насочен и към дизайнерите, които търсят векторизирани лога.


Мотивите?

Каквото и да правим с нашия екип, първият въпрос, който си задаваме е „С какво ще бъде полезен този проект?“. Преди четири години нямаше нищо на български език за предпечат и печат в Интернет. Тогава започнахме да събираме и систематизираме информацията, да превеждаме, да обединяваме усилията си с приятели и колеги. Какъвто и проект да създаваме, винаги спазваме няколко прости правила – да е свързан с принт технологии, да е на български език и да е полезен за потребителите.


Наблюдения относно хората, които са регистрирани при вас - градове, възрастови групи, длъжност?

Потребителите ни са от цялата страна, работещите специалисти на възраст 25 – 50 години. Всички те се занимават професионално с предпечат и печатни технологии. В сайтовете ни няма да срещнете начинаещи младежи, които съвсем скоро са открили Photoshop и Corel. Нищо против тези графични продукти, но за да участваш във форума на www.prepressbg.com ти трябва малко повече набор от знания и опит зад гърба.


Любимо твое лого в сайта?
Нямам такова.

Любимо такова по принцип?

Със сигурност на някоя марка бира, но се колебая :-))) Предпочитанията са ми повече, като на любител на бирата, а не на логата.


Сподели, как намираш запазения знак на Google? (ама честно ;)
Така съм свикнал с това лого през годините, че дори не мога да си представя друго.

В секцията с най-теглените лога виждам, че това на "Каменица" е по-сваляно от туристическото лого на България. Може ли да си правим някакви изводи?
Да, че рекламният ни пазар и рекламодателите се развиват в пъти по-бързо от мудните и съмнителни инициативи на Агенцията ни по туризъм. Тъжно, но факт.

Какво би посъветвал хората, които имат нужда от лого?

Да се обърнат към професионалист и по-важното – да му се доверят, защото знаем, че в България всеки разбира от реклама. Но трябва да се научим да работим с добри специалисти и консултанти, които да слушаме и да им се доверяваме.


В каква насока ще е реорганизацията на сайта, какво още да очакват дизайнерите от www.logotypes.us?
Засега изчистихме структурата на сайта. Мисля, че е простичка и е лесно да се намира нужната информация. Нека дизайнерите да очакват нова полезна информация, технически спецификации и изисквания на печатните медии, с които работят най-често. Надявам се, да са все така активни в споделянето на лога и все така коректни при използването им.print   отпечатай
Newsletter

Абонирайте се безплатно за нашите новини.
Можете да ги получавате всяка седмица по имейл. 1450 души вече го направиха
Препоръчани фирми
Индоор дисплейс
Алуминиеви дисплеи, банер стойки; POP UP стени, СИСТЕМИ за ВЪНШНА РЕКЛАМА.
indoor-displays.com
Полихром Сервиз ЕООД
Дистрибутор на мастила и праймери за флексопечат на TOYO INK – Япония. Агент на Flexoclean лидер в областта на разработването и производството на уникални почистващи продукти за флексо печат и дълбок печат. Широка гама UV мастила за офсетов и флексо печат и др..
polychrome.info
ББ ФОРМ ЕООД
Производител на метален гребен WIRE-O за подвързване; Машини за довършителна обработка. Проектиране и производство на: машини и инструментална екипировка; пластмасови изделия.
big-bg.com/bg_binding1.aspx

Препоръчано от Полиграфия Инфо
Следвай printguide.info тук
Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама
Свободни позиции в dotbrain.eu
Офсетов печатар на двуцветна машина
гр. София
фирма ДотБрейн

Специалист предпечатна подготовка в широ...
гр. София
фирма ДотБрейн

Оператор на дигитални печатни машини
гр. София
фирма ДотБрейн


Специални оферти

Error: Embedded data could not be displayed.
за реклама